fbpixel

Search icon
Search
Smelling clean: Τα φρέσκα αρώματα που μυρίζουν καθαριότητα
EDITORS' CHOICE

Smelling clean: Τα φρέσκα αρώματα που μυρίζουν καθαριότητα

Ιδανικά για το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο, τα συγκεκριμένα αρώματα θα σας δώσουν μια αίσθηση 'squeaky clean' φρεσκάδας


Πώς χαρακτηρίζεται η μυρωδιά της καθαριότητας; Είναι αυτή των φρέσκων ρούχων που βγαίνουν από το στεγνωτήριο, σε συνδυασμό με ζουμερά εσπεριδοειδή. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ενός clean αρώματος είναι η φρέσκια αίσθηση που προσφέρει, παραμένοντας χαλαρωτικό αλλά και ανανεωτικό. 

Σύμφωνα με μελέτες, το άρωμα σας έχει τη δύναμη να επηρεάζει τη διάθεση σας, να μειώνει το άγχος και να χαλαρώνει τους μυς σας. Για αυτό, λοιπόν, η επιλογή ενός νέου αρώματος που ενισχύει τη διάθεση και μυρίζει φρεσκάδα θεωρείται μια αποτελεσματική μορφή self-care. Επίσης, ένα clean fragrance μπορεί να φορεθεί άφοβα όλες τις εποχές του χρόνου και να γίνει εύκολα το signature scent σας. 

The clean perfumes!

1. Blanche, Byredo

screenshot-2023-06-26-at-35413-pm.png

BUY HERE

Πώς μυρίζει το λευκό χρώμα; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο απαντά αυτό το άρωμα. Είναι αγνό, αναζωογονητικό και απλό χωρίς να είναι βαρετό. Key notes: λευκό τριαντάφυλλο, ροζ πιπέρι, αλδεΰδη, βιολέτα, νέρολι, παιώνια, ξανθά ξύλα, sandalwood και musk.

2. Arancia Di Capri, Acqua Di Parma, Attica.gr

screenshot-2023-06-26-at-30921-pm.png

BUY HERE

Ένα χαλαρωτικό, ακτινοβόλο και λαμπερό άρωμα που ήρθε στη ζωή από τον συνδυασμό των αιθέριων ελαίων πορτοκαλιού, μανταρινιού και λεμονιού. Η εσάνς του αιθέριου ελαίου νεραντζιάς ενώνεται με το έντονο άρωμα του κάρδαμου σε μια δροσερή καρδιά, τελειώνοντας με μια πλούσια βάση από μια ανάλαφρη πινελιά καραμέλας και αισθησιακές νότες musk.

3. Cashmere Kumquat, KORRES, Hondos Center

screenshot-2023-06-26-at-31251-pm.png

BUY HERE

Ισορροπώντας μεταξύ της πολυτέλειας και της απλότητας και του σύγχρονου και του κλασσικού, το συγκεκριμένο άρωμα εμπεριέχει νότες kumquat, μανταρίνι, πορτοκάλι, άνθη πορτοκαλιάς, γιασεμί, αμύγδαλο, κασμιρ, cedarwood και βανίλια.

4. Neroli Portofino, Tom Ford, Sephora

screenshot-2023-06-26-at-31729-pm.png

BUY HERE

Μια μοντέρνα κολόνια εμπνευσμένη από την ιταλική Ριβιέρα. Το Neroli Portofino είναι σαν να μυρίζετε ένα αεράκι εσπεριδοειδών στην ακτή του Capri. Συνδυάζει τις σπιρτόζικες, αναζωογονητικές και φωτεινές νότες του νερολί με τις πιο γλυκές και ηλιόλουστες νότες της λεβάντας. 

5. Fleur De Peau, Diptyque

screenshot-2023-06-26-at-32136-pm-removebg-preview.png

BUY HERE

Τα musk βρίσκονται στην καρδιά του eau de parfum Fleur de Peau, τόσο βαμβακερά και ελαφριά όσο και απαλά. Τονισμένα με σπόρους ίριδας και αμμπρέτας, οι απτικές πτυχές τους αποκαλύπτονται πλήρως.

6. Orange Blossom Cologne, Jo Malone, Attica.gr

screenshot-2023-06-26-at-32718-pm.png

BUY HERE

Άνθη πορτοκαλιάς, νούφαρα και πασχαλιά. Ένα απολαυστικό άρωμα από φρεσκοκομμένα άνθη κίτρου και φύλλα κλημεντίνης.

7. Chloé Love Story, Sephora

screenshot-2023-06-26-at-33022-pm.png

BUY HERE

Το μπουκάλι σε σχήμα λουκέτου ντύνεται με το εμβληματικό πλισέ και μια κορδέλα χαλαρά δεμένη άνετα στο πλάι. Η φρεσκάδα του νερολί, ο αισθησιασμός του άνθους πορτοκαλιάς και η γοητευτική θηλυκότητα του γιασεμιού της Μαδαγασκάρης είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός. Πάνω στο δέρμα σας, ο κέδρος αποκαλύπτεται σε όλη τη λεπτότητά του. Ένα love story λουλουδάτο, δροσερό αλλά και sexy!

8. Libre Eau De Toilette, Yves Saint Laurent, Hondos Center

3614273316149-p-1.jpeg

BUY HERE

Η εμβληματική δομή του LIBRE με την ένταση ανάμεσα στο Άνθος Πορτοκαλιάς από το Μαρόκο και της Λεβάντας από βιώσιμες καλλιέργειες στη Γαλλία, αποκλειστικότητα της Yves Saint Laurent, αναδημιουργείται για να εκφράσει έναν αισθησιασμό σύγχρονο και φωτεινό. H σαρκική θηλυκότητα του Absolute Άνθους Πορτοκαλιάς εμποτίζεται με την αγνότητα της Συμφωνίας Λευκού Τσαγιού, τονίζοντας την αντίθεση θερμού και ψυχρού στην καρδιά του αρώματος:

9. BEE MY HONEY, Apivita

screenshot-2023-06-26-at-33630-pm.png

BUY HERE

Ένα φρέσκο και αναζωογονητικό άρωμα, εμπνευσμένο από τις ηλιόλουστες ακτές της Ελλάδας, αιχμαλωτίζει τις γλυκές νότες του φρέσκου μελιού και τη ζωντάνια της φύσης. Το BEE MY HONEY αποτελεί ένα φόρο τιμής σε όλα εκείνα τα εικονικά αρώματα που ξυπνάνε τις αναμνήσεις μας. Όλες οι αρωματικές νότες αναμειγνύονται, συνδυάζοντας μια λουλουδένια αίσθηση, με ένα μοντέρνο & εθιστικό τελείωμα μελιού.

10. Pure Musk, Narcisso Rodrigues, Notos.gr

Το συγκεκριμένο άρωμα ανήκει στην οικογένεια των μοσχομυριστών chypre. Η καταπραϋντική μυρωδιά φρέσκων σεντονιών οφείλεται στις κορυφαίες αρωματικές νότες του με άνθη πορτοκαλιάς και γιασεμί. Μπορεί να φορεθεί εύκολα και σε συνδυασμό με άλλα αρώματα.

11. Frederic Malle Carnal Flower, Attica

10-r71TM.jpg

BUY HERE

Όταν η φύση προσφέρει οσφρητικές αντιθέσεις, η τουμπερόζα αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα αυτών. Αυτά τα αισθησιακά λευκά άνθη αποπνέουν μια σχεδόν σαρκική οσμή, αποπνέοντας ταυτόχρονα με ένα θαυμάσιο τρόπο τη φρεσκάδα του λουλουδιού, και τη γαλακτώδη γλυκύτητα.

Feature image source: CREDO BEAUTY/DEDCOOL