fbpixel

Search icon
Search
Η Swarovski ενώνει τις δυνάμεις της με τη Rosenthal για τη δημιουργία μιας tableware συλλογής
DESIGN NEWS

Η Swarovski ενώνει τις δυνάμεις της με τη Rosenthal για τη δημιουργία μιας tableware συλλογής

Η Giovanna Engelbert, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, παρουσιάζει μια collection που θα αγαπήσουν οι design lovers


Οι συνεργασίες από τον χώρο του design δε σταματούν να μας εκπλήσσουν, καθώς συνεχώς μεγάλα brand names ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία συλλογών που γίνονται πολυπόθητες από κάθε λάτρη του είδους. Όταν δύο οίκοι με διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία βρίσκουν έναν κοινό παρανομαστή, τότε η εκάστοτε collection αποτελεί κομμάτι ενός μοναδικού combo που καταλήγει να αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο από κάθε σύγχρονη κατοικία.

Τα design news έρχεται να συμπληρώσει η συνεργασία μεταξύ Swarovski και Rosenthal, οι οποίοι από κοινού δημιουργούν μια tableware συλλογή, που αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις 27 Ιουνίου στο swarovski.com. H καλλιτεχνική διευθύντρια της Swarovski, Giovanna Engelbert, συνεργάστηκε με τη διάσημη μάρκα κεραμικών, με τις πρώτες φωτογραφίες να αποδεικνύουν πως πρόκειται για μια σειρά από εκλεπτυσμένα σερβίτσια που συνδυάζουν με τον πιο κομψό τρόπο την ταυτότητα και των δύο brands.

The Collection

fireshot-capture-1534-rosenthal-x-swarovski-swarovski-wwwswarovskicom.png

Οι ειδικοί τεχνίτες πορσελάνης φρόντισαν να δημιουργήσουν συναρπαστικά σετ τσαγιού κι εσπρέσο, που απαρτίζονται από πολυτελείς λεπτομέρειες από κρύσταλλο Swarovski σε μπλε, πράσινο, κίτρινο και ροζ. Η συλλογή ονομάζεται Signum και είναι μια καταπληκτική μείξη της κλασικής πορσελάνης της Rosenthal με τα κρυστάλλινα στοιχεία της Swarovski, τα οποία από κοινού εξασφαλίζουν το απόλυτο setting σ' ένα τραπέζι, βγαλμένο από όνειρο. Τα χρώματα της συλλογής είναι τέτοια, ώστε να υμνούν την αίσθηση του καλοκαιριού, την ανεμελιά που αυτό εκπέμπει και τα ανέμελα gatherings που επιβάλει.

Η Signum collection παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Salone del mobile στο Μιλάνο, ενώ η Giovanna Engelbert φωτογραφήθηκε για το περιοδικό The World of Interiors, όπου και δήλωσε πολύ περήφανη γι' αυτήν τη συνεργασία, ευχαριστώντας τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο όραμά της στο διάστημα που διευθύνει καλλιτεχνικά το διάσημο brand.

fireshot-capture-1537-jpg-484644-assetswarovskicom.png


Τα πορσελάνινα σετ διακρίνονται για την πολυτέλεια που αποπνέουν, όπως άλλωστε όλα τα σερβίτσια της Rosenthal. Λιτά, αλλά παράλληλα εντυπωσιακά, διεκδικούν έναν πιο glam χαρακτήρα χάρη στις λεπτομέρειες του οίκου κοσμημάτων, χρησιμοποιώντας κρύσταλλα στις ίδιες αποχρώσεις με την πορσελάνη. Πέρα από τα σετ, βλέπουμε πως έχουν δημιουργηθεί και διάφορα αξεσουάρ για το τραπέζι, τα οποία συμπληρώνουν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το απόλυτο art de la table.

Πιο συγκεκριμένα, οι κρυστάλλινες φιγούρες πουλιών έχουν την τιμητική τους σε διάφορα σχέδια και σχήματα, τα οποία χαρίζουν μια νότα καλοκαιριού και κάνουν όλη τη συλλογή πιο fun, χωρίς ωστόσο να χάνεται ο chic χαρακτήρας της. Φυσικά, το table setting συμπληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αποξηραμένα και φρέσκα λουλούδια στους ίδιους τόνους.

fireshot-capture-1538-jpg-604905-assetswarovskicom.png


Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ένα νέο μοτίβο από τους δύο οίκους, το οκταγωνικό, το οποίο εμπνεύστηκε από το αυστριακό κίνημα τέχνης του 19ου αιώνα. Με μια πιο μοντέρνα, αλλά ταυτόχρονα κλασική και διαχρονική, σχεδιαστική ματιά, αυτή η συλλογή μπορεί να ταιριάξει σε οποιοδήποτε σπίτι με τη δική του ταυτότητα.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της συλλογής!