fbpixel

Search icon
Search
Shoe trends: Τα designs που θα κυριαρχήσουν αυτή τη σεζόν
TRENDS & CATWALKS

Shoe trends: Τα designs που θα κυριαρχήσουν αυτή τη σεζόν

Ανακαλύψτε τα!


Η αρχή της καινούργιας σεζόν μπορεί να γίνει κάπως overwhelming με την σταδιακή αλλαγή του κλίματος και με την εναλλαγή της γκαρνταρόμπας. Παρόλαυτα, για να σιγουρευτείτε πως θα είστε πάντοτε up-to-date, μια ματιά στις φθινοπωρινές collection των πιο καταξιωμένων brands θα σας κατευθύνει. Όσον αφορά τα παπούσια, λοιπόν, παρόλο που μερικά κλασσικά σχέδια αποτελούν πάντα go-to οι τάσεις αλλάζουν. Μπορεί να καταλαμβάνουν ένα μικρό ποσοστό της εμφάνισής σας, όμως σίγουρα κάνουν τη διαφορά καθώς καθιστούν το mood και την περίσταση στην οποία βρίσκεστε με μια ματιά. 

Ποιες είναι, λοιπόν, οι τάσεις στα παπούτσια αυτή τη σεζόν; Είτε σας αρέσουν τα τακούνια, είτε τα πιο άνετα παπούτσια, ή ψάχνετε για ένα διαχρονικό νέο ζευγάρι που θα σας συνοδεύσει αρκετές εποχές, το φθινόπωρο/χειμώνας 2023 τα έχει όλα.

Ακολουθούν οι βασικές τάσεις στα παπούτσια που θα είναι παντού πριν το καταλάβετε...

1. Pointy

loewe-fall-2023-ready-to-wear.webp
Loewe Fall 2023 Ready-To-Wear
Μετά από χρόνια που το τετράγωνο παπούτσι ήταν το κυρίαρχο, οι έντονες μύτες επέστρεψαν δυναμικά. Από μπότες μέχρι γόβες, να θυμάστε πως φέτος, όσο πιο μυτερά τα παπούτσια τόσο πιο in fashion. Εξαιρούνται βέβαια τα ballet flats τα οποία προτιμούνται στην πιο κλασική τους γραμμή, με το στρόγγυλο δάχτυλο.

2. Metallic

00013-jil-sander-fall-2023-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Jil Sander Fall 2023 Ready-To-Wear

Eνώ έχουμε μερικούς μήνες ακόμα να περιμένουμε μέχρι να ξεκινήσουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, μερικοί από τους αγαπημένους μας οίκους μόδας αποφάσισαν να επισπεύσουν ελαφρώς το festive season, με μερικές πολύ σημαντικές επιλογές ασημένιων υποδημάτων για το φθινόπωρο. Ο τέλειος τρόπος για να αναβαθμίσετε ένα πλεκτό φόρεμα ή να δώσετε ένα high fashion twist στο date night look σας.

T-bar heels

00038-giorgio-armani-fall-2023-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Giorgio Armani Fall 2023 Ready-To-Wear

Το Mary-Jane μπορεί να είναι η νοσταλγική σιλουέτα που βρίσκεται στην κορυφή των radar αυτή τη στιγμή, αλλά σύντομα θα δώσει τη θέση του στο T-bar take. Ένα σούπερ παραδοσιακό σχήμα σχολικού παπουτσιού στην επίπεδη ή heeled εκδοχή του, για το φθινόπωρο στοχεύει σε μια πιο καθιερωμένη γυναικεία εμφάνιση. Με τακούνι και συνήθως μονόχρωμη απόχρωση, είναι μια εκπληκτικά ευέλικτη εμφάνιση που μπορεί να φορεθεί με τα πάντα, από ρούχα γραφείου μέχρι τζιν και ακόμη και βραδινά φορέματα.

Chunky loafer

00006-max-mara-fall-2023-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Max Mara Fall 2023 Ready-To-Wear

Τα υπερμεγέθη, ογκώδη loafers με δίπατη ίσως σόλα φαίνεται να είναι το shoe of the season. Βασίζονται ξεκάθαρα στη "θεωρία του λάθος παπουτσιού" και πλέον επιλέγεται στις πιο casual εμφανίσεις. Κάντε ένα ανδρόγυνο look συνδυάζοντας τα με κοστούμι ή tone them down συνδυάζοντας με το άνετο σας τζιν. Φυσικά, μπορείτε να τα κάνετε style up σε μια πιο preppy εμφάνιση με φούστα και λευκές κάλτσες.

Court heels

00009-gucci-fall-2023-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
Gucci Fall 2023 Ready-To-Wear

Καλύπτοντας όχι μία αλλά δύο τάσεις σε αυτή τη λίστα, η κλασική γόβα επιστρέφει με μεγάλη επιτυχία αυτή τη σεζόν - με έμφαση στα vintage-looking μυτερά σχέδια. Μπορεί κάποτε να θεωρούνταν η πιο safe επιλογή office wear, αλλά τώρα γίνεται γρήγορα μια από τις πιο καυτές τάσεις παπουτσιών που πρέπει να μπορείτε ανεξαρτήτως περίστασης.

Lace-up boots

00002-fendi-fall-2023-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Μια midi lace-up μπότα έρχεται και αντικαθιστά (ως ένα βαθμό) τις knee high και τα ankle boots την ερχόμενη fall-winter σεζόν. Συνδυασμένο με τα πάντα, από φορέματα μέχρι τζιν και παρόντα σε κάθε περίσταση, είναι επίσης σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι θα είναι δεμένα από πάνω έως κάτω για ένα πιο combat look. 

Feature image source: Miu Miu, Max Mara