fbpixel

Search icon
Search
Smoothies all around: 7 λόγοι για να τα εντάξετε στη ζωή σας
WELLNESS

Smoothies all around: 7 λόγοι για να τα εντάξετε στη ζωή σας

Το πιο γευστικό boost για το σώμα σας που θα θέλετε να προσθέσετε στην everyday life routine σας


Αναζητώντας κάτι γρήγορο, εύκολο και πάνω από όλα θρεπτικό, το μυαλό μας δεν παραπέμπει πουθενά αλλού πέρα από τα πλέον πολύ αγαπημένα smoothies. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει η απόλυτη τάση, καθώς βλέπουμε και πολλούς celebrities να τα προτιμούν και να παρουσιάζουν τις επιλογές τους μέσω του Instagram, καθώς υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να τα φτιάξετε, αξιοποιώντας ό,τι υλικά σας αρέσουν. Είτε ως πρωινό, είτε ως ενδιάμεσο σνακ, θεωρούνται ο απόλυτος γευστικός τρόπος για να πάρετε την απαραίτητη ενέργεια, να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας και να λάβετε πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα smoothies σας μπορούν να έχουν απίθανη γεύση, υψηλή διατροφική αξία και ταυτόχρονα να σας κρατούν χορτάτους για πολλές ώρες. Γι αυτόν ακριβώς, σας παρουσιάζουμε 7 σημαντικούς λόγους για να τα εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τους έναν-έναν παρακάτω!

Καλύπτουν την καθημερινή ανάγκη για λαχανικά και φρούτα

Μπορείτε να συμπεριλάβετε διάφορες τροφές, οι οποίες γευστικά δεν σας ικανοποιούν και να τις συνδυάσετε με άλλες που αγαπάτε, ώστε να καταφέρετε να καλύψετε όλες τις βιταμίνες που απαιτεί η υγεία του οργανισμού. Το πιο σημαντικό είναι πως δεν χάνονται τα οφέλη τους στοιχεία και διατηρούνται προκειμένου να τις προσλάβουμε μέσα από το ρόφημά μας.

shutterstock-1217515378.jpg

Αντικαθιστούν τα γλυκά

Εάν επιθυμείτε να προσέχετε παραπάνω τη διατροφή σας και στις λιγούρες σας να μην καταλήγετε συνεχώς σε τροφές με συντηρητικά, τότε δοκιμάστε να φτιάξετε ένα σοκολατένιο smoothy. Μια ιδέα είναι να βάλετε στο μπλέντερ γάλα, κακάο, φυστικοβούτυρο, βατόμουρα, φράουλες και θα εκπλαγείτε από το πόσο θα καταπραΰνει την έντονη θέλησή σας για γλυκό.

Αδυνατίζουν

Μικρή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, βοηθούν παράλληλα στο αίσθημα του κορεσμού. Τι άλλο αναζητάει κάποιος που στοχεύει στη βελτίωση του σώματός του, μειώνοντας το περιττό λίπος; Οι περισσότεροι διατροφολόγοι το συνιστούν, επομένως συμβουλευτείτε τους ειδικούς, δείτε εντυπωσιακές αλλαγές και δείτε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Προσφέρουν απίστευτη φρεσκάδα

Όταν θα καταναλώνετε τακτικά πολλά φρούτα και λαχανικά στην ρουτίνα σας, τα οποία θα εμπεριέχονται στο ρόφημά σας, θα διαπιστώσετε μια αλλαγή στην εμφάνισή σας. Λόγω των απίστευτων θρεπτικών συστατικών τους, το δέρμα γίνεται πιο λείο και απαλό, βελτιώνοντας την εξωτερική μας εμφάνιση. Αυτή είναι μια πληροφορία που σίγουρα μας ενδιαφέρει, πόσο μάλλον τις γυναίκες που δεν αποχωριζόμαστε τα προϊόντα ομορφιάς, τη στιγμή που υπάρχει ένας πολύ περισσότερο απολαυστικός τρόπος για την περιποίηση της επιδερμίδας.

shutterstock-1033822708.jpg

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι βιταμίνες που μας προσφέρουν, βοηθούν στο να ενεργοποιηθεί η άμυνα του οργανισμού, ώστε να γίνει πιο ισχυρή ως προς τα κρυολογήματα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλουν και στην ενέργειά μας, μειώνοντας τις περιπτώσεις κόπωσης.

Βελτιώνουν τον ύπνο

Όταν ο οργανισμός μας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα και γενικά η φυσική μας κατάσταση είναι υγιής, τότε αυτό έχει αντίκτυπο και σε αυτό το κομμάτι, απολαμβάνοντας έναν πιο ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο. Θα ξυπνάτε πιο εύκολα, καθώς θα έχετε χαλαρώσει όπως πρέπει.

Καλύτερη λειτουργία εγκεφάλου 

Αναμφισβήτητα μια άριστη εγκεφαλική παραγωγικότητα πραγματοποιείται, εάν και εφόσον προσέχετε την διατροφή σας και φροντίζετε να καταναλώνετε όσα θρεπτικά συστατικά απαιτούνται. Όπως έχουμε αναφέρει, τα smoothies θεωρούνται αποκλειστικά υγιεινά, λόγω το ότι δημιουργούνται με φρούτα και λαχανικά, υλικά που περιλαμβάνουν τις απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά, προκαλώντας θετικά αποτελέσματα. Ορισμένα από αυτά είναι η καλύτερη μνήμη, η συγκέντρωση της προσοχής και η εγρήγορση των εγκεφαλικών κυττάρων.