fbpixel

Search icon
Search
BEAUTY

Σταματήστε το ροχαλητό!

WELL

Σταματήστε το ροχαλητό!

8+1 μυστικά που μπορεί να σας βοηθήσουν ν' αντιμετωπίσετε το ροχαλητό.

 

Προσέξτε το βάρος σας

Μη σπεύσετε να το εκλάβετε ως μία ακόμη τετριμμένη συμβουλή. Τα παραπανίσια κιλά σχετίζονται πολύ στενά με το ροχαλητό, σύμφωνα με τους ειδικούς. Προσπαθήστε να μπείτε σ' ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, με στόχο την απώλεια περιττού βάρους, ώστε να εξασφαλίσετε και πιο ήρεμες νύχτες

Βάλτε τ' αθλητικά σας παπούτσια

Η τόνωση των μυικών ομάδων του οργανισμού σας, που επιτυγχάνεται με την τακτική άσκηση, βελτιώνει μεταξύ άλλων και το αναπνευστικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να περιορίσει το ροχαλητό.

Κόψτε το κάπνισμα

Ή τουλάχιστον περιορίστε το. Το κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες δημιουργίας φλεγμονών στους αεραγωγούς, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνονται σημαντικά και τα αναπνευστικά προβλήματα, άρα και το ροχαλητό.

Αποφύγετε τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων

Συγκεκριμένα, τα ηρεμιστικά, τα υπνωτικά και τα αντιισταμινικά είναι τα φαρμακευτικά σκευάσματα που ενοχοποιούνται για την πρόκληση ροχαλητού, καθώς ελαττώνουν δραστικά τους μυϊκούς τόνους στις διόδους του αέρα κατά την αναπνοή κι ευνοούν την εμφάνιση του ροχαλητού.

Αποφύγετε το αλκοόλ και το φαγητό πριν το ύπνο

Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μύες, γεγονός που εντείνει το ροχαλητό, ενώ το φαγητό προκαλεί εκκρίματα σάλιου και βλέννας, που ενδέχεται να εμποδίσουν την απρόσκοπτη αναπνοή. Αμφότερα επιτρέπονται τουλάχιστον 3 - 4 ώρες πριν απ' τον βραδινό ύπνο.

Αλλάξτε στάση στον ύπνο

Προσπαθήστε να κοιμάστε ξαπλωμένοι στο πλάι κι όχι ανάσκελα ή μπρούμυτα, διότι αυτές οι στάσεις ευνοούν το ροχαλητό. Αντίθετα, όταν κοιμάστε στο πλάι η ροή του αέρα απ' τη μύτη ή το στόμα προς τους πνεύμονες γίνεται με τα λιγότερα δυνατά εμπόδια.

Ανυψώστε το προσκέφαλο του κρεβατιού

Σηκώστε την κεφαλή του κρεβατιού κατά 10 εκατοστά, εάν το επιτρέπει ο μηχανισμός του κρεβατιού σας. Εάν δε διαθέτει, τότε μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο επικλινές αποτέλεσμα, που είναι ο τελικός στόχος, βάζοντας ένα αντικείμενο, όπως μία σανίδα στα ποδαράκια του κρεβατιού. Ανασηκώνοντας το συγκεκριμένο τμήμα του κρεβατιού διευκολύνετε τη ροή του αέρα διαμέσου του λάρυγγα και της μύτης

Αποφύγετε την υπερκόπωση

Προσπαθήστε να πέφτετε για ύπνο πριν φτάσετε στο στάδιο της… τελικής πτώσεως απ' την κούραση και την εξάντληση. Κι αυτό διότι το μόνο που θα πετύχετε είναι να μην κοιμηθείτε απ' την υπερένταση. Το μυστικό για να εξασφαλίσετε έναν καλό κι αθόρυβο ύπνο είναι να ξαπλώνετε ελαφρώς κουρασμένοι κι όχι απολύτως εξαντλημένοι.

Φροντίστε να έχει ικανοποιητική υγρασία στο υπνοδωμάτιο

Ο ξηρός αέρας προκαλεί περισσότερες συσπάσεις του λάρυγγα. Αυτό σημαίνει  θορυβώδες ροχαλητό. Φροντίστε, λοιπόν, να διατηρείτε τον θερμοστάτη του καλοριφέρ στη σταθερή θερμοκρασία των 18 βαθμών Κελσίου και να έχετε πάνω στο σώμα του καλοριφέρ ένα μπολ με νερό, που θα βοηθάει στη ρύθμιση των επιπέδων υγρασίας εντός του δωματίου.

 

Το μυστικό

Επισκεφτείτε τον γιατρό αν ροχαλίζετε δυνατά και βαριά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αισθάνεστε υπνηλία και κούραση κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης ημέρας και σταματάτε ν' αναπνέετε, βήχετε ή πνίγεστε κατά τη διάρκεια του ύπνου.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

GLOW LOVES

Δύο bohemian chic διαμερίσματα στο Los Angeles που θα σας ενθουσιάσουν
INTERIORS

Δύο bohemian chic διαμερίσματα στο Los Angeles που θα σας ενθουσιάσουν

|Icon6 photos