fbpixel

Search icon
Search
Sleeping issues: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι
WELLNESS

Sleeping issues: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι

Μήπως η πραγματικότητα δεν φαντάζει το ίδιο ειδυλλιακή με τις ταινίες;


Το πιο βασικό χαρακτηριστικό μιας σχέσης είναι η συνήθεια του κοινού ύπνου. Τα νέα ζευγάρια, καθώς διανύουν το πρώτο διάστημα, επικεντρώνονται ακράδαντα σε αυτό το κομμάτι. Βέβαια, δικαίως. Ποιος δεν επιθυμεί να ξαπλώνει αγκαλιά με τον άνθρωπο του; Ειδικότερα, τα πρώτα χρόνια θεωρείται το ιδανικό μέρος για αγκαλιές.

Τι συμβαίνει, όμως, αργότερα; Έπειτα από έναν μακροχρόνιο δεσμό και συγκατοίκησης ξεκινούν να εμφανίζονται στην επιφάνεια διάφορες ενοχλήσεις, τις οποίες προηγουμένως δεν μπορούσαμε να τις εντοπίσουμε. Το θέμα του ύπνου αποτελεί μια ιδιαίτερα προσωπική – σημαντική στιγμή για τον καθένα, καθώς εστιάζει στην ολική μας ξεκούραση από την καθημερινότητα. Επομένως, χρειαζόμαστε να τον απολαύσουμε όσο περισσότερο είναι εφικτό.

Έρευνες έχουν δείξει πως πολλά ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με βασικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό το γεγονός μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την διάθεσή τους, αλλά και τη μεταξύ τους σχέση. Ο ύπνος οφείλει να τους ενώνει. Να αποτελεί μια διέξοδο από την ένταση της ρουτίνας και να επιθυμούν να χαλαρώσουν μαζί.

Δυστυχώς, εάν δεν ταιριάζετε στον τρόπο που κοιμάστε, προκαλούνται και οι ανάλογες διαταραχές. Αυτές σχετίζονται πρωτίστως με τις αϋπνίες και μετέπειτα, εάν εξακολουθήσουν να συμβαίνουν τακτικά, μπορούν να δημιουργηθούν μέχρι και προβλήματα υγείας.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω τα 4 πιο σύνηθες sleeping issues ενός ζευγαριού.

Απώλεια χώρου

Μπορεί να έχετε συνηθίσει στην ιδέα πως όλο το κρεβάτι σας ανήκει, αλλά όταν μπαίνετε στην διαδικασία να το μοιραστείτε αυτό θα πρέπει να απουσιάζει. Ο κοινός ύπνος πολλές φορές αποτελεί ένα μαρτύριο για τον άλλον, καθώς καταλήγει να ξαπλώνει στην άκρη, δεχόμενος και τα γνωστά «σπρωξίματα».

shutterstock-705184123.jpg

Ενοχλητικοί ήχοι

Το ροχαλητό για παράδειγμα, αποτελεί το μεγαλύτερο θέμα για ένα ζευγάρι. Εάν ένας από τους δύο συντρόφους το αντιμετωπίζει, το αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα είναι να κυριαρχεί κακή διάθεση και η εξάντληση. Μάλιστα, μελέτες αποδεικνύουν πως το 41% όσων των βιώνουν, αποτελεί ένα είδος αφορμής για να ξεκινήσουν καβγά.

Διαφορετικά προγράμματα

Υπάρχει και η περίπτωση κατά την οποία λόγω των ωραρίων να μην συμβαδίζουν οι ώρες του ύπνου σας. Δηλαδή, πρωινοί – βραδινοί τύποι. Έτσι, λοιπόν, ο ένας βάζει το ξυπνητήρι του να χτυπήσει από νωρίς, ενώ το ταίρι του να καταλήγει στο κρεβάτι το ξημέρωμα. Με αυτόν τον τρόπο, αποδιοργανώνεστε και μπορεί να υπάρξουν μέχρι και εντάσεις λόγω το ότι ενοχλείστε από τους ρυθμούς του. Επιπλέον, πολλές φορές δεν απολαμβάνετε τον ύπνο παρέα, γεγονός που μπορεί να σας απομακρύνει.

shutterstock-170170049.jpg

Το πρόβλημα με τα σκεπάσματα

Σας θυμίζει τίποτα η στιγμή που ξυπνάτε μέσα τη νύχτα επειδή κρυώνετε; Η σχέση σας κοιμάται ήρεμη από δίπλα, έχοντας τυλίξει από γύρω του ολόκληρη την κουβέρτα. Έτσι, λοιπόν, παραμένετε εσείς με το μικρό κομμάτι, καθώς δεν επιθυμείτε να τον ενοχλήσετε.

Πώς μπορείτε να τα διαχειριστείτε;

Αποδοχή

Το πιο σημαντικό κομμάτι, όταν ξεκινάμε να μοιραζόμαστε το προσωπικό μας χώρο με έναν άνθρωπο είναι να τον δεχτούμε ως είναι. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι στις συνήθειες μας. θα χρειαστεί να κάνετε υποχωρήσεις και να συμβιβαστείτε. Ακόμη και στον ύπνο. Εάν υπάρχει κάτι που σας αποσυντονίζει, προβείτε στη συζήτηση. Μην τα χρησιμοποιήσετε εναντίον του.

Διαφορετικά δωμάτια

Πολλοί έχουν αξιοποιήσει τη τάση να κατέχουν ένα επιπλέον δωμάτιο, προκειμένου μερικές νύχτες να κοιμούνται χώρια. Εάν πιστεύετε πως πραγματικά το έχετε ανάγκη, μη διστάσετε. Πραγματοποιήστε ένα διάλογο μεταξύ σας και εξηγήστε τους λόγους. Άλλωστε, δεν θα συμβαίνει καθημερινά. Κυρίως, όταν θα είστε εξαντλημένοι και θα χρειάζεστε να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας.

shutterstock-659620984.jpg

Επιπλέον παπλώματα

Διαθέστε στο κρεβάτι από δύο extra παπλώματα. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας θα έχει τη δική του και δε θα προκύψει κάποιο πρόβλημα. Γρήγορη & αποτελεσματική λύση.

Αγκαλιά

Σχετικές έρευνες δείχνουν πως κοιμόμαστε πιο εύκολα και ευχάριστα με τον άνθρωπο που αγαπάμε. Ξανά θυμηθείτε τις πρώτες μέρες που ανυπομονούσατε να βρείτε χρόνο για να ξαπλώσετε μαζί. Αφιερώστε λίγα λεπτά συντροφιάς και τρυφερότητας, ώστε να αναζωπυρώσετε αυτό το συναίσθημα. Θα ξανά έρθει η στιγμή που θα λατρέψετε από την αρχή κάθε μικρή του ατέλεια.