fbpixel

Search icon
Search
Salone del Mobile 2022: Εκλεκτικό design, ανεπιτήδευτη κομψότητα και νέα συναρπαστικά projects
DESIGN NEWS

Salone del Mobile 2022: Εκλεκτικό design, ανεπιτήδευτη κομψότητα και νέα συναρπαστικά projects

Τι έχουμε ξεχωρίσει από την 60ή έκθεση στο Μιλάνο


Το Salone del Mobile επέστρεψε αυτήν την εβδομάδα στο Μιλάνο! Φέτος, γιορτάζεται η 60ή έκθεση-ορόσημο και όλη η ομορφιά που δημιουργείται όχι μόνο από την εκδήλωση, αλλά και από τις εταιρείες, τα brands και τους σχεδιαστές στους οποίους οφείλεται η επιτυχία της και που ενώνονται για να δημιουργήσουν μια εκδήλωση που αντανακλά τη συνεχιζόμενη οικολογική μετάβαση του συστήματος επίπλωσης.

Να αναφέρουμε, πως η 60ή έκθεση του Salone del Mobile πραγματοποιείται από τις 7 Ιουνίου στο Fiera Milano Rho και θα διαρκέσει έως τις 12 του μηνός, γιορτάζοντας τον χώρο του design μέσω των βασικών αξιών που ενσωματώνονται στην εκδήλωση: ποιότητα, καινοτομία, ομορφιά και, τώρα περισσότερο από ποτέ, βιωσιμότητα. Μετά από δύο πραγματικά δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας, η οργάνωση κοιτάζει μπροστά, έχοντας υπόψη τη μακρά ιστορία της. Ο στόχος είναι φιλόδοξος: να αποδειχθεί ότι είναι τόσο δυνατό όσο και κρίσιμο να αρχίσουν να διοργανώνονται ξανά μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις ζωντανά, ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική συνείδηση ​​στην παραγωγή επίπλων.

Ας δούμε ποια είναι τα highlights μέχρι στιγμής!
zanotta-salone-milano-phlucaquagliato-0.jpg
Zanotta stand


Από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης, καθηλωτικοί χώροι ζωντανεύουν, προβάλλοντας τα οράματα των εμπορικών σημάτων και όλες τις τελευταίες ιδέες. Αυτό που κάθε εταιρία επιθυμεί φέτος να προωθήσει είναι η σημασία της λειτουργικότητας, που πρέπει να προσφέρει κάθε σύγχρονοι κατοικία. Μέχρι σήμερα, μεγάλες εταιρίες επίπλων, όπως η Zanotta, Tacchini και Lago, έχουν παρουσιάσει προτάσεις που σέβονται τους ιδιοκτήτες, αλλά και το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας eco-friendly υλικά για τους καναπέδες, καθώς και για τα extras στη διακόσμηση.

1-vktkj.jpg
Swarovski και Rosenthal

Μάλιστα, στα highlights της φετινής έκθεσης ανήκει δικαιωματικά η πρώτη αποκλειστική παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ Swarovski και Rosenthal. Πρόκειται για μια tableware συλλογή, που αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις 27 Ιουνίου στο swarovski.com.

fireshot-capture-1534-rosenthal-x-swarovski-swarovski-wwwswarovskicom-hAm34.png
Swarovski x Rosenthal


Η 60ή έκδοση του Salone del Mobile Milano λειτουργεί ως βιτρίνα για την πρόοδο που έχει σημειωθεί από δημιουργικούς, σχεδιαστές, επωνυμίες και εταιρείες σε αυτό το θέμα και, με τη συμμετοχή των ταλαντούχων νέων σχεδιαστών SaloneSatellite, ποντάρει στις νέες γενιές που έχουν μεγαλώσει σε περίοδο κρίσης και που φιλοδοξούν για πιο δίκαιη και υπεύθυνη παραγωγή και χρήση.

Γράφοντας για promising σχεδιαστές και καινοτόμα projects στον χώρο του design, να αναφέρουμε πως χθες ο Edgardo Osorio λάνσαρε για πρώτη φορά μία νέα homeware συλλογή του brand του, Aquazzura. Μια collection που μας κάνει να ονειρευόμαστε με τα μάτια ανοιχτά, παρουσιάζοντας αντικείμενα που υμνούν την αισιοδοξία, ξεχωρίζουν για τα έντονα prints και τον playful χαρακτήρα τους, ενώ προορίζονται και για outdoor διακόσμηση.

baxter-salone-milano-phlucaquagliato.jpg
Baxter stand


Σε ό,τι αφορά στο τι νέο έχουμε θαυμάσει μέχρι στιγμής, εντύπωση έχουν προκαλέσει οι νέες δημιουργίες των brands Baxter, Visionnarie και Porro, τα οποία αποδεικνύουν πως το design του μέλλοντος θα χρησιμοποιεί ως πρωταγωνιστικά υλικά το ξύλο και το μάρμαρο -απόλυτα διαχρονικά και μοντέρνα. Τραπέζια φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από γυαλί, πανύψηλες αλουμινένιες βιβλιοθήκες, μεγάλα μαλακά μαξιλάρια και εντελώς διάφανες ντουλάπες, είναι μερικά ακόμη λανσαρίσματα που είδαμε στο πλαίσιο της έκθεσης από τις κορυφαίες εταιρίες design.

Οι τάσεις στον χώρο της αρχιτεκτονικής συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν: Οι τολμηρές προσεγγίσεις από τους designers κυριαρχούν, τα αντικείμενα στον οικιακό χώρο παρουσιάζονται με έντονες «προσωπικότητες», φωτεινά χρώματα και πρωτοφανή σχήματα - σύμπτωμα μιας αυξανόμενης παρόρμησης να φέρουμε στο σπίτι μας στοιχεία που θεωρούμε αντιπροσωπευτικά μας , χωρίς συμβιβασμούς στην εξαιρετικά υψηλή ποιότητα κατασκευής που ξεχωρίζει τις εταιρείες που εκθέτουν τις συλλογές τους.

porro-salone-milano-phlucaquagliato-0.jpg
Porro stand


Τεράστιοι χώροι φιλοξενούν τις νέες συλλογές όλων των εταιρειών, γεμίζοντας τα περίπτερα και κάνοντάς τα να μοιάζουν με «φρούρια» αφιερωμένα στην κομψότητα, με ανοιχτούς «ναούς» πλημμυρισμένους από φως, γωνίες γεμάτες με φυτά και κατακόρυφα χωρίσματα, αλλά και υπέροχες μονάδες διαβίωσης, ολοκληρωμένες με κάθε πιθανό αξεσουάρ που χαρίζει στους επισκέπτες την τέλεια πηγή έμπνευσης για το σπίτι των ονείρων τους.

Info: Το φετινό Salone de Mobile θα είναι ανοιχτό για το κοινό στο Fiera Milano Rho (20017 Rho MI, Ιταλία) έως στις 12 Ιουνίου.

Κεντρική φωτογραφία: Fratelli Boffi stand, clicks by Luca Quagliato