fbpixel

Search icon
Search
Αλόννησος: Η καταπράσινη όαση των Σποράδων σας περιμένει να την εξερευνήσετε
TRAVEL

Αλόννησος: Η καταπράσινη όαση των Σποράδων σας περιμένει να την εξερευνήσετε

Ένα νησί που θα σας σαγηνεύσει με τη σπάνια ομορφιά του


Ένα νησί με σπάνια ομορφιά, ένα μέρος με ιδιαίτερο χαρακτήρα, με μία μοναδική αύρα. Η Αλόννησος μοιάζει και είναι, πιο σαγηνευτική από ποτέ! Είναι λαμπερή, αλλά είναι αυθεντική. Είναι εντυπωσιακή, αλλά από την άλλη έχει και μία απλότητα που συγκινεί. Είναι ο must-visit προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν όσο ποτέ άλλοτε τις καλοκαιρινές τους διακοπές, μακριά από όλους κι από όλα. Φημίζεται για τις μαγευτικές παραλίες της με τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και τις χρυσαφένιες αμμουδιές, για τα εντυπωσιακά μονοπάτια, τη μοναδική θέα και τα ειδυλλιακά της τοπία. Θέλετε να τη γνωρίσετε καλύτερα; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε όλα τα μυστικά της.

Η Αλόννησος θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας!

Where?

Σποράδες, Ελλάδα.

Why now?

Ψάχνετε να βρείτε τον ιδανικό προορισμό για τις διακοπές σας, αλλά παράλληλα δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας; Η Αλόννησος είναι ακριβώς αυτό που ζητάτε! Βρίσκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, περίπου 95.38 μίλια μακριά και τόσο η μετάβαση, όσο κι η επιστροφή είναι εύκολη, παίρνοντας το πλοίο, ενώ σε περίπου 4 ώρες θα μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας. Πρόκειται για ένα νησί που μοιάζει ιδανικό για χαλαρωτικές και «απομονωμένες» αποδράσεις, για πλήρη αποφόρτιση κι αναζωογόνηση και δεν είναι τυχαίο πως το επιλέγουν όσοι αγαπούν τη φύση. 

Η πυκνή βλάστηση, σε συνδυασμό με τις παρθένες της παραλίες, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, ενώ τα δροσερά νερά του νησιού προσφέρονται για κολύμπι, αλλά και καταδύσεις. Last but not least, η Αλόννησος είναι γνωστή και για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της. Πρόκειται για έναν μοναδικό βιότοπο που φιλοξενεί πολλά είδη φυτών και ζώων, όπως η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus και τόσο οι locals, όσο κι οι visitors το επισκέπτονται, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά την σπάνια ομορφιά του.

2-wBbCQ.jpg

Don't miss

Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν την εξερεύνηση, που θέλουν να γνωρίσουν όλες τις πλευρές του κάθε προορισμού, τον οποίο επισκέπτονται κι αν ανήκετε κι εσείς στη συγκεκριμένη κατηγορία, τότε οι εικόνες που θα συναντήσετε στην Αλόννησο θα σας κλέψουν την καρδιά! Πείτε ένα μεγάλο «ναι» στις καταδύσεις, ακόμη κι αν δεν είναι κάτι που έχετε ήδη δοκιμάσει να κάνετε κι απολαύστε μία ξενάγηση στον βυθό. Τι θα πρέπει να περιμένετε; Θα συναντήσετε περισσότερα από 300 είδη ψαριών, δελφινιών και κοραλλιών, όπως το ροζ κοράλλι και γίνεται «ένα» με τη θαλάσσια ζωή, δημιουργώντας έναν δικό τους κόσμο. Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω δεν είναι ικανά να σας πείσουν, αξίζει να δοκιμάσετε την πεζοπορία. Το νησί διαθέτει πολλές πεζοπορικές διαδρομές και μονοπάτια, που προσφέρονται για περπάτημα κι εξερεύνηση και φημίζονται για τη μοναδική θέα που διαθέτουν. Ό,τι κι αν επιλέξετε, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία κι αφήστε όλα όσα σας προβληματίζουν, όλα όσα σας επιβαρύνουν και σας γεμίζουν με αρνητικά συναισθήματα. Αφήστε τον μαγικό αυτό τόπο να σας ταξιδέψει κι αφεθείτε στη μαγεία της φύσης και της θάλασσας. Είναι η δική σας στιγμή, απολαύστε την!

1-dyuOU.jpg
Aριστερά: Marpunta Hotel & Δεξιά: Ilya Βotanic Suites


Where to stay?

Το Marpunta Hotel είναι η top επιλογή για τους λάτρεις της πολυτέλειας και της καλής ζωής. Το πανέμορφο θέρετρο προσφέρεται για χαλάρωση, για ξεκούραση, για πλήρη αποφόρτιση και βρίσκεται σε μία μαγευτική τοποθεσία στην Αλόννησο, με θέα τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Διαθέτει τρεις ιδιωτικές παραλίες κι εντυπωσιακές suites που προσφέρουν όλες τις ανέσεις στους guests, όπως επίσης και γήπεδα τένις, spa, πισίνες, αλλά κι εστιατόρια δίπλα στην παραλία, ενώ ακόμη και μία απλή βόλτα μέσα στο resort, είναι αρκετή να σας αναζωογονήσει και να σας χαρίσει άφθονες θετικές σκέψεις, αποβάλλοντας την αρνητική ενέργεια.

Εξίσου όμορφο, εξίσου εντυπωσιακό είναι και το Ilya Βotanic Suites, που υποδέχεται ανθρώπους από όλο τον κόσμο, με σκοπό να τους παρέχει το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσουν τις διακοπές τους και την ελληνικά ομορφιά. Μέσα από γεύσεις, αρώματα και ήχους της φύσης, οι guests έχουν την ευκαιρία να μετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες, ενώ το κτίριο συνδέεται με τον τόπο μέσω της χρήσης φυσικών υλικών που προέρχονται από το νησί. Πρόκειται για έναν φιλόξενο χώρο που αφυπνίζει τις αισθήσεις και δίνει έμφαση στην αλληλεπίδραση με τον περιβάλλον, με το υδάτινο στοιχείο να κυριαρχεί σε όλες τις σουίτες, μέσα από ιδιωτικές πισίνες και ιδιωτικά τζακούζι. Ακόμη κι η τοποθεσία του είναι μαγική, καθώς βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο μέσα σε έναν ελαιώνα στο χωριό Στενή Βάλα, δίπλα στην παραλία των Γλυφών και πραγματικά, συνιστά ιδανική επιλογή για τη διαμονή σας!

3.jpg

Where to go for dinner?

Πώς ολοκληρώνεται μία ιδανική μέρα στο μαγευτικό νησί των Σποράδων; Με καλή παρέα, μοναδικές γεύσεις κι ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο! Μust-visit για τους λάτρεις του καλού φαγητού, αποτελεί ο Ελαιώνας, που βρίσκεται στο Λεφτό Γυαλό και θεωρείται ένα από τα καλύτερα restaurants του νησιού, όπου μπορεί να γευτεί κανείς τους πιο νόστιμους ψαρομεζέδες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την στριφτή πίτα με το χειροποίητο φύλλο, το πικάντικο γαλοτύρι και τη χταποδόπιτα κι αφεθείτε στα χέρια των ειδικών, που θα φέρουν την Ελλάδα στο πιάτο σας. Για τους πιο ρομαντικούς, αυτούς που θέλουν να απολαύσουν αυθεντικές, ελληνικές γεύσεις με θέα το απέραντο γαλάζιο υπάρχει το Ακρογιάλι, που δεσπόζει σε ένα ρομαντικό location του νησιού, καθώς κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από το νερό. Πείτε «ναι» στην pata με τον τόνο Αλοννήσου κι αφήστε τα μοναδικά αρώματα, σε συνδυασμό με τις πιο εκλεκτές ετικέτες κρασιού να σας ταξιδέψουν, διεγείροντας όλες τις αισθήσεις σας.

Who to take with you?

Η Αλόννησος δεν είναι ένα νησί που αγαπά τους διαχωρισμούς. Κάθε χρόνο, υποδέχεται επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου κι έτσι και φέτος, μοιάζει πιο λαμπερή από ποτέ! Με όποιον/α κι αν επιλέξετε να περάσετε τις διακοπές σας (φίλους, οικογένεια ή σύντροφο), είναι σίγουρο πως αυτό το νησί θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας και δε θα θέλετε να το αποχωριστείτε.

When to go?

Το καλοκαίρι είναι σίγουρα η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθεί κανείς την Αλλόνησο, ωστόσο, αν αυτό που θέλετε είναι πραγματικά να γνωρίσετε από κοντά αυτό το νησί, τότε, προτιμήστε να βρεθείτε σε αυτό προς το τέλος της summer season. Ένα ταξίδι στα τέλη του Αυγούστου κι ακόμη καλύτερα τον Σεπτέμβρη φαντάζει ιδανικό!

4.jpg


Essentials to pack

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα νησί που προσφέρεται για εξερεύνηση, για περπάτημα και για ατελείωτες βόλτες, είναι -σχεδόν- απαραίτητο να προσθέσετε στην travel-bag σας athleisure looks και loose pieces που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες στη διάρκεια του ταξιδιού. Φυσικά, μην ξεχάσετε τα αγαπημένα σας bikinis, αλλά και τα basic items - ένα λευκό πουκάμισο κι ένα τζιν σορτς είναι η go-to πρότασή μας - που πάντα είναι απαραίτητα σε ένα summer trip και μπορούν να φορεθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

How to get there?

Tα καλά νέα είναι ότι σε αντίθεση με παλαιότερα, πλέον, είναι πολύ εύκολο το ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στην Αλόννησο και το αντίστροφο. Η Seajets προσφέρει την επιλογή της απευθείας μετάβασης (με ή χωρίς αυτοκίνητο) από το Λιμάνι της πόλης κι επιστροφής με το πλοίο κι επιλέγοντας τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρία, θα φτάσετε στον προορισμό σας σε περίπου 4 ώρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε οδικώς στο Βόλο και να πάρετε από εκεί το καράβι για τον καταπράσινο παράδεισο των Σποράδων.