fbpixel

Search icon
Search
Στο ονειρεμένο σπίτι της διάσημης ηθοποιού Liv Tyler στο West Village
INTERIORS

Στο ονειρεμένο σπίτι της διάσημης ηθοποιού Liv Tyler στο West Village

Όταν το vintage συναντάει τις σύγχρονες και κομψές πινελιές


Θα έλεγε κανείς πως η Liv Tyler είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το West Village. Ούσα κάτοικος μιας από τις πιο γοητευτικές γειτονιές του Μανχάταν τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η ηθοποιός έχει φωτογραφηθεί σε απεριόριστες στιγμές, με και χωρίς τα παιδιά της, στους τοπικούς δρόμους -περπατώντας παρέα με το σκυλί της, κάνοντας βόλτα το παιδικό καροτσάκι ή κάνοντας βόλτες στα μαγαζιά. «Αγαπώ το ότι δε χρειάζεται να φύγω από τη γειτονιά μου, για ό,τι και να θέλω» λέει η Tyler. «Το Fish's Camp είναι το αγαπημένο μου εστιατόριο. Μεγάλωσα στο Maine, οπότε εδώ μπορώ να βρω όλες τις αγαπημένες μου γεύσεις» προσθέτει.

Αν και αγόρασε πρόσφατα ένα αρχοντικό στο Λονδίνο (είναι παντρεμένη με τον Βρετανό sports agent Dave Gardner), πάντα θα θεωρεί σπίτι της το υπέροχα ανακαινισμένο, τετραώροφο αρχοντικό της στην West 11th Street. «Έρχομαι όλη την ώρα για δουλειά», λέει η Tyler. «Έχω έρθει εδώ πέντε φορές τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές προσκαλώ αγαπημένα μου πρόσωπα, ώστε να τους έχω εδώ μαζί μου για παρέα. Όλα όσα έχω, υπάρχουν εδώ. Όλα τα ρούχα μου, όλες οι συλλογές μου και όλα τα προσωπικά μου αντικείμενα» εξηγεί η διάσημη ηθοποιός καθιστώντας σαφή την αγάπη της για το West Village και το πανέμορφο σπίτι της εκεί.

tyler3.jpg

Χτισμένο στα τέλη του 18ου αιώνα, η ονειρεμένη αυτή κατοικία είχε ήδη περάσει από μια σειρά ανακαινίσεων από τη στιγμή που η οικοδέσποινα αγόρασε το κτίριο το 2001. «Αρχικά, μου είχαν πει ότι έζησαν εκεί 3 αδελφές και στη συνέχεια ένας πολιτικός, οπότε η διακόσμηση πέρασε από πολλά στάδια και στιλ» αναφέρει η ίδια. Κάθε όροφος ήταν ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων, δύο μπάνιων, ενώ οποιοδήποτε ιστορικό στοιχείο είχε αφαιρεθεί. Όταν το βρήκα, ήταν αλλόκοτο, αλλά ήξερα εξαρχής τι ήθελα να κάνω και πώς να το διακοσμήσω». 

Αφού συναντήθηκε με πολλούς αρχιτέκτονες, η Tyler αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Ben Petreath, ο οποίος βρισκόταν τότε στην interior design εταιρία Fairfax και Sammons. «Τους διάλεξα γιατί έκαναν σχέδια στο χέρι σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους τους που τα έφτιαχναν όλα ηλεκτρονικά» θυμάται.

«Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά παρά το ότι ήμουν νέα, ήθελα να επιστρέψω το σπίτι στην παλιά του αίγλη και δόξα. Ήθελα πραγματικά να το τιμήσω και να αναβιώσω όλες τις όμορφες λεπτομέρειες που διέθετε πριν μείνω εγώ σε αυτό. Κάθε παράθυρο και πόρτα είναι καινούρια, αλλά κρατήσαμε ανέπαφες τις σκάλες, όλα τα όμορφα γλυπτά και τα κιγκλιδώματα. Ωστόσο, κάθε άλλο στοιχείο έπρεπε να αλλαχθεί λόγω ασφάλειας» εξηγεί η Tyler μιλώντας για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην ονειρεμένη κατοικία της. 

tyler2.jpg

Η διάσημη ηθοποιός και η ομάδα της πέρασαν ώρες σε άλλο μοναδικό και αγαπημένο της στέκι στο West Village, το γαλλικό εστιατόριο Tartine, το οποίο η ίδια ξεχωρίζει για τη υπέροχη διακόσμησή του, αναζητώντας την απαραίτητη έμπνευση για την ανακαίνιση της δικής της κατοικίας. 

«Υπήρχαν σκαλωσιές σε όλα τα δωμάτια και εγώ ήθελα πολύ να τους βοηθήσω για να τους καθοδηγήσω όσο καλύτερα μπορώ» θυμάται η ίδια εξηγώντας πόσο σημαντικό είναι για εκείνη να συμμετέχει στις εργασίες του σπιτιού. «Αγαπώ να περνάω λίγο από τον χρόνο μου με έναν υδραυλικό, έναν ηλεκτρολόγο ή έναν ζωγράφο και να μαθαίνω πώς γίνονται αυτές οι δουλειές». 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery

Πηγή: Architectural Digest