fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Ιλιάνας Δράκου
SKG STORIES

SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Ιλιάνας Δράκου

Για όλα όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


Οι ειδικοί λένε πως οι άνθρωποι που λατρεύουν τα ζώα, κρύβουν πολλή αγάπη μέσα τους. Παρόλο που δεν την γνωρίζω προσωπικά και κρίνοντας από τη δουλειά της, η Ιλιάνα Δράκου μάλλον ανήκει στην κατηγορία αυτών των ανθρώπων και με το παραπάνω. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης σε μία γειτονιά, γεμάτη παιχνίδι και ξέγνοιαστες στιγμές. Από μικρή ένιωθε την ανάγκη να αποκτήσει το δικό της κατοικίδιο κάτι για το οποίο δεν κατάφερε να πείσει τους γονείς της. Ίσως όμως αυτή η διαδικασία να τη βοήθησε να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα, να συνδυάσει το πάθος της για τη μόδα με το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της για τα ζώα. Σπούδασε σχέδιο μόδας στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης στο ΤΕΙ του Κιλκίς. Η πτυχιακή της αφορούσε την ένδυση και τη δημιουργία αξεσουάρ για κατοικίδια με τη χρήση φιλικών προς τα ζώα υλικά, το οποίο ήταν και το εναρκτήριο λάκτισμα για τη μετέπειτα επαγγελματική της πορεία. Πλέον, έχει ιδρύσει το δικό της brand Unicord, το οποίο αποτελείται από handmade αξεσουάρ για κατοικίδια. Έχει ως θεμελιώδη στόχο την ικανοποίηση των εξατομικευμένων αναγκών του κάθε ενδιαφερόμενου, λαμβάνοντας υπόψη τις χρωματικές προτιμήσεις. Φυσικά αυτό που αγαπάει περισσότερο στα ζώα είναι η ανιδιοτελής αγάπη που προσφέρουν.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στις Συκιές. Είναι μία γειτονιά πολύ όμορφη και ήσυχη με πολλές ανηφόρες και κατηφόρες. Εξαιτίας αυτού, ενδείκνυται για πολύωρο παιχνίδι στα στενά δρομάκια της.

Αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα από τα παιδικά μου χρόνια είναι η χαρά που νιώθαμε όταν ερχόταν η περίοδος που θα λέγαμε τα κάλαντα στη γειτονιά και θα μαζεύαμε μια «περιουσία» για να αγοράσουμε παιχνίδια.

Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω ταμίας σε σούπερ μάρκετ γιατί πίστευα ότι όλα τα χρήματα τα κρατάει ο ταμίας! Μεγαλώνοντας διαπίστωσα ότι τα πράγματα δεν είναι πάντοτε έτσι όπως φαίνονται! Επίσης, από μικρή αγαπούσα τα ζώα, ωστόσο δεν κατάφερα να πείσω τους γονείς μου να μου πάρουν αληθινό σκύλο. Γι' αυτό μέχρι να μεγαλώσω αρκετά και να αποκτήσω τον δικό μου συμβιβαζόμουν με τα λούτρινα. Όταν αργότερα μου δημιουργήθηκε και η αγάπη για τη μόδα άρχισα να σκέφτομαι πώς να τα συνδυάσω. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που πρόσφατα ανακάλυψα τον τρόπο.

image00001.jpg

Σπούδασα σχέδιο μόδας στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης στο ΤΕΙ του Κιλκίς. Η πτυχιακή μου εργασία αφορούσε την ένδυση και τη δημιουργία αξεσουάρ για κατοικίδια με τη χρήση φιλικών προς τα ζώα υλικά. Με το πέρας των σπουδών μου προσπάθησα να βρω τρόπους να υλοποιήσω σε επιχειρηματικό επίπεδο την ιδέα που είχα και να δημιουργήσω χειροποίητα περιλαίμια για σκυλιά. Πειραματιζόμενη με διάφορα υλικά κι έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την ευημερία των κατοικίδιων, ανακάλυψα τα κορδόνια paracord. Κατάλαβα αμέσως ότι είχα βρει το καταλληλότερο υλικό, καθώς συνδυάζουν ασφάλεια, μεγάλο εύρος πλέξεων και χρωμάτων, και πρωτοποριακού στιλ για όλες τις προτιμήσεις.

Η Unicord έχει ως θεμελιώδη στόχο την ικανοποίηση των εξατομικευμένων αναγκών του κάθε ενδιαφερόμενου, λαμβάνοντας υπόψη τις χρωματικές προτιμήσεις και τις διαστάσεις του κατοικίδιού του. Επίσης επιλέγοντας την υπηρεσία "ask our stylist", όλοι έχουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης πρότασης σχεδίων και χρωματικών συνδυασμών βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κατοικίδιού τους. Βασιζόμενοι στις τάσεις της μόδας κάθε εποχής, η ομάδα μας θα ανανεώνει διαρκώς την κολεξιόν των διαθέσιμων handmade accessories. 

Η σχέση των Ελλήνων με τα ζώα είναι ιδιαίτερη. Παρά το γεγονός ότι οι εγκαταλείψεις των δεσποζόμενων ζώων αποτελούν συχνό φαινόμενο έως και σήμερα, πιστεύω πως στην πλειονότητα μας τα αγαπάμε ιδιαιτέρως. Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός λόγω κορωνοϊού ώθησε πολλούς ανθρώπους να αναζητήσουν τη συντροφικότητα που προσφέρει ένα κατοικίδιο.

Η δημιουργικότητα είναι συνώνυμο της διαρκής αναζήτησης νέων γνώσεων.

Μια στιγμή στη ζωή μου που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι η απλοχέρη βοήθεια των φίλων μου στα αναρίθμητα εμπόδια που συνάντησα και συναντάω ακόμα στο δρόμο προς την πραγματοποίηση του ονείρου μου, του εγχειρήματος της Unicord.

Το μαγαζί-στέκι που μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου είναι το Local Thessaloniki.

All time classic αγαπημένο μου μέρος στην πόλη είναι το Tennis Club, στο οποίο προπονούμαι και περνάω τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της ημέρας μου.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι ποτέ να μην κοιτάζω πίσω όταν κάτι δεν πήγε καλά.

Δεν αποχωρίζομαι ποτέ το κινητό μου, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δουλείας μου αλλά και επικοινωνίας με τους κοντινούς μου ανθρώπους.

Αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο τον τελευταίο χρόνο είναι ένα ταξίδι με αεροπλάνο στο εξωτερικό.

Μέσα στην περίοδο της καραντίνας έμαθα καλύτερα τον εαυτό μου, διότι είχα περισσότερο χρόνο για αυτόν, αλλά και να μην υποτιμώ τις μικρές χαρές. Έτσι κι αλλιώς τα μικρά πράγματα δεν κάνουν τη διαφορά; 

Tο επόμενο project που ετοιμάζω θα ανακοινωθεί μεταγενέστερα. Ήδη υπάρχει απήχηση και στο εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο, στο Μιλάνο αλλά και στη Νέα Υόρκη.

image00004.jpg

Μια από τις καθημερινές μου συνήθειες είναι να παίρνω τον αγαπημένο μου καφέ από τα Κάστρα της Άνω Πόλης πριν ξεκινήσω τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. 

Το «κρυφό» μου σημείο στην πόλη είναι τα Πλατανάκια στο Πανόραμα, όπου υπάρχει απέραντη φύση και με βοηθάει να χαλαρώσω, να εμπνευστώ και να πάρω δύναμη και ενέργεια.

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί έχει προσωπικότητα! Είναι μια πόλη που κινείται σε ανθρώπινους ρυθμούς, έχει ζεστούς ανθρώπους και πολύ καλό φαγητό.

Αν θα άλλαζα κάτι στην πόλη μου θα ήταν να υπάρχουν περισσότεροι ποδηλατόδρομοι, πάρκα και χώροι άθλησης.

Τη Θεσσαλονίκη θα την ήθελα περισσότερο εκσυγχρονισμένη.

Αν θα έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με 3 λέξεις Μοναδική-Ερωτεύσιμη-Αναντικατάστατη.