fbpixel

Search icon
Search
Solo travelling: Οι top 5 καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για να ταξιδέψετε μόνοι σας
TRAVEL

Solo travelling: Οι top 5 καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για να ταξιδέψετε μόνοι σας

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, χαρίζοντάς του στιγμές απόλυτης ηρεμίας


Τα ταξίδια είναι από μόνα τους μια απόδραση από την καθημερινότητα, τα οποία μας προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες και σχεδόν όλοι μας ανυπομονούμε για την στιγμή που θα πακετάρουμε και θα ετοιμαστούμε για το επόμενο. Παρόλο που οι διακοπές με παρέα θεωρούνται αναμφίβολα ιδανικές, ακόμη καλύτερες είναι και όταν αποφασίσει κάποιος να ταξιδέψει μόνος του. Πιθανόν να μην είχατε σκεφτεί ποτέ να το επιχειρήσετε, αλλά σας το προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το solo travelling σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε όχι μόνο τις ομορφιές του τόπου αλλά και την κουλτούρα του καθώς θα έρθετε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Επίσης, θα επικεντρώνεστε 100% στο τι πραγματικά εσείς θέλετε να κάνετε και όχι στο τι επιθυμεί η παρέα σας. Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι έχουν ταξιδέψει μόνοι τους, αποβάλλουν ένα μεγάλο ποσοστό τους στρες, επιστρέφοντας χαρούμενοι και ανανεωμένοι.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τους 5 απίθανους τόπους που έχουμε συγκεντρώσει, οι οποίοι είναι οι κατάλληλοι για αυτό που αναζητάτε!

Για διασκέδαση

Ικαρία

shutterstock-1051426385.jpg

Σε αυτό το πανέμορφο νησί, το οποίο ξεχωρίζει και ταυτόχρονα μας γοητεύει με την ατμόσφαιρά του: άγρια τοπία και γαλήνιες θάλασσες, καταγάλανα νερά και ποτάμια, γραφικά παραθαλάσσια χωριά και παραδοσιακοί οικισμοί κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση, θα αισθανθείτε σα να έχει σταματήσει ο χρόνος. Ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσετε τα ατελείωτα πανηγύρια, όπου θα πιείτε φυσικά και το τοπικό κρασί και θα χορέψετε τους Ικαριώτικους χορούς μέχρι το ξημέρωμα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως πριν από μερικά χρόνια η εφημερίδα The Guardian την ονόμασε «το νησί της μακροζωίας». Η Ικαρία έχει το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα, ίσως γιατί η καθημερινότητα εδώ κυλάει με αργούς ρυθμούς και οι ντόπιοι φαίνεται να χαίρονται κάθε στιγμή της ημέρας τους! Εάν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την παραλία Σεϋχέλλες, που ξεχωρίζει για την breathtaking ομορφιά της.

Για κοινωνικοποίηση

Κρήτη

shutterstock-1608149341.jpg

H Κρήτη θεωρείται δικαίως ένα από τα ομορφότερα νησιά της χώρας μας, «πλημμυρισμένη» από καταγάλανα νερά, με τα πράσινα τοπία και με το εξαιρετικό ντόπιο φαγητό και φυσικά την δική τους ρακί, ελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου. Είναι ένας απίστευτα φιλόξενος τόπος, στον οποίο θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλές διαφορετικές προσωπικότητες από κάθε γωνιά του κόσμου, να γευματίσετε στα γραφικά παραδοσιακά μαγαζιά παρέα με τους κατοίκους της περιοχής, καθώς είναι όλοι τους πρόσχαροι να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες του νησιού τους. Ακόμα, πείτε ένα μεγάλο «ναι» στα water sports, που αποτελούν έναν fun τρόπο διασκέδασης με παρέα.

Για χαλάρωση

Σέριφος

shutterstock-379751296.jpg

Το ειδυλλιακό νησί των Κυκλάδων με «άγρια» ομορφιά, είναι το πρέπον ταξίδι για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές μακριά από τον μαζικό τουρισμό και να βρουν την ηρεμία τους. Το νησί φημίζεται για τα επιβλητικά βραχώδη τοπία, τις πανέμορφες παραλίες του, τη γραφική Χώρα της Σερίφου, που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της. Σε αυτό το μέρος, θα ζήσετε λίγες μέρες γαλήνης, μπροστά σε μια θάλασσα, που εάν περνάτε και περίοδο έντονου στρες, θα σας βοηθήσει σίγουρα να ανακουφιστείτε και να επιστρέψετε πλήρως ανανεωμένοι στους αστικούς ρυθμούς.

Για περιπέτεια

Πελοπόννησος

shutterstock-599550251.jpg

Εάν είστε λάτρεις των δραστηριοτήτων κι επιθυμείτε μια μοναχική απόδραση με γεμάτο πρόγραμμα, τότε είναι η λύση σας. Πάρτε το σακίδιό σας και γυρίστε την όλη, απολαμβάνοντας κάθε μέρα κάτι τελείως διαφορετικό, μιας και οι επιλογές είναι αμέτρητες: από το Φεστιβάλ Αθηνών στο εμβληματικό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, μέχρι το νεανικό Μελιτζάζ στο πανέμορφο Λεωνίδιο, το οποίο επιχειρεί μια διαφορετική ξενάγηση-εμπειρία μέσα από ρυθμούς και γεύσεις. Επισκεφθείτε την αρχαία Ολυμπία, οργανώστε picnic στον Λούσιο, βουτήξτε στις καταπράσινες «πισίνες» που δημιουργούν οι καταρράκτες της Νέδας στα σύνορα Ηλείας και Μεσσηνίας, μπορείτε να συμμετέχετε στις πεζοπορίες στα δάση, ενώ δύναται σε πολλές περιοχές να κάνετε και mountain bike.

Για ευεξία

Λουτρά Πόζαρ

shutterstock-414684652.jpg

Τα ιαματικά λουτρά, που βρίσκονται πλησίον του Λουτρακίου νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την ψυχοσωματική τους κατάσταση. Πρόκειται, λοιπόν, για μεταλλικές πηγές, που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση, καθώς το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Οι επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση, ενώ τα νερά βοηθούν μεταξύ άλλων και στην καταπολέμηση κυκλοφορικών, αναπνευστικών, ρευματοειδών, γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων. Βεβαίως, θα συναντήσετε τριγύρω και γραφικά χωριά στα οποία θα σας υποδεχτούν με χαρά. Bonus, το σκηνικό δίνει την αίσθηση πως βγήκε από παραμύθι, συνδυάζοντας εκπληκτικά τα πράσινα στοιχεία με το μπλε των λουτρών.