fbpixel

Search icon
Search
5 εύκολες ιδέες για να μετατρέψετε το γραφείο του σπιτιού σας στον τέλειο εργασιακό χώρο
LIFE & CAREER

5 εύκολες ιδέες για να μετατρέψετε το γραφείο του σπιτιού σας στον τέλειο εργασιακό χώρο

Τips διακόσμησης που θα κάνουν την κάθε μέρα σας ακόμη πιο παραγωγική


To να μετατρέψετε το γραφείο του σπιτιού σας σε ένα μέρος, το οποίο όχι μόνο εμπνέει τη δημιουργικότητά σας αλλά και σας βοηθάει στην εργασία, μπορεί με τα παρακάτω tricks να γίνει πανεύκολα. Χωρίς να απαιτείται ένα ολόκληρο δωμάτιο ή ένας μεγάλος χώρος, το γραφείο σας θα γίνει το ιδανικό workplace που καθημερινά θα αυξάνει την παραγωγικότητά σας. Πάρτε έμπνευση, χρησιμοποιήστε τα δικά σας -αγαπημένα- διακοσμητικά και φυσικά μην ξεχνάτε να κάθεστε εκεί για να είστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται. 

home-office-decoration-2.jpg

Δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους

Η αποθήκευση είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε χώρο του σπιτιού σας. Με αυτή τη λογική οφείλετε να πορευθείτε και στον χώρο του γραφείου σας, προσπαθώντας να απομακρύνετε όσο περισσότερο μπορείτε τα περιττά αντικείμενα από το οπτικό σας πεδίο. Σχεδιάζοντας από την αρχή τον τρόπο που θα τακτοποιείτε τα πράγματα τόσο πάνω στην επιφάνειά του όσο και γύρω από αυτό, θα πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα έτσι ώστε να έχετε όλο το δωμάτιο διαθέσιμο για τις δικές σας ανάγκες.  

Βρείτε την κατάλληλη τοποθεσία

Η τοποθεσία του γραφείου σας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Προσπαθήστε να το τοποθετήσετε σε ένα μέρος όπου η θέα σε ένα παράθυρο θα είναι εφικτή. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε -ανά πάσα στιγμή- μια αίσθηση γαλήνης και χαλάρωσης. Τα παράθυρα, επιτρέποντας στο φυσικό φως να «γεμίζει» το δωμάτιο κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος από ό,τι στην πραγματικότητα. Φυσικά, εάν δεν έχετε πρόσβαση σε κάποιο παράθυρο τότε είναι σημαντικό ο τοίχος στον οποίο κοιτάει το συγκεκριμένο έπιπλο να είναι βαμμένος με ένα ουδέτερο χρώμα.

home-office-decoration-3.jpg

Διακοσμήστε τον τοίχο

Μια ακόμη εύκολη λύση για να μετατραπεί το γραφείο σας σε workplace είναι να διακοσμήσετε τον τοίχο που έχετε απέναντί σας με κάδρα. Πάνω στο ουδέτερο χρώμα σχεδιάστε το δικό σας moodboard με εικόνες που σας φτιάχνουν τη διάθεση. Αυτό όχι μόνο θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται πιο όμορφος αλλά θα σας δώσει και την ευχέρεια να αλλάζετε διακόσμηση όσο συχνά θέλετε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε από πριν τα κάδρα στο πάτωμα έτσι ώστε να βρείτε τον τρόπο με τον οποίο θα τα τοποθετήσετε στη συνέχεια στον τοίχο. 

Προσθέστε μια συγκεκριμένη απόχρωση

Ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι το γραφείο σας δε θα αποτελέσει ένα αντιπαραγωγικό μέρος είναι να προσθέσετε το αγαπημένο σας χρώμα σε αυτό. Διατηρώντας τους υπόλοιπους τόνους ήπιους κι έχοντας ταυτόχρονα την παραλλαγή αυτή που δημιουργεί μια σημαντική διαφορά στο οπτικό σας πεδίο, θα μπορέσετε να γίνετε πιο δημιουργικοί. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ροζ φωτιστικό, να τοποθετήσετε ένα μπλε χαλάκι ή ακόμη και να διαλέξετε μια πορτοκαλί επιφάνεια εργασίας.

home-office-decoration-1.jpg

Επιμείνετε στο πράσινο χρώμα

Δώστε ζωή στον χώρο σας, έτσι ώστε να θέλετε να μείνετε περισσότερο μέσα σε αυτόν. Ένα ισορροπημένο γραφείο οφείλει να είναι πρακτικό, εργονομικό, άνετο και καθαρό. Αν σε αυτά τα στοιχεία προσθέσετε και τη ζωντάνια που χαρίζει στο δωμάτιο ένα φυσικό φυτό τότε θα έχετε το τέλειο workplace. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως οι «πράσινοι φίλοι» σας, θα δώσουν σε αυτό το μέρος μια διαφορετική και πιο φρέσκια προσέγγιση αλλάζοντας και την ενέργεια του χώρου. 

Extra tip: Μην ξεχνάτε πως για να μετατραπεί το γραφείο σας στο ιδανικό εργασιακό μέρος είναι σημαντικό να συμπεριφέρεστε κι εσείς μέσα σε αυτό...σαν να βρίσκεστε στη δουλειά σας. Έτσι, καθώς σηκώνεστε κάθε πρωί από το κρεβάτι φροντίστε ώστε να μπαίνετε στο κατάλληλο mood. Εφαρμόστε την πρωινή ρουτίνα ομορφιάς και στη συνέχεια όσο ετοιμάζετε τον καφέ σας, ακούστε ένα θετικό podcast και πείτε «ναι» στον διαλογισμό. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε το απαραίτητο reflect για την ημέρα που έχετε μπροστά σας. 

Στη συνέχεια, πριν καθίσετε στο νέο σας workplace μην παραλείψετε να φορέσετε τα αγαπημένα σας ρούχα και φυσικά ξεκαθαρίστε σε όλους πως παρότι είστε στο σπίτι, για τις συγκεκριμένες ώρες, θα δουλεύετε. Εάν παραμελήσετε τον εαυτό σας και κάνετε τα πάντα από την άνεση της πιτζάμας, θα πετύχετε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Κεντρική Φωτογραφία: Μodsy