fbpixel

Search icon
Search
Summer cleaning στους χώρους μας: Ποια είναι τα ψυχικά οφέλη που προσφέρει;
PSYCHOLOGY

Summer cleaning στους χώρους μας: Ποια είναι τα ψυχικά οφέλη που προσφέρει;

Κι όμως, μπορεί αυτή η διαδικασία να σας ανανεώσει πλήρως


Εσείς γνωρίζατε πως το καθάρισμα του σπιτιού μπορεί να μετατραπεί σε μια πηγή θετικής ενέργειας και να σας κάνει να ανανεωθείτε πλήρως; Φτάνοντας στα μέσα Μαΐου, όλα μάς οδηγούν στο να απογειώσουμε τη διάθεσή μας με κάθε πιθανό τρόπο και να υποδεχτούμε σταδιακά το καλοκαίρι. First of all, η κατοικία μας -το προσωπικό μας ησυχαστήριο- μπορεί να γίνει η αρχή των πάντων, καθώς σε αυτήν περνάμε πολλές ώρες της ημέρες και αποτελεί το μέρος όπου αποφορτιζόμαστε από μια ημέρα γεμάτη ένταση. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να καθαρίσετε κάθε χώρο του σπιτιού σας με αφορμή τον ερχομό του καλοκαιριού, κι έτσι θα δείτε διαφορά στη διάθεσή σας. Άλλωστε, η ψυχική σας υγεία πρέπει πάντα να βρίσκεται στο επίκεντρο!

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα mental health benefits που θα αποκομίσετε!

Σας δίνει την αίσθηση του ελέγχου

Για πολλούς ανθρώπους, ο καθαρισμός ενός χώρους παρέχει ένα σημαντικό όφελος για τη συναισθηματική υγεία –κάτι που συνδέεται με την αίσθηση ελέγχου του περιβάλλοντος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο καθαρισμός είναι πολύ ικανοποιητικός, αλλά κι ένας πολύ καλός τρόπος διαχείρισης του στρες ή του άγχους της καθημερινότητας. Όταν τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας, η διατήρηση της τάξης και της καθαριότητας στο σπίτι είναι ένα «μέσο» για να ασκήσουμε κάποια κυριαρχία στο περιβάλλον μας.

32e95889858dbcc5ecbba2ccc18f61df.jpg
Image source: Grey Magazine

«Αφήνει» στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας

Έχει συμβεί σε όλους μας να μη γνωρίζουμε πώς να ξεφύγουμε από κάτι που μας βαραίνει και σχεδόν αυτόματα στρέφουμε την προσοχή μας σε κάτι που θα μας κάνει να ξεχαστούμε. Η τακτοποίηση του σπιτιού είναι κάτι στο οποίο συχνά εστιάζουμε, διότι μας κρατά σε εγρήγορση, χωρίς να αφήνει το overthinking να επικρατεί. Μάλιστα, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ξεφορτωθούμε αντικείμενα που μας θυμίζουν δυσάρεστες καταστάσεις που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Πρόκειται για μια τελετουργική διαδικασία

Οι experts σε θέματα home cleaning, υποστηρίζουν πως είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε αυτή τη διαδικασία σαν κάτι το τελετουργικό. Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να καθιερώσετε συγκεκριμένες ημέρες μέσα στην εβδομάδα ή τον μήνα -σύμφωνα με το δικό σας πρόγραμμα-, τις οποίες θα αφιερώνετε αποκλειστικά στην καθαριότητα του σπιτιού σας, με σκοπό να «φρεσκάρετε» τον χώρο αλλά και τη διάθεσή σας. Είναι πραγματικά αναζωογονητικό το να αφήνετε τον δροσερό ανοιξιάτικο αέρα να εισέλθει στα δωμάτιά σας από τα ανοιχτά παράθυρα!

11-ldueo.jpg

Σας κάνει να σκέφτεστε πιο καθαρά

Είναι δύσκολο να λειτουργήσετε μέσα σε ένα ακατάστατο περιβάλλον. Ακόμη, μπορεί να σας εμποδίζει στο να εντοπίσετε προσωπικά πράγματα που ενδεχομένως έχουν χαθεί μέσα στο χάος ενός τέτοιου περιβάλλοντος. Μια γενική καθαριότητα θα σας δώσει τον απαραίτητο χώρο που χρειάζεστε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, τόσο σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι σας όσο και στο ίδιο σας το μυαλό. Plus, κάπως έτσι θα έχετε κι επιπλέον ελεύθερο χώρο για extra αποθήκευση, μετά από ένα καλό declutter.

Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτείτε τη summer season

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της ξεγνοιασιάς και των φωτεινών χρωμάτων, γι' αυτό και αποτελεί για πολλούς την πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου. Ένα mini makeover στους χώρους της κατοικίας σας θα φέρει όλα όσα υμνεί η μαγεία του καλοκαιριού στο προσωπικό σας καταφύγιο, κι έτσι θα βιώσετε νωρίτερα αυτήν την υπέροχη αίσθηση. Τώρα είναι η στιγμή να αφήσετε στην άκρη το περιττό άγχος και να σκεφτείτε πιο αισιόδοξο για όλα όσα βρίσκονται μπροστά μας.

zimmerman-resort-swim-2018-sasha-luss-benny-horne-1.jpg
Make your home shine!