fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Στρες & επιδερμίδα: Τα πρώτα σημάδια και πώς θα τα αντιμετωπίσετε στην ηλικία των 30

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις επιδράσεις του άγχους στο δέρμα


Στρες & επιδερμίδα: Τα πρώτα σημάδια και πώς θα τα αντιμετωπίσετε στην ηλικία των 30

Η επιδερμίδα μαρτυράει όλα όσα σας συμβαίνουν. Ειδικά τα σημάδια στρες δεν μπορείτε να τα προσπεράσετε, καθώς αποτυπώνονται πάνω της με ακρίβεια. Η θαμπή όψη, η αφυδάτωση και οι έντονες γραμμές αποτελούν την πρώτη εικόνα μιας στρεσαρισμένης επιδερμίδας, που παρά το νεαρό της ηλικίας της (εκεί γύρω στα 30), δείχνει εξουθενωμένη και άτονη. Όταν είστε στην ηλικία των 30 το στρες ναι μεν επηρεάζει την ποιότητα της επιδερμίδας σας, αλλά μπορείτε να διαχειριστείτε και αντιμετωπίσετε τα σημάδια της.

w1900-q65-hJBpb.jpeg

Αν θέλουμε να τα δούμε όλα θα πρέπει να ξέρουμε ότι το εξωτερικό στρες προκαλεί αναπόφευκτα οξειδωτικό στρες. Και το οξειδωτικό στρες είναι μία από τις πιο κύριες αιτίες γήρανσης της επιδερμίδας. Γνωρίζοντας ότι μέσα απ’ όλη αυτήν τη διαδικασία επηρεάζεται σημαντικά το DNA των δερματικών κυττάρων, οπότε και οι μηχανισμοί λειτουργίας τους, μπορείτε και να πάρετε τα μέτρα σας.

Βρείτε συμμάχους ενυδάτωσης και προστασίας

Η λύση είναι να μπορείτε να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας το ιδανικό και τέλειο περιβάλλον για τα κύτταρα, προκειμένου να δουλεύουν στο φουλ και με μια αξιόλογη ενέργεια. Αναζητήστε ελιξίρια λάμψης κι ενέργειας. Σύγχρονα προϊόντα περιποίησης, που είναι σχεδιασμένα να αντιμετωπίζουν τη στρεσαρισμένη, αλλά νεανική επιδερμίδα. Ψάξτε για συνθέσεις και υφές, που αποκαθιστούν τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος κι ενυδατώνουν σε βάθος. Προτιμήστε κρέμες, serums ή boosters, που ενισχύουν τους μηχανισμούς άμυνας των κυττάρων, ενώ παράλληλα έχουν την ικανότητα να προσφέρουν μια ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.

119239442-761449718024485-750351323960423074-n.jpg

Να μην παραμελείτε το αντηλιακό σας

Οι ακτίνες του ήλιου είναι επικίνδυνες κάθε εποχή του χρόνου και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε. Η πρόωρη γήρανση έρχεται κι εξυπηρετείται από εσάς που παραμελείτε το αντηλιακό σας σε καθημερινή χρήση. Καλό είναι λοιπόν να το εφαρμόζετε κάθε πρωί πριν βγείτε από το σπίτι σας, φροντίζοντας να έχει υψηλό δείκτη προστασίας, ενώ σημαντικό είναι να το ανανεώνετε συχνά μέσα στη μέρα. The tip: Απλώστε το αντηλιακό 20 λεπτά πριν εκτεθεί το δέρμα σας στις ακτίνες του ήλιου. 

1

Προστασία επόμενης γενιάς

Perfectionist Pro Multi-Defense UV Fluid SPF 45, Estee Lauder, Sephora Buy me

2

Must-try

Genifique Microbiome Serum, Lancome, Hondos Center Buy me

3

Με τεχνολογία SynchroShield™

Expert Sun Protector Face Cream SPF 30, Shiseido, Sephora Buy me

4

Matte όψη

Oil-Free Κρέμα- Gel Ενυδάτωσης ελαφριάς υφής, APIVITA Buy me

Διαβάστε περισσότερα για το στρες & την επιδερμίδα, αλλά και για άλλα θέματα ομορφιάς στο Beauty Diaries.