fbpixel

Search icon
Search
Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία - Διαγνώστηκε με καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος
PEOPLE & MOMENTS

Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία - Διαγνώστηκε με καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος

Η επίσημη τοποθέτηση του Παλατιού και οι φόβοι που επιβεβαιώθηκαν


Το τελευταίο διάστημα, ο βασιλιάς Κάρολος έχει βρεθεί στο επίκεντρο, με αφορμή τη νοσηλεία του στην «The Clinic» του Λονδίνου, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε δεδομένα μεγάλη ανησυχία στη Μεγάλη Βρετανία -κι όχι μόνο- και τώρα, οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Μέσω επίσημης τοποθέτησης, το Παλάτι ενημέρωσε τον κόσμο πως ο Κάρολος διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του για διευρυμένο προστάτη...

Μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικά

Το μεγάλο σοκ

Είναι γεγονός -δυστυχώς- ότι αρκετοί εξέφρασαν σημαντικούς φόβους για την υγεία του βασιλιά το τελευταίο διάστημα και τελικά, το Παλάτι επιβεβαίωσε όλες τις υποψίες. Όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα, ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, έπειτα από τη θεραπεία που έκανε προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπερπλασία του προστάτη στη διάρκεια του Ιανουαρίου, ενώ -φυσικά- αναβάλλονται όλες οι δημόσιες εμφανίσεις του για το επόμενο διάστημα. Αυτό που έχει διευκρινιστεί από την πρώτη στιγμή, είναι πως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, με το Παλάτι να σημειώνει αρχικά πως: «Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επέμβασης του βασιλιά Καρόλου για καλοήθη υπερπλασία προστάτη, παρατηρήθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου. Η αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών και οι γιατροί τον συμβούλευσαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να ακυρώσει τα δημόσια καθήκοντά του. Σε αυτή την περίοδο η αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να ασχολείται με κρατικές υποθέσεις και τα επίσημα έγγραφα ως συνήθως.


Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική ομάδα του για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα δημόσια καθήκοντά του το ταχύτερο δυνατό. Επέλεξε να κοινοποιήσει τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κόσμου για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο». Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα από τα πρώτα πρόσωπα που ενημερώθηκαν για όλη την κατάσταση ήταν τόσο ο William, όσο και ο Harry, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση. Αυτό που σημειώνεται είναι πως ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να κάνει γνωστή τη διάγνωση, θέλοντας να αποτρέψει τις εικασίες, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει όσους δίνουν τη δική τους, σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κάρολος και η επόμενη μέρα

shutterstock-2180106515.jpg

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει για την ώρα γνωστά και με τα σχετικά ρεπορτάζ του BBC, ο βασιλιάς Κάρολος πήρε -προφανώς- την απόφαση να αναβάλλει για την ώρα τις δημόσιες υποχρεώσεις του, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας αναμένεται να σταθούν στο πλευρό του και να αναπληρώσουν το κενό του κατά τη διάρκεια της θεραπείας του. Το Παλάτι ξεκαθάρισε πως ο 75χρονος μονάρχης επέστρεψε χθες στο Λονδίνο από το Σάντριγχαμ όπου μένει συνήθως, προκειμένου να ξεκινήσει θεραπεία ως εξωτερικός ασθενής, ενώ θα συνεχίσει να υπηρετεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των γραφειοκρατικών και ιδιωτικών του υποχρεώσεων.

Ο Κάρολος, την Κυριακή έδωσε το «παρών» στην εκκλησιαστική λειτουργία στο Σάντρινγχαμ, όπου χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, λίγες μόνο ημέρες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον προστάτη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου. Ο Βρετανός μονάρχης πήρε την απόφαση να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του και όλα τα βήματα που προηγήθηκαν, καθώς θέλησε να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να ελέγχουν τακτικά τον προστάτη τους, όπως είχε σημειώσει από την πρώτη στιγμή το Παλάτι. Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλους, είναι μία πολύ-πολύ ιδιαίτερη περίοδος για ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία και είναι πολύ λογικό, να υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Ο βασιλιάς Κάρολος βρίσκεται στο επίκεντρο και βλέπει όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω του, με τον κόσμο να ευελπιστεί πως όλη αυτή η υπόθεση θα έχει θετικό τέλος...