fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Self tan: Πώς θα αποκτήσετε σοκολατένιο χρώμα χωρίς να εκτεθείτε στον ήλιο

5 τρόποι και 5 προϊόντα για brozed, glowy επιδερμίδα χωρίς το βλαβερό UV


Self tan: Πώς θα αποκτήσετε σοκολατένιο χρώμα χωρίς να εκτεθείτε στον ήλιο

Το self-tanning είναι μια από εκείνες τις συνήθειες ομορφιάς που πολλοί άνθρωποι δοκιμάζουν με επιφύλαξη, αλλά καταλήγουν να αγαπούν. Είναι ευρέως γνωστό το ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αίσθηση του να δείχνετε μαυρισμένες και λαμπερές, όμως το τίμημα του sunburn ή της πρόωρης γήρανσης που προκαλούν οι ακτίνες UV του ήλιου σίγουρα δεν αξίζει. Εδώ, λοιπόν, είναι που έρχεται το σωτήριο self-tanning στο παιχνίδι. Μπορεί η εικόνα ενός μη επιθυμητού αποτελέσματος να σας αγχώνει, όμως αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τον πλήρη οδηγό μας που στηρίζεται σε ειδικούς, θα αποκτήσετε την ιδανική self tanning ρουτίνα - με τα κατάλληλα προϊόντα.

Τώρα λοιπόν, που ο καιρός ανοίγει, ήρθε η στιγμή να το δοκιμάσετε, χωρίς καν να χρειαστεί να εκτεθείτε στον ήλιο. Σας παρουσιάζουμε τα 5 tips & τα 5 products που εγγυώνται το πιο smooth και πετυχημένο αποτέλεσμα.

1. Κάντε απολέπιση μια μέρα πριν

Η προετοιμασία της επιδερμίδας σας μια μέρα πριν από το μαύρισμα είναι το «κλειδί» για ένα απρόσκοπτο μαύρισμα. Αν δεν κάνετε απολέπιση, το νεκρό δέρμα μπορεί ακόμη και να εμποδίσει την απορρόφηση του μαυρίσματος. Συνιστούμε απολέπιση με ένα scrub ή με dry-brushing και ξύρισμα 24 ώρες πριν από το μαύρισμα, ώστε το δέρμα σας να είναι έτοιμο για μια χρυσή λάμψη. 

2. Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας 

Αμέσως μετά την απολέπιση, απλώστε μια πλούσια κρέμα σώματος για να εξασφαλίσετε την αναπλήρωση της ενυδάτωσης που χάσατε κατά τη διαδικασία της απολέπισης. Δώστε βάση στα ξηρά σημεία του σώματος, όπως τους αγκώνες, τους αστραγάλους και τα γόνατα.

shutterstock-2056492394.jpg

3. Εφαρμόστε σε τμήματα

Ήρθε η ώρα να πάρετε το self-tanning προϊόν σας και το γάντι σας (αν έχετε). Το γάντι θα διασφαλίσει ότι το αυτομαυριστικό σας θα παραμείνει στο σώμα σας και όχι στα χέρια σας. Αν δεν έχετε, φροντίστε να πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν και μετά την εφαρμογή. Ψεκάστε τον αφρό, το σπρέι ή τη λοσιόν σας στο σώμα και εφαρμόστε όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο προϊόν για το σώμα - αλλά προσέξτε ιδιαίτερα να καλύψετε κάθε εκατοστό. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε το tanner σας με ένα πινέλο Kabuki ή ένα παλιό πινέλο για βάση του make-up στις δύσκολες περιοχές.

4. Let it set & dry

Μόλις εφαρμόσετε το μαύρισμα σε όλο το σώμα σας, αφήστε το να στεγνώσει για λίγα λεπτά ή μέχρι να νιώσετε ότι το προϊόν έχει εισχωρήσει πλήρως στο δέρμα σας. Στη συνέχεια, φορέστε φαρδιά ρούχα  και αφήστε το να σταθεροποιηθεί για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα.

Extra tip: Κάθε προϊόν μαυρίσματος είναι διαφορετικό, οπότε φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα για τον συνιστώμενο χρόνο. Συνήθως, αν το συντομεύσετε θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο light μαύρισμα. 

shutterstock-2042719757.jpg

5. Rehydrate και απολαύστε το μαύρισμά σας

Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο - ενυδατώστε ολόκληρο το σώμα σας αφού ξεπλύνετε το αυτομαυριστικό σας. Έπειτα προσπαθήστε να βάζετε ενυδατική μία με δύο φορές την ημέρα για βέλτιστα αποτελέσματα και διατήρηση του brozed & glowy αποτελέσματος.

Αν προτιμάτε να επισπεύσετε τη διαδικασία του tanning σας, δοκιμάστε ένα από τα ειδικά express προϊόντα που δε χρειάζονται ξέβγαλμα ή τις 2-σε-1 μαυριστικές, ενυδατικές κρέμες.

Δείτε παρακάτω τα αυτομαυριστικά που θα σας χαρίσουν ένα ομοιόμορφο και αξιοζήλευτο bronzed αποτέλεσμα!

1

Solar Face Self-Tanning Gel

Dior, Hondos Center Buy here

2

Self Tanning Instant Gel

Clarins, Notos.gr Buy here

3

Self Tan Express Mini Kit

St Tropez, Sephora Buy here

4

1 Hour Express Tan

Bali Body, Sephora Buy here

5

Golden Glow Booster for Face

Clarins, Attica.gr Buy here