fbpixel

Search icon
Search
Sheer in the winter: Πώς να φορέσετε το πιο sexy ύφασμα της χρονιάς το χειμώνα
STYLING TIPS

Sheer in the winter: Πώς να φορέσετε το πιο sexy ύφασμα της χρονιάς το χειμώνα

Εμπνευστείτε από τις πιο fashionable catwalk & street style εμφανίσεις!


Πρόκειται για ένα υφάσμα που συνδέεται περισσότερο με τους θερμότερους μήνες, όμως η επικράτηση του sheer στις τάσεις των φθινοπωρινών/χειμερινών outfits οφείλεται στο ότι ταιριάζει άψογα με ένα βραδινό ντύσιμο αναβαθμίζοντας κάθε look κατά τη διάρκεια της party season. Ενώ είδαμε την τάση να κάνει δυναμική εμφάνιση στα catwalks, από Miu Miu, μέχρι Gucci, Prabal Gurung και όχι μόνο, οι αγαπημένοι μας A-listers & street stylers έχουν αρχίσει να το εντάσσουν στα πιο εντυπωσιακά formal look τους. 

Όσον αφορά για το πως να το εντάξετε εσείς στη χειμερινή σας γκαρνταρόμπα, ένα διάφανο φόρεμα - και γενικότερα ρούχου - μπορεί να σας τρομάζει - και δικαιολογημένα, αλλά μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κάλυψη μέσω έξυπνου layering. Ο ψυχρότερος καιρός αποτελεί, δηλαδή, την τέλεια δικαιολογία για να προσθέσετε ένα oversized πουλόβερ, ή ένα shearling coat που θα δώσει αυτή την άρτια αντίθεση που προσφέρει sexiness αλλά και ζέστη, που λατρεύουμε στα βραδινά winter outfits.

1. Με layering effect & sheer κομμάτια

screenshot-2023-11-21-at-30550-pm.png
Image source: Miu Miu

Ο οίκος Miu Miu, που βγήκε ο πιο popular της φετινής χρονιάς, έχει πρωτοστατήσει και στη χρήση του sheer, εντάσοντας το στα περισσότερα look του. Το είδαμε σε μονόχρωμες και εμπριμέ εκδοχές, φορεμένο από μόνο του ως dress, ή σε εντυπωσιακό layering effect με αντίστοιχα διάφανα κομμάτια. Μπορείτε, λοιπόν, να λάβετε έμπνευση από το catwalk για το street style και να συνδυάσετε τη sheer φούστα ή το φόρεμά σας με καλσόν, ένα sheer top & cardigan, κάτω από το παλτό σας. 

2. Με τα κατάλληλα undergarments

9d0d2ca5cf44-gettyimages-1687076974jpg.webp
Image source: BFC

Τα εμφανώς φορεμένα boxer shorts εμφανίστηκαν στα ραντάρ μας κατά τη διάρκεια των επιδείξεων μόδας SS23, καθώς η Miuccia Prada έστειλε τα μοντέλα στην πασαρέλα για την Miu Miu φορώντας γυαλιστερές διάφανες φούστες με ασορτί χρωματιστά σορτς από κάτω. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα μεσοφόρι, τα κατάλληλα εσώρουχα χωρίς ραφές ή και ένα κορμάκι που θα καλύψουν επιτυχώς τα σημεία που θέλετε. 

3. Με oversized outerwear

snapinstaapp-330410616-6240545865964197-6116552284639429913-n-1080.jpg
Image source: @alyssainthecity

Κάντε το όπως οι αγαπημένες μας street stylers και φορέστε ένα sheer knit dress, που είναι ο,τι πρέπει για το χειμώνα, με ένα μακρύ, oversized παλτό. 

4. Κάτω από μια φούστα

lori-harvey-tory-burch.webp
Image source: Tory Burch

Το νεαρό μοντέλο και business woman, Lori Harvey, ενσωμάτωσε πολλά διαφορετικά sheer items σε ένα look - πράγμα που μας τράβηξε την προσοχή. Πιο συγκεκριμένα, φορούσε ένα διάφανο μπεζ τοπ πάνω από ένα γκρι χρώμα μπραλέτ, με μια διάφανη φούστα μέχρι τον αστράγαλο. Στη μέση της φόρεσε μια pencil skirt και μια μαύρη μικροσκοπική ζώνη με τετράγωνο πουγκί. Το statement στην εμφάνιση, εκτός της διαφάνιας, έκαναν οι μπλε γόβες και τα statement πράσινα σκουλαρίκια. 

5. Σε embellished μορφή

snapinstaapp-399832219-18422424628037720-3630552288920602570-n-1080.jpg
Image source: @jlo

Μόλις πριν λίγες μέρες η Jennifer Lopez έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο LACMA Art + Film Gala ενσωματώνοντας το trend. Το ποπ είδωλο επέλεξε μια ημιδιάφανη φούστα με embellished σχέδιο, που καμουφλάρει έξυπνα το σώμα. Για αυτό επιλέξτε πιο περίτεχνα διάφανα κομμάτια που δε θα χρειατούν τόσο προσπάθεια για κάλυψη.

Feature image source: Miu Miu Fall Winter 2023, @alyssainthecity