fbpixel

Search icon
Search
Sugar detox: Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας εάν αποβάλλετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας
HEALTH

Sugar detox: Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας εάν αποβάλλετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας

Ένα εύκολο challenge με πολλαπλά οφέλη


Το καλοκαίρι πλησιάζει κι όλοι μας νιώθουμε την ανάγκη να δούμε και πάλι το σώμα μας στα καλύτερά του. Μήπως είναι η κατάλληλη περίοδος να δώσετε λίγο περισσότερη προσοχή στις τροφές του καταναλώνετε; Για παράδειγμα, είναι μία καλή ευκαιρία να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης που υπάρχει στα γεύματά σας και πολύ σύντομα, θα δείτε τα πολλαπλά benefits που θα έχει αυτή η διαδικασία τόσο για το σώμα σας, όσο και για το δέρμα αλλά και τη διάθεσή σας. Η αποτοξίνωση γενικότερα είναι μία πολύ καλή μέθοδος, προκειμένου να αποβάλλει ο οργανισμός τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί.

Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε πως δεν πρόκειται για μία εύκολη υπόθεση. Η ζάχαρη είναι μία σημαντική πηγή ενέργειας, αλλά την ίδια στιγμή είναι κι εθιστική, κάτι που σημαίνει πως ιδιαίτερα τις τρεις πρώτες ημέρες μπορεί να αισθανθείτε περισσότερη κούραση και να έχετε μερικούς πονοκεφάλους, ωστόσο στην πορεία αυτά τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας ανησυχήσουν.

Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα οφέλη του sugar detox και σας τα παρουσιάζουμε

Βελτίωση του σώματος

Δεν αποτελεί μυστικό, το γεγονός πως η ζάχαρη δεν αποτελεί σύμμαχο στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Αποβάλλοντάς την, θα παρατηρήσετε θεαματικές αλλαγές στο σώμα σας, ενώ αν συνδυάσετε μία ισορροπημένη διατροφή με γυμναστική, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Η ζάχαρη μεταξύ άλλων προκαλεί πρήξιμο, ενώ συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση κυτταρίτιδας και χαλάρωσης στα πόδια, καθώς είναι τροφή υψηλής θερμιδικής αξίας που υστερεί σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και σε φυτικές ίνες. Είστε έτοιμες να αποκτήσετε το απόλυτο summer body;

shutterstock-1332488963.jpg

Λαμπερό δέρμα

Σίγουρα μία καλή skincare ρουτίνα μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα σας και φυσικά, πρέπει πάντα να επιλέγετε τα κατάλληλα προϊόντα, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να προσφέρετε στον οργανισμό σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, προκειμένου να λειτουργεί σωστά. Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, γι΄αυτό κι αποβάλλοντας τη ζάχαρη από την καθημερινότητά σας, θα παρατηρήσετε πολλαπλά οφέλη και για το δέρμα σας. Η επιδερμίδα σας θα αποκτήσει και πάλι τη χαμένη της λάμψη και θα είναι έτοιμη να δεχτεί τα προϊόντα που εφαρμόζετε. Επίσης, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης παρεμποδίζει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου από τον οργανισμό. Πρόκειται για πρωτεΐνες που κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται σφριγηλό, χωρίς πρόωρες ρυτίδες και θαμπάδα και μάλλον αυτό πρέπει να σας προβληματίσει λίγο περισσότερο.

Τόνωση του ανοσοποιητικού

Η ζάχαρη προκαλεί χρόνια φλεγμονή, που μειώνει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Το ανοσοποιητικό χρειάζεται μία ισορροπημένη διατροφή, που θα το εφοδιάζει με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η επεξεργασμένη ζάχαρη δεν έχει ουσιαστικά κανένα όφελος, αντιθέτως επιβαρύνει τον οργανισμό, γι΄αυτό κι είναι σημαντικό να την αποβάλλετε ή έστω αρχικά να τη μειώσετε, ειδικά σε μία περίοδο όπου χρειάζεται να φροντίσουμε λίγο περισσότερο την υγεία μας.

Άσκηση πειθαρχίας

Δείτε το σαν ένα απαιτητικό test που βάζετε στον εαυτό σας. Προσπαθείστε να πείτε “όχι” στη σοκολάτα και στις τροφές που περιέχουν ζάχαρη, όσο κι αν δεν το θέλετε. Μέρα με τη μέρα, θα παρατηρήσετε ότι η επιθυμία για γλυκό θα μειώνεται όλο και περισσότερο. Είναι σημαντικό να μπορούμε να πειθαρχούμε και το να αντισταθείτε σε κάτι που σας αρέσει, έχει τη δική του αξία. Είναι μία καλή άσκηση που μπορεί να σας βοηθήσει σε πολλούς τομείς.

shutterstock-515018698.jpg

Καλύτερη συγκέντρωση

Δεδομένου ότι η ζάχαρη αποτελεί πηγή ενέργειας, μειώνοντάς την, θα διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα της συγκέντρωσής σας κι αυτό είναι ένα σημαντικό όφελος για εσάς. Μένοντας μακριά από τα "γλυκά διαλείμματα" σε μία working day, θα παραμείνετε προσηλωμένοι στη δουλειά σας και δε θα σας αποσπά την προσοχή τίποτα. Παράλληλα, θα παρατηρήσετε και μία σαφή αλλαγή στην ποιότητα του ύπνου σας και θα αποχαιρετήσετε τις ενοχλητικές, αϋπνίες.

Μήπως να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας;