fbpixel

Search icon
Search
5 έξυπνα tips για να εξασφαλίσετε ζέστη στους χώρους σας
WELLNESS

5 έξυπνα tips για να εξασφαλίσετε ζέστη στους χώρους σας

Οι λύσεις για να δημιουργήσουμε την κατάλληλη οικιακή άνεση ακόμη και τις πιο κρύες ημέρες


Τον χειμώνα και είναι σημαντικό να εξοπλίσουμε την εσωτερική διαμόρφωση της κατοικίας μας με βάση συγκεκριμένους κανόνες πρακτικότητας και οικιακής άνεσης. Καθοριστικό ρόλο, στη συγκεκριμένη διαδικασία προετοιμασίας παίζει ο παράγοντας ενέργεια. Είναι καλό να κινηθούμε με έξυπνα βήματα, χωρίς να αφήσουμε την παγωνιά του χειμώνα να μετατρέψει το σπίτι μας σε ένα κρύο καταφύγιο. Αυτήν την εποχή, οι εναλλαγές ημέρας και νύχτας είναι αρκετά γρήγορες, γι' αυτό θα πρέπει να οργανωθούμε για την πτώση της θερμοκρασίας, δίνοντας, όμως, ιδιαίτερη προσοχή στην απόδοση της ενέργειας. 

Εμείς σας προτείνουμε τις 5 οικονομικές λύσεις, ώστε να καταφέρετε να εξασφαλίσετε την κατάλληλη ζεστασιά του σπιτιού σας. 

Αλλάξτε θέση στα έπιπλα

shutterstock-1929872735.jpg

Είναι χρήσιμο να ακολουθήσετε τη ροή της θερμικής ενέργειας. Γι΄αυτό μπορείτε να αλλάξετε τη θέση των επίπλων σας, ψάχνοντας τα ιδανικά σημεία. Θα αισθανθείτε πιο ζεστά, αν τα τοποθετήσετε κοντά σε θερμότερες περιοχές του σπιτιού, μεταξύ άλλων πιο κοντά στο εσωτερικό του σπιτιού και μακριά από τους ψυχρότερους εξωτερικούς τοίχους. Το κατάλληλο σημείο είναι αυτό, που δέχεται πολύ φυσικό φως και θερμότητα από τον ήλιο.

Απολαύστε το natural φως 

shutterstock-556909129.jpg

Αφήστε τον ήλιο να μπαίνει μέσα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν το ηλιακό φως εισέρχεται στο σπίτι σας, πρόκειται κυρίως για υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία περνάει εύκολα μέσα από το γυαλί. Μόλις έρθει σε επαφή με ένα αντικείμενο, μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια. Για να αξιοποιήσετε όλη αυτή τη διάχυτη ενέργεια και να κερδίσετε επιπλέον ζεστασιά, ανοίξτε τα στόρια και τις κουρτίνες σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και αφήστε αυτή τη φυσική θερμότητα να σας πλημμυρίσει.

Χρησιμοποιήστε βαριές κουρτίνες στα παράθυρα

7d7944cacf554c1b2080c31988d395e8.jpg
Είναι γεγονός ότι έως και το 40% της θερμότητας που διαφεύγει από το σπίτι σας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες οφείλεται καθαρά στη μη κάλυψη των παραθύρων. Οι σημαντικότερες διαρροές αέρα τείνουν να εμφανίζονται γύρω από τα παράθυρα. Επενδύοντας σε βαριές κουρτίνες, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι τα παράθυρά σας θα έχουν επιπλέον μόνωση, εμποδίζοντας τη θερμότητα να διαφύγει από το σπίτι σας.

Στρώστε χαλιά 

ee672664066fc217d692eea61a0c7e70.jpg

Είναι απαραίτητο να μπείτε στη διαδικασία να μονώσετε και το πάτωμα, ένα σημείο, στο οποίο παρατηρούνται αρκετές ενεργειακές απώλειες. Με την προσθήκη χαλιών, πέρα από το κομμάτι της πρακτικότητας και της εξασφάλισης της πολυπόθητης ζεστής ατμόσφαιρας, μπορείτε να δημιουργήσετε την ιδανική cozy διάθεση. 

Επιλέξτε βελούδινες κουβέρτες

4105689cc1f2bb3c0585fbfcb52e0f0a.jpg

Αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για έναν ξεκούραστο ύπνο σε συνδυασμό με ένα άνετο mood. Μπορείτε να επιλέξετε την κουβέρτα, που ταιριάζει άρτια με την αισθητική ταυτότητα του living room η του υπνοδωματίου, οργανώνοντας, ταυτόχρονα, το κατάλληλο σημείο ζεστασιάς. 

Keep it warm!