fbpixel

Search icon
Search
Sleep Tourism: Το νούμερο ένα travel trend για το 2022
ESCAPE

Sleep Tourism: Το νούμερο ένα travel trend για το 2022

Exclusive παροχές που ξεπερνούν ένα απλό "pillow menu"


Μπορεί ο βαθύς ύπνος να αποτελεί αυτοσκοπό σε ένα οργανωμένο ταξιδιωτικό πακέτο; Η απάντηση είναι καταφατική, μας εκπλήσσει ευχάριστα και αγγίζει την κορυφή στην παγκόσμια σκηνή των mainstream travel trends. Το να ξεκουραστούμε βαθιά δεν είναι κάτι το δεδομένο, ειδικά μετά από μια αρκετά πιεστική περίοδο εξαιτίας του αναγκαστικού εγκλεισμού. Η αϋπνία θεωρείται ως η πιο κοινή διαταραχή ύπνου και περίπου τριάντα πέντε τοις εκατό των ενηλίκων έχει δηλώσει ότι δυσκολεύεται να κοιμηθεί, καλύπτοντας λιγότερες από επτά ώρες ύπνου συνολικά σε μια νύχτα. 

Το πεδίο του τουρισμού έχει αναβαθμιστεί με συνεχή προτεραιότητα τις κεντρικές ανάγκες του πελάτη. Ο «τουρισμούς του ύπνου» καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ όσον αφορά τις exclusive παροχές και ξεπερνά φανερά ένα απλό pillow menu. Δεν αναφερόμαστε, λοιπόν, αποκλειστικά σε ποιοτικά υλικά κατασκευής και εφαρμογής των μαξιλαριών, αλλά και των στρωμάτων στα ξενοδοχεία, αλλά σε οτιδήποτε έχει την δυναμική να αντιμετωπίσει την αϋπνία και την κούραση, από θεραπείες spa μέχρι αρωματοθεραπεία και "chacra sleep". Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το κοινό μοιράζεται αυτήν του τη μεγάλη ανάγκη να ταξιδέψει με τον ξεχωριστό σκοπό να ξεκουραστεί και να μυηθεί σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία αναζωογόνησης και χαλάρωσης, συμμετέχοντας σε ιδιαίτερες εμπειρίες και θεραπείες. Σύμφωνα με το "The Globe and Mail": "το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευεξίας, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στις ΗΠΑ, αναφέρεται στον ύπνο ως μια «υπερβολική τάση ευεξίας» και προβλέπει ότι η «οικονομία ύπνου» θα φτάσει τα 585 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2024". Πολύ σημαντική είναι και η καινοτόμα κίνηση, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, της "IHG Hotels & Resorts", η οποία λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία, είχε ανακοινώσει ότι θα εγκαθιστούσε φωτισμό στα δωμάτια που θα βασιζόταν στο εικοσιτετράωρο βιολογικό ρολόι των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να ενθαρρύνει την εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας και την υπνηλία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημαντικά πολυτελή ξενοδοχεία σε κάθε γωνιά του κόσμου ακολουθούν την παροχή εκλεπτυσμένων υπηρεσιών στους πελάτες τους, διατηρώντας ως βασικό στόχο τα ανώτατα επίπεδα χαλάρωσής τους. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε σημαντικά θέρετρα ανώτερης ποιότητας! 

London’s Cadogan Hotel

278572000-702547394261433-5240833876482578614-n.jpg
@belmondcadogan

Το Cadogan Hotel του Λονδίνου έχει μια νέα συνεργασία με τον τοπικό υπνοθεραπευτή και ειδικό στον ύπνο Malminder Gill. Το πακέτο παροχής «Sleep Concierge» περιλαμβάνει από ηχογράφηση διαλογισμού μέχρι pillow menu αρωματικό pillow mist και υπηρεσία τσαγιού πριν τον ύπνο. Μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη ιεροτελεστία αισθήσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο δρόμος προς την χαλάρωση είναι μονόδρομος. Μασάζ βελονισμού και συνεδρία με έναν εξειδικευμένο υπνοθεραπευτή έχουν ως στόχο να καταπολεμήσουν το άγχος και την αϋπνία. Ρινική ενυδάτωση μέσα από ειδικά έλαια και Savasana, ή αλλιώς «η στάση του πτώματος» στην γιόγκα, με κατευθυντήριες γραμμές, μέσα από το πρόγραμμα «Sleep Support Therapy».

Info: 75 Sloane Street, London, SW1X 9SG, United Kingdom

The Lodge At Blue Sky

hotel-park-city.jpg
@blueskyauberge

Μια ολοκληρωμένη σειρά δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και χαλάρωσης με στόχο την βαθιά ανάπαυση ακολουθεί πιστά το θέρετρο "Lodge At Blue Sky" που βρίσκεται στο " Park City" της Γιούτα. Τέσσερις ημέρες, από τις 30 Μαίου μέχρι τις 2 Ιουνίου είναι αφιερωμένες στο τελετουργικό "chakra sleep". To spa resort, THE WELL θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο και μέσα από το πρόγραμμα ευεξίας, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν τεχνικές ξεκούρασης, αλλά θα εκπαιδευτούν να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες τεχνικές  στο σπίτι. Πεζοπορία, διαλογισμός, "clean eating" στη φύση και συμμετοχή στις κρανιοϊερές συνεδρίες της massage therapist, Michelle Stoppi, αποτελούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της συγκεκριμένης ιεροτελεστίας.

Info: Old Lincoln Hwy, Wanship, USA

Six Senses Ibiza

276966528-483859153444081-2491883089393617992-n.jpg

Six Senses Ibiza είναι μια μεγάλη ανατροπή για την Ibiza με άξονα την ξεκούραση. Συμβουλές από τον "sleep doctor", γυμναστική χαμηλής έντασης και εκπαίδευση και συζήτηση για υγιεινή διατροφή. Παρακολούθηση ύπνου δίπλα στο κύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, Yoga Nidra για μέτρηση των εγκεφαλικών κυμάτων και απόκτηση χαλάρωσης και συνεδρία κρυοθεραπείας απογειώνουν την αισθητηριακή ατμόσφαιρα.

Info: Cami De Ss Torre 71, Ibiza, Spain