fbpixel

Search icon
Search
Summer Candles: Tips για να εντάξετε με επιτυχία τα κεριά στη διακόσμησή σας
INTERIORS

Summer Candles: Tips για να εντάξετε με επιτυχία τα κεριά στη διακόσμησή σας

Plus, όλοι οι τρόποι για να κρατούν περισσότερο


Αγαπάμε τα κεριά γιατί μπορούν να δημιουργήσουν μια άκρως ατμοσφαιρική όψη σε κάθε σημείο αλλά ά και να λειτουργήσουν μοναδικά για κάθε ώρα τις ημέρας και κάθε εποχή. Πολλές φορές τα επιλέγουμε ώστε να αποφορτιστούμε από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, και για να προσδώσουμε μεθυστικά αρώματα στους χώρους μας

Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τις top συμβουλές για το πώς να τα εντάξετε σωστά στη διακόσμησή σας! 

Perfume layering

7b2aae7b-ae22-479e-a8e4-e22851a69f70.jpeg

Το perfume layering είναι τάση, όχι μόνο σε designer και niche αρώματα για το σώμα, αλλά και για την κατοικία σας. Προμηθευτείτε τα αγαπημένα σας κεριά και συνδυάστε τα με φρέσκα άνθη για να χαρίσετε ένα ultra spring vibe στον χώρο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ακόμα πιο έντονο άρωμα, ενώ παράλληλα θα έχετε δημιουργήσει μια απίστευτα κομψή κι εντυπωσιακή γωνία στη διακόσμησή σας.

Go mininal

best-candles-on-etsy-2021-guide.jpg

Προκειμένου να δημιουργήσετε ένα σκηνικό που θα παραπέμπει σε άνοιξη, καλό είναι να κινηθείτε σε μινιμαλιστικές γραμμές, ώστε να το πετύχετε! Για παράδειγμα, εάν θέλετε να διακοσμήσετε το coffee table, καλό είναι να προσθέσετε έναν διακοσμητικό δίσκο, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά κεριά σε διάφορα μεγέθη και στιλ, ένα βιβλίο ή ακόμα και το αγαπημένο σας φυτό.

Colour Fantasies

shutterstock-1903481539.jpg

Το καλοκαίρι τα χρώματα γίνονται πιο φωτεινά και χαρούμενα, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποτυπωθεί και στα κεριά που θα εντάξετε στο προσωπικό σας περιβάλλον. Ακόμα, είναι σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη βάση στη συσκευασία των κεριών, η οποίο θα πρέπει να είναι κομψή και να ταιριάζει με τον υπόλοιπο διάκοσμο του σπιτιού σας. Μια chic επιλογή είναι τα metallics και φυσικά το διάφανο γυαλί, που ταιριάζει παντού και πάντα!

Pleasant perfumes 

e4fbead9-0bbb-40d9-bce5-5fd968c2b13c.jpeg
Εμπνευστείτε από τα αρώματα της εποχής, όπου οι πιο «δροσερές» μυρωδιές κυριαρχούν. Αποφύγετε τις έντονες και πολύ γλυκιές, τις οποίες προτιμάμε για τους χειμερινούς μήνες και πείτε «ναι» στο γιασεμί, τη λεβάντα και το πεύκο. Μια safe νότα, η οποία υπάρχει σε πολλά κεριά ανεξαρτήτου εποχής, είναι η βανίλια, που έχει τον τρόπο να χαρίζει ένα κλίμα «ζεστασιάς» και ηρεμίας.

Τα απόλυτα tips για τα κεριά σας: 

  • Ανάψτε τα κεριά σας για 1-2 ώρες την πρώτη φορά.

Κάθε φορά που ανάβετε ένα καινούριο κερί, καλό είναι να το καίτε από μία έως δύο ώρες και όχι λιγότερο ή περισσότερο. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το κερί σας -ανάλογα φυσικά και με το μέγεθός του- θα πάρει υγρή μορφή, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στο φιτίλι να ενοποιηθεί με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη σύσταση του κεριού. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα το ανάβετε, θα λιώνει ολοένα και πιο αργά, εφόσον η πρώτη του καύση πραγματοποιήθηκε σωστά από τη δική σας πλευρά και αυτό θα το καταλάβετε στην πορεία.

  • Αποφύγετε τα πολύ ζεστά περιβάλλοντα.

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος ή θερμοκρασία για να κάψετε ένα κερί. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα δωμάτια του σπιτιού σας όπου ο ήλιος εισέρχεται περισσότερο ή υπάρχει πολλή ζέστη εξαιτίας της θέρμανσης. Είναι λογικό τα κεριά σας να λιώνουν πιο εύκολα, οπότε θα χρειαστεί να το λάβετε υπόψη σας. Επίσης, θα σας προτείναμε να μην τοποθετείτε τα κεριά πολύ κοντά μεταξύ τους κατά την καύση, διότι προκαλείται υψηλή θερμότητα, άρα λιώνουν γρηγορότερα.