fbpixel

Search icon
Search
Sea lovers: 5+1 δημοφιλείς παραλίες στα Δωδεκάνησα για να προσθέσετε στην bucket-list σας
TRAVEL

Sea lovers: 5+1 δημοφιλείς παραλίες στα Δωδεκάνησα για να προσθέσετε στην bucket-list σας

Καταγάλανα νερά για ατελείωτες βουτιές


Αν υπάρχει μία λίστα με τους must-visit προορισμούς για το καλοκαίρι, η Ελλάδα βρίσκεται σίγουρα στις υψηλότερες θέσεις. Τα νησιά της, οι εντυπωσιακές παραλίες της, τα καταγάλανα νερά κι οι χρυσαφένιες αμμουδιές, αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους, για τους οποίους μπορεί να επισκεφθεί κανείς τη χώρα μας αυτή την περίοδο, απολαμβάνοντας την ελληνική φιλοξενία και παράδοση.

Τα Δωδεκάνησα συγκεντρώνουν για μία ακόμη χρονιά τα βλέμματα επάνω τους κι ετοιμάζονται να υποδεχτούν ανθρώπους από κάθε σημείο του κόσμου. Αν σκοπεύετε να βρεθείτε κι εσείς σε κάποιο από αυτά τα εντυπωσιακά νησιά, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τις πιο δημοφιλείς παραλίες που θεωρούνται must-visit.

Απολαύστε το καλοκαίρι!

Έλλη, Ρόδος

shutterstock-1548088232.jpg

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και θεωρείται ο πιο κοσμοπολίτικος προορισμός, με αμέτρητα φυσικά τοπία και πολλά αξιοθέατα. Πρόκειται για το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, που ξεχωρίζει για την πλούσια ιστορία του, ενώ σήμα κατατεθέν του, αποτελούν τα αρχαιολογικά και μεσαιωνικά μνημεία του. Η Ρόδος προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες στα γραφικά χωριά της, αλλά και βουτιές στις εντυπωσιακές παραλίες της κι αν είστε λάτρεις της έντονης ζωής και θέλετε να συνδυάσετε το μπάνιο σας, με εντυπωσιακά cocktails μπροστά στη θάλασσα, τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε την Έλλη, που θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου κι είναι η πιο δημοφιλής και κοσμική του νησιού. Τα καταγάλανα νερά κι η χρυσαφένια αμμουδιά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, ενώ υπάρχει και beach bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, δοκιμάζοντας πλούσιες γεύσεις με θέα το απέραντο μπλε.

Άγιος Νικόλαος, Κάρπαθος

20130529195205agios-nikolaos-b3.jpg

Η Κάρπαθος είναι ένα νησί με ιδιαίτερη ομορφιά και συνήθως, την επιλέγουν όλοι όσοι αγαπούν τις ήσυχες διακοπές, μακριά από την πολυκοσμία και τους έντονους ρυθμούς. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν προσφέρεται και για διασκέδαση. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων τα συνδυάζει όλα με έναν μαγικό τρόπο! Είναι ορεινή και βραχώδης, διαθέτει αμέτρητα γραφικά χωριά που μοιάζουν να έχουν βγει από μία άλλη εποχή κι εντυπωσιακές παραλίες, ενώ κάθε καλοκαίρι, τα παραδοσιακά πανηγύρια στους μικρούς οικισμούς της, αποτελούν πόλο έλξης, με τους locals να δημιουργούν μία πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα για τους τουρίστες. Στη λίστα σας θα πρέπει να βρίσκεται οπωσδήποτε η παραλία Άγιος Νικόλαος, που έχει χρυσαφένια αμμουδιά, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και είναι ιδανική για bodysurfing, ενώ προσφέρει την πιο μοναδική θέα στο γειτονικό νησί της Κάσου. Είναι οργανωμένη κι αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για μία διασκεδαστική beach-day.

Ξερόκαμπος, Κως

with-virtually-the-entire-southern-coastline-of-kos-covered-in-beaches-theres-only-one-way-to-find-your-favourite-1.jpg

Η Κως αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά των Δωδεκανήσων και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κάθε χρόνο την επισκέπτονται τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου. Σε αυτό το μέρος, συναντά κανείς γραφικά χωριά, πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, αλλά κι εντυπωσιακές παραλίες με καταγάλανα νερά κι εντυπωσιακά τοπία. Το make the long story short, πρόκειται για ένα νησί που τα συνδυάζει όλα! Για τους λάτρεις της κοσμοπολίτικης ζωής, η παραλία Ξερόκαμπος θεωρείται must-visit, καθώς φημίζεται για τη σπάνια ομορφιά και τα κρυστάλλινα νερά της. Συνδυάστε τις βουτιές σας στα δροσερά νερά, με ένα cocktail στο beach bar και χαλαρώστε, όπως σας αξίζει, μπροστά στη θάλασσα!

Μυρτιές, Κάλυμνος

4-1.jpg

Η Κάλυμνος είναι από τα πιο δημοφιλή νησιά των Δωδεκανήσων. Το γνωστό κι ως «νησί των σφουγγαράδων», έχει να επιδείξει -μεταξύ άλλων- μία σειρά από εντυπωσιακές παραλίες, βραχώδη τοπία και παραδοσιακούς οικισμούς, που αξίζει να τους εξερευνήσει κανείς με τα πόδια. Είναι ένα απίστευτο μέρος με πολύ ιδιαίτερα vibes. Είναι ένα νησί μοναδικό, με πλούσια ιστορία, που τα συνδυάζει όλα. Για όσους βρίσκονται σε αυτό, η παραλία Μυρτιές θεωρείται ιδανική επιλογή, καθώς πρόκειται για μία από τις ομορφότερες του νησιού και συνολικά της Μεσογείου. Έχει βότσαλο και ρηχά νερά, αλλά διαθέτει επίσης και μία σειρά από beach bars και restaurants, ενώ απέναντι βρίσκεται η Τέλενδος. Η θέα είναι συγκλονιστική και σίγουρα, πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία.

Αγία Μαρίνα, Λέρος

shutterstock-1449945371.jpg

Ένα καταπράσινο νησί με υπέροχες παραλίες και πανέμορφα τοπία, που τα συνδυάζει όλα. Αυτή είναι η Λέρος, που τα τελευταία χρόνια, έχει εξελιχθεί σε έναν δημοφιλή προορισμό για όλους, για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το νησί της Αρτέμιδος διαθέτει μαγευτικές παραλίες, γραφικούς οικισμούς με μία πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που δύσκολα θα συναντήσει κανείς αλλού και φυσικά τοπία, που σαγηνεύουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors. Για όσους το γνωρίζουν καλά, η παραλία Αγία Μαρίνα θεωρείται από τις top αγαπημένες, καθώς τα γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, σε συνδυασμό με την χρυσαφένια αμμουδιά συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό. Αξίζει να την επισκεφθείτε!

Πέτρα, Πάτμος

shutterstock-738166954.jpg

Η Πάτμος είναι παγκοσμιώς γνωστή για τη σπουδαία, θρησκευτική κληρονομιά της, αλλά και για τις πανέμορφες παραλίες, τα γραφικά χωριά και τα υπέροχα τοπία, που κόβουν την ανάσα. Η ατμοσφαιρική Χώρα της, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ξεχωρίζει με την επιβλητική αρχιτεκτονική της και τα στενά σοκάκια, ενώ οι ανεμόμυλοι που βρίσκονται δίπλα στον οικισμό συμπληρώνουν ιδανικά το πανέμορφο σκηνικό. Φυσικά, τα βλέμματα μονοπωλούν κι οι παραλίες της, με την Πέτρα με τα καταγάλανα νερά και τα άσπρα βότσαλα να συγκεντρώνει τα βλέμματα επάνω της. Διπλά ακριβώς βρίσκεται ο «βράχος της Καλικατσούς», που θεωρείται από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα του νησιού κι είναι κι αυτός, ένας επιπλέον λόγος για την επισκεφθεί κανείς.