fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια της Πέλλας Παπαχρήστου
SKG STORIES

SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια της Πέλλας Παπαχρήστου

Η founder της PCP μας μιλάει για όλα όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


Για τους περισσότερους, οι συστάσεις για την Πέλλα Παπαχρήστου ίσως είναι περιττές. Είτε είστε από τη Θεσσαλονίκη είτε όχι, θα έχετε φορέσει τα σχέδια της ή θα τα έχετε συναντήσει σε κάποια boutique. Ιδρύτρια του brand PCP, ήθελε από μικρή να ασχοληθεί με τη μόδα και το design. Η επιχείρηση των γονιών της, η οποία ασχολείται με τα ανδρικά πανωφόρια, έπαιξε καταλυτικό ρόλο σ' αυτήν της την απόφαση. Σήμερα, ακροβατεί ανάμεσα στην μητρότητα - πρόσφατα έγινε μητέρα δύο παιδιών - και στην επαγγελματική της πορεία. Όπως όλα δείχνουν, τα πηγαίνει υπέροχα και στα δύο. 

Ας την γνωρίσουμε καλύτερα!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Παραλία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως όταν ήμασταν μικροί, οι γονείς μου μας πήγαιναν στο λούνα παρκ (που τότε ήταν στην παραλία στην θέση του Μεγάρου Μουσικής). Καθώς μεγαλώναμε, λησμονώ τις ατέλειωτες ποδηλατάδες με φίλους από το σπίτι μέχρι το κέντρο, αλλά και τα επικά ξενύχτια μας.

Όταν ήμουν μικρή μου άρεσε πολύ η γειτονιά στα Κάστρα. Η αίσθηση μια άλλης εποχή που αποπνέει αυτή η περιοχή με συνέπαιρνε. Μεγαλώνοντας όμως και έχοντας δυο παιδιά ξανά γύρισα κοντά στο πατρικό μου, στην Παλιά Παραλία. Η μυρωδιά της θάλασσας, το πράσινο γύρω γύρω και η ευκολία του να μην παίρνεις αμάξι και να περπατάς μέχρι το κέντρο, έχοντας την θάλασσα δίπλα σου, δεν την αλλάζω με τίποτα. 

Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω σχεδιάστρια μόδας. Δυστυχώς ή ευτυχώς μου το είχε βάλει από πολύ μικρή το μικρόβιο αυτό η νονά μου, η οποία είναι λάτρης της μόδας. Καθώς μεγάλωνα και λόγω της οικογενειακής επιχείρησης, η οποία αφορά τα κλασικά ανδρικά outerwears, αλλά και το γεγονός ότι ο πατέρας μου με έπαιρνε μαζί του στις εκθέσεις στο εξωτερικό, η επαγγελματική μου πορεία ήταν αναπόφευκτη. Έτσι σπούδασα σχέδιο μόδας και υφάσματος, δούλεψα βοηθός ενδυματολόγου στην τηλεόραση στην Αθήνα, πέρασα στις πωλήσεις και στη συνέχεια επέστρεψα στην οικογενειακή επιχείρηση. Παρόλο που βοηθούσα στην παραγωγή από τα 15 μου χρόνια, πήρα έναν ενεργό ρόλο στα 21 μου, ενώ στα 22 δημιούργησα τη δική αθλητική σειρά, την PCP. 

Η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη είναι καρμική. Συνέχεια φεύγω μα όλο πίσω γυρίζω. 

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την ενασχόλησή μου με τη μόδα ήταν ένα παλιό περίτεχνο φόρεμα Alexander McQueen της νονάς μου κι ένα ζευγάρι γόβες Prada που τις φορούσα μικρή και περίμενα να μεγαλώσω για να μου τις δώσει και επίσημα. 

Το brand PCP ξεκίνησε το 2012 σαν πείραμα πάνω στον εαυτό μου. Έφτιαχνα ρούχα για μένα, για να τα φοράω παντού και να νιώθω άνετα.

Μέσα από τα σχέδια μου επιθυμώ να κάνω τον κόσμο πιο άνετο και να σκέφτεται πιο οικολογικά και συνειδητά στο τι αγοράζει. Buy less, choose better, make it last.

Η κινητήριος δύναμή μου είναι ο αδερφός μου.

Η κομβική στιγμή στην καριέρα μου ήταν το 2018 που πήραμε το βραβείο "40 under 40" στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ για το φιλανθρωπικό μας έργο μέσω του brand μας.

Για μένα μόδα σημαίνει έκφραση και ελευθερία. 

Οι κυριότερες δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν κυρίως η μη πίστη ανθρώπων προς το όραμά μου. 

Ένα 24ωρο μου περιλαμβάνει μια νέα πραγματικότητα που προσπαθώ να βάλω σε πρόγραμμα σιγά σιγά, καθώς έγινα πρόσφατα μαμά δύο παιδιών. Ξυπνάω γύρω στις 7, παίζω και ετοιμάζω τα παιδιά μου και γύρω στις 8.30 φεύγω για το γραφείο. Κατά 90% θα με βρείτε μέσα στην παραγωγή, κάτω από υφάσματα, ψαλίδια και πατρόν, να ετοιμάζω νέα σχέδια ή διαφορετικά στο γραφείο μου να κάνω ραντεβού με πελάτες. Φεύγω από το γραφείο γύρω στις 5, πάω σπίτι, παίρνω τα παιδιά για βόλτα και παιχνίδι. Αφού κοιμηθούν, τότε ξεκινάει η δουλειά στον υπολογιστή και ότι δεν πρόλαβα να κάνω μέσα στην μέρα μου από το γραφείο. Τα Σαββατοκύριακα προσπαθούμε να είμαστε εκτός πόλης.

Το μαγαζί - «στέκι» στη Θεσσαλονίκη που μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου είναι το Deka epta και το Valenio για καφέ και το Bulldogs and the beast για βραδινές εξόδους. 

Το μέρος της Θεσσαλονίκης που έχω την πιο ωραία ανάμνηση είναι η Νέα Παραλία, γιατί έχω πολλές μικρές και όμορφες αναμνήσεις σε πολλά διαφορετικά μέρη της - από τα πρώτα φιλία μέχρι τηλεφωνήματα για πολύ καλά νέα για δουλειές, κλπ.

All time classic αγαπημένο μου μέρος στην πόλη είναι η μύτη της Επανωμής. Αρχές τις άνοιξης ξεκινάει ο πιο ωραίος αέρας και οι καθημερινές εξορμήσεις μας για kite. Το να μπορώ να φεύγω από το σπίτι μου και σε μισή ώρα να βρίσκομαι σ' ένα από τα πιο μαγικά μέρη και να απολαμβάνω το αγαπημένο μου σπορ είναι μία μεγάλη ανάσα. Από τη μία βλέπεις την πόλη και από την άλλη τα τελευταία χιόνια του Ολύμπου. Αργότερα τον Ιούνη ανοίγει και η πιο αγαπημένη μου καντίνα, όπου την έχει μια οικογένεια και σερβίρει ψάρια φρέσκα που ψαρεύουν οι ίδιοι, ενώ όλα τους τα λαχανικά είναι από τον κήπο τους. Αυτό το συναίσθημα να τρως και να έχεις τα πόδια σου γυμνά στην άμμο είναι το κάτι άλλο.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει ποτέ είναι να μην ακούω ποτέ κανέναν. 

Το «κρυφό» μου σημείο στην πόλη είναι η Νέα Παραλία και "ο Κήπος των Γλυπτών". 

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί κρύβει μικρούς θησαυρούς που περιμένουν να τους βρεις. 

Αν θα άλλαζα κάτι στη πόλη μου θα ήταν να έχει λίγο περισσότερο πράσινο με πάρκα, να είναι λίγο πιο καθαρή, να έχει πιο εναλλακτικά καταστήματα και concept stores. 

Αν θα έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με 3 λέξεις Ερωτεύσιμη, Απολαυστική, Παιχνιδιάρα.