fbpixel

Search icon
Search
Self tanning: Τα καλύτερα tips για απόλυτα effortless λάμψη
FACE & BODY

Self tanning: Τα καλύτερα tips για απόλυτα effortless λάμψη

Αποκτήστε το πιο εντυπωσιακό σοκολατένιο χρώμα


Λένε ότι η πρακτική και η επανάληψη μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε ιδανικά αποτελέσματα. Ειδικά όταν πρόκειται για το self-tanning, αυτή η συμβουλή δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθής. Αν και εσείς ανήκετε στις γυναίκες που έχουν προσπαθήσει σκληρά -ανά περιόδους- να αποκτήσουν αυτό το αποτέλεσμα τότε σίγουρα γνωρίζετε τη σημασία της 'δοκιμής και του λάθους'. Αν και δεν υπάρχει τίποτα τόσο ευχάριστο όσο το να καθίσετε στον ήλιο μια ζεστή μέρα, οι συνέπειες της απορρόφησης των επιβλαβών ακτίνων UV δεν αξίζουν τον κόπο. Ειδικά για εσάς που έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα και είστε επιρρεπείς στο κάψιμο, έστω με λίγες ώρες έκθεσης. Έτσι, το faux μαύρισμα είναι η λύση.

Οι καλύτερες self-tanning συμβουλές για faux λάμψη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ο τόνος του δέρματος σας. Όταν πρόκειται να επιλέξετε μια τέτοια λύση, είναι σημαντικό να πείτε «ναι» σε μια απόχρωση που θα συμπληρώνει το φυσικό χρώμα του δέρματος σας. Τα περισσότερα προϊόντα προσφέρουν διαφορετικές αποχρώσεις, όπως ανοιχτή, μεσαία και σκούρη. Ανάλογα με την επιδερμίδα σας επιλέξτε την απόχρωση που θα φαίνεται η πιο φυσική. Μόλις βρείτε το ιδανικό προϊόν, τότε αρχίζει η διασκέδαση!

body-woman.jpg
Τι πρέπει να κάνετε πριν από το self-tanning

Πρώτα, θεραπείες ομορφιάς πριν από τη συνεδρία μαυρίσματος

Εάν θέλετε να κάνετε κερί, περιποίηση προσώπου ή να ξυριστείτε, κάντε όλα αυτά προτού περάσετε στο βήμα του μαυρίσματος. Ο λόγος είναι ότι αυτές οι θεραπείες μπορούν να απογειώσουν το μαύρισμα - ειδικά η αποτρίχωση. Ωστόσο, είναι καλύτερο να φτιάξετε τα νύχια σας μετά το self-tanning. Αυτό συμβαίνει γιατί το χρώμα ενδέχεται να λερώσει το βερνίκι των νυχιών, ειδικά αν είναι ανοιχτόχρωμο.

Μετά, ντους

Πριν τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι καθαρό. Μπείτε στο ντους, πλύνετε το σώμα σας και αποφύγετε τη χρήση προϊόντων με έλαια.

Κάντε απολέπιση

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν εφαρμόσετε το self-tanner είναι η απολέπιση στο σώμα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το πιο κοινό συστατικό των αυτομαυριστηκών είναι η διυδροξυακετόνη (ή DHA). Αυτό το συστατικό προέρχεται κυρίως από ζαχαρότευτλα ή ζαχαροκάλαμο και όταν αντιδρά με τα αμινοξέα της κερατίνης του δέρματος, δημιουργεί ένα προσωρινό αποτέλεσμα καφέ χρώματος. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να τονίσει τις ξηρές περιοχές, την υπερμελάγχρωση (μαύρα στίγματα), τις κηλίδες και τα χτυπήματα στο δέρμα. Για να το αποφύγετε, καταφύγετε στην απολέπιση! Μπορείτε είτε να βουρτσίσετε το δέρμα σας με στεγνό βουρτσάκι πριν κάνετε ντους, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα scrub κατά τη διάρκεια του. Φροντίστε να εστιάσετε στα πιο τραχιά και ξηρά σημεία, συμπεριλαμβανομένων των γονάτων, των αγκώνων και των αστραγάλων. Το απαλό, λείο δέρμα εξασφαλίζει ομοιόμορφο μαύρισμα.

Τέλος, ενυδατώστε

Αφού το δέρμα σας έχει απολεπιστεί, προσθέστε τη much needed ενυδάτωση. Φυσικά, φροντίστε να ενυδατώσετε επαρκώς τα ξηρά σημεία στο σώμα σας.

Βήμα 1: Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα είναι εντελώς στεγνό

Μόλις είστε έτοιμοι να εφαρμόσετε το self-tanner, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι εντελώς στεγνό - δηλαδή ότι είναι απαλλαγμένο από νερό και έλαια.

Βήμα 2: Ενυδατώστε ελαφρά τις ξηρές περιοχές

Αν και το δέρμα σας πρέπει να είναι στεγνό, μπορείτε να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα λοσιόν στις ξηρές, τραχιές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των αγκώνων, των γονάτων και των φτερνών των ποδιών σας. Αυτό θα εμποδίσει το μαύρισμα από το να σκουρύνει και να λερώσει αυτές τις περιοχές.

body-2.jpg

Βήμα 3: Εφαρμόστε το διάλυμα αυτομαυρίσματος σε ένα γάντι εφαρμογής

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ένα γάντι απλικατέρ για να εφαρμόσετε το διάλυμα μαυρίσματος στο δέρμα. Αυτά τα ειδικά γάντια  διασφαλίζουν ότι το μαύρισμα είναι συνεχόμενο χωρίς ραβδώσεις. Εάν χρησιμοποιείτε γυμνά χέρια, μπορεί να χάσετε κατά λάθος σημεία και να δημιουργήσετε ένα ανομοιόμορφο αποτέλεσμα. Επιπλέον, τα χέρια σας μπορούν να γίνουν πορτοκαλί.

Βήμα 4: Εφαρμόστε το self-tan με κυκλικές κινήσεις

Είναι καλύτερο να εφαρμόζετε το self-tan με κυκλικές κινήσεις, και ότι με ανοδικές κινήσεις. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα καλύψετε κάθε περιοχή.

Βήμα 5: Περιμένετε να στεγνώσει το διάλυμα αυτομαυρίσματος πριν φορέσετε ρούχα

Μόλις ολοκληρώσετε το μαύρισμα όλων των περιοχών που θέλετε να καλύψετε, αφήστε το δέρμα σας να στεγνώσει για λίγα λεπτά. Μπορείτε να σταθείτε μπροστά από έναν ανεμιστήρα για να επιταχύνετε το χρόνο στεγνώματος. Μόλις το δέρμα σας στεγνώσει, μη διστάσετε να φορέσετε ρούχα - αλλά προτιμήστε τα φαρδιά και σκουρόχρωμα.