fbpixel

Search icon
Search
Σας ενθουσίασε το "Rebecca" στο Netflix; Τότε πρέπει να δείτε αυτές τις ταινίες
ARTS & CULTURE

Σας ενθουσίασε το "Rebecca" στο Netflix; Τότε πρέπει να δείτε αυτές τις ταινίες

Οι ιστορίες τους είναι ατμοσφαιρικές και απόλυτα ανατρεπτικές


To lineup του Netflix τον Οκτώβριο είναι γεμάτo από μοναδικές επιλογές. Απόλυτα επηρεασμένο από τη γοητεία του Halloween σας προσφέρει ταινίες με φαντάσματα και βαμπίρ, αλλά και άλλες που αποδεικνύουν ότι η αγάπη μπορεί να γίνει το πιο ισχυρό όπλο έναντι σε κάθε απειλή. Στο "Rebecca" που αποτελεί μια προσαρμογή του ομώνυμου γοτθικού μυθιστορήματος του 1938, μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται σε μια αδιανόητη μάχη ενάντια στο πνεύμα της νεκρής συζύγου του νέου της συντρόφου. Αληθινό, συγκινητικό και αρκετά ανατρεπτικό, το νέο δράμα του Netflix θα σας κρατήσει από το πρώτο κιόλας λεπτό με αμείωτο ενδιαφέρον. 

Εάν, λοιπόν, ενθουσιαστήκατε κι επιθυμείτε να δείτε κάτι με την ίδια φαντασία, τότε αναμφίβολα οι παρακάτω επιλογές θα σας γοητεύσουν. 

The Tourist

the-tourist-movie.jpg

Το «The Tourist» είναι μια κινηματογραφική επανάληψη της γαλλικής ταινίας του 2005 «Anthony Zimmer». Η Elise Clifton-Ward (Angelina Jolie) είναι παντρεμένη με τον Alexander Pearce, έναν άντρα που καταδιώκεται από την αστυνομία και τον υπόκοσμο για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Καθώς η Elise διώκεται, ο σύζυγός της τής δίνει εντολή να αποπλανήσει έναν τουρίστα για να μην κινήσει τις υποψίες. Μια αποπλάνηση που θα αλλάξει τα στοιχεία του «παιχνιδιού». Το ιδιαίτερο στοιχείο της είναι πως η ταινία καθυστερεί να δημιουργήσει το μυστήριο, αλλά όταν τελικά το κάνει, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό για τον θεατή.

Tell No One

tell-no-one.jpg

Προέρχεται από το best-seller μυθιστόρημα του Harlan Coben. To «Tell No One» είναι ένα γαλλικό ρομαντικό θρίλερ, του οποίου η ιστορία επικεντρώνεται στον γιατρό Alexandre Beck (Francois Cluzet), ο οποίος αγωνίζεται να επαναφέρει τη ζωή του σε τάξη οκτώ χρόνια μετά τη βάναυση δολοφονία της συζύγου του, Margot (Marie-Josee Croze). Χωρίς να το καταλάβει, βυθίζεται σε επικίνδυνες καταστάσεις ψεμάτων και συγκαλύψεων όταν ένα άγνωστο άτομο του στέλνει ένα email με ένα video που δείχνει τη γυναίκα του ζωντανή. Επιδιώκει, λοιπόν, να βρει την άκρη στο μυστήριο κάτι το οποίο τον οδηγεί σε τρομερές συνέπειες, καθιστώντας αυτήν την ταινία ένα καταπληκτικό θρίλερ.

A Perfect Murder

a-perfect-murder.jpg

Απεικονίζοντας ένα θανατηφόρο «τρίγωνο» αγάπης ανάμεσα στον Steven (Michael Douglas), έναν εκατομμυριούχο βιομηχανικό, τη σύζυγό του Emily (Gwyneth Paltrow) και τον εραστή της David (Viggo Mortensen) το "A Perfect Murder" θα σας καθηλώσει από το πρώτο κιόλας λεπτό. Έχοντας ανακαλύψει ότι η σύζυγός του τον εξαπατά, ο Steven προσλαμβάνει τον ίδιο τον εραστή της ως βοηθό για να την καταργήσει, δημιουργώντας το τέλειο σχέδιο εκδίκησης. Φαινομενικά, αποτελεί μια επαναδημιουργία του «Dial M for Murder», ενώ τα κεντρικά θέματα της ιστορίας συνθέτουν μια εμμονικά περίπλοκη ιστορία προδοσίας, η οποία αξίζει αναμφίβολα τον χρόνο σας.

Vertigo

tainies-rebecca-vertigo.jpg

Προσαρμοσμένο από το γαλλικό μυθιστόρημα «From Among the Dead», το «Vertigo» είναι μια παραπλανητικά μεθυστική ιστορία αγάπης που έφερε τον Alfred Hitchcock στο αποκορύφωμα των ικανοτήτων του. Η ταινία που γυρίστηκε στο Σαν Φρανσίσκο, ακολουθεί τον Scottie (James Stewart), έναν πρώην αστυνομικό ντετέκτιβ με ακροφοβία και ιλίγγους, που ερωτεύεται μια μυστηριώδη ξανθιά γυναίκα, τη Madeleine (Kim Novak). Μόλις ξεκινάει να τη γνωρίζει, αποκαλύπτει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονταν αρχικά, οδηγώντας τον σε μια εκθαμβωτική ιστορία εξαπάτησης που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι να ολοκληρωθεί και η τελευταία σκηνή. 

Nocturnal Animals

tainies-rebecca-nocturnal-animals.jpg

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Tom Ford, το "Nocturnal Animals" είναι μια ιστορία μέσα σε μια άλλη ιστορία που καταλήγει τελικά σε μια μοναδική κορύφωση. Η Susan (Amy Adams) είναι μια αρκετά επιτυχημένη αλλά απογοητευμένη ιδιοκτήτης γκαλερί τέχνης που είναι παντρεμένη με έναν εύπορο άνδρα, τον Hutton Morrow (Armie Hammer) και βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα ιδιόμορφο παιχνίδι απιστίας. Τότε έρχεται στο σπίτι της ένα πακέτο που περιέχει το χειρόγραφο ενός μυθιστορήματος που πρόκειται να δημοσιευτεί, που γράφτηκε από τον πρώην σύζυγό της, τον Edward (Jake Gyllenhaal). Το βιβλίο -το οποίο είναι αφιερωμένο στη Susan- την τραβά στον κόσμο που δημιουργήθηκε από τον Edward, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας.

Gone Girl

tainies-rebecca-gone-girl.jpg

Πιθανότατα αυτή η ταινία βρίσκεται σε κάθε λίστα ταινιών μυστηρίου, αλλά παρόλα αυτά θα αποτελεί πάντα την νούμερο ένα πρόταση. Το "Gone Girl" που μάλλον θα έχετε παρακολουθήσει και που είναι βασισμένο στο διάσημο μυθιστόρημα του Gillian Flynn είναι ένα «διαμαντάκι» της μεγάλης οθόνης. Η υπόθεσή του ξεκινά όταν ο Nick Dunne (Ben Affleck) επιστρέφει στο σπίτι για να ανακαλύψει ότι η σύζυγός του Amy (Rosamund) Pike) έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς την ημέρα της πέμπτης επετείου του γάμου τους. Έξυπνη πλοκή και ανατροπές από τα μισά της ταινίας και μετά, είναι βέβαιο πως θα σας συναρπάσουν.