fbpixel

Search icon
Search
To greek fashion brand με τις δημιουργίες που μας φτιάχνουν τη διάθεση
MAGAZINE

To greek fashion brand με τις δημιουργίες που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η PCP Clothing μετατρέπει την '80s αισθητική στο hit της εποχής


Τα πρότυπα της Πέλλας Χριστίνας Παπαχρήστου ήταν πάντα απόλυτα μέσα στη μόδα, μιας και το label της προέκυψε ουσιαστικά από την οικογενειακή βιοτεχνία που ίδρυσε το 1959 ο παππούς της. Η ίδια αποφάσισε να μοιραστεί τη σχεδιαστική μαγεία που ξετυλιγόταν από πάντα μπροστά της, μετατρέποντας την '80s αισθητική της στο hit κάθε εποχής.

Η αλήθεια είναι πως οι δημιουργίες σας μας ξυπνούν την πιο ευχάριστη διάθεση. Τι αντιπροσωπεύει το πνεύμα της PCP; 

Την έκρηξη, τη χαρά, την αισιοδοξία, την καλή διάθεση, την υψηλή αυτοπεποίθηση, την ηθική και ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά!

pcp-ss23-collection2.jpg

Καθώς τη νέα σεζόν τα χρώματα αναδεικνύονται στους απόλυτους πρωταγωνιστές, το brand γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο. Με ποιους τρόπους αποφασίσατε, ωστόσο, να κάνετε τη φετινή συλλογή σας να ξεχωρίζει;

Πάντα βαδίζουμε και σχεδιάζουμε με μότο το “Get big, get nice or get out”. Οπότε προσπαθούμε κάθε χρόνο οι συλλογές μας να ξεπροβάλλουν σαν μια νησίδα, με φρέσκια διάθεση, διαφορετικότητα και καινοτόμο design.

Πώς μπορούν να φορεθούν ιδανικά τα καινούρια κομμάτια σας, δημιουργώντας τα πιο εκκεντρικά looks; 

Με mix & match. Eδώ είναι η επιτυχία της PCP: ότι όλα ταιριάζουν με όλα. Επειδή δεν μπορούμε συνέχεια να αγοράζουμε καινούρια ρούχα, προσπαθούμε να σχεδιάζουμε με αυτήν τη λογική και φυσικά με άξονα πως τα πάντα είναι διαχρονικά και πολύ καλά ποιοτικά. Αυτό, άλλωστε, ονομάζεται και βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ακριβώς αυτήν την έντονη στροφή στο sustainability. Με ποιον τρόπο συμβάλλει το brand σας σ’ αυτό; 

Η εταιρία μας δουλεύει πάνω στη βιωσιμότητα εδώ και 10 χρόνια. Από τα υλικά και τις συσκευασίες έως το πρόγραμμα ανακύκλωσής μας “Reduse-Reuse-Recycle” για λιγότερα ρούχα και καθαρότερο περιβάλλον. Κάνουμε low-waist ανακύκλωση. Παίρνουμε πίσω τα παλιά ρούχα και, αφού τα διορθώσουμε, τα δωρίζουμε σε ιδρύματα. Έτσι, δεν πετιούνται και δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Επίσης, τα ρούχα μας κατασκευάζονται από ελληνικό βιολογικό βαμβάκι και μη τοξικές βαφές.

Τη φετινή σεζόν παρατηρούμε ότι προχωρήσατε και στη δημιουργία μιας ακόμη σειράς για τους PCP lovers. Πώς πήρατε αυτήν την απόφαση; 

Οι πελάτες μας συχνά μας κοινοποιούν τις ανάγκες τους και εμείς συζητάμε μαζί τους. Τόσο οι ίδιοι όσο κι εμείς θέλουμε να έχουν πάντα ένα 100% ολοκληρωμένο PCP look. Οπότε, στο μέλλον θα εκπληρώσουμε πολλά από όλα αυτά που μας εκφράζουν πως επιθυμούν. Ήδη φέτος ξεκινήσαμε το PCP bebe!

pcp-amalfiziphoodie-zaffiro-tshirtzaffiro-lynnhighwaisted-printedleggings-dominolime2.jpg

Όσο εξελίσσεστε, σε ποιους τομείς επιθυμείτε να εμβαθύνετε δημιουργικά ακόμη περισσότερο;

O στόχος μας είναι να κάνουμε ποιοτική ανάπτυξη και όχι ποσοτική. Άρα, εμβαθύνουμε πρώτον στον σχεδιασμό και στην ποιότητα, και δεύτερον στο mix & match με άλλες συλλογές που είχαμε, ώστε το προϊόν μας να είναι και διαχρονικό.

Info: Καραολή και Δημητρίου των Κυπρίων 16, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 555308, pcpclothing.com, Facebook:pcpclothing, Instagram: @pcpclothing

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023