fbpixel

Search icon
Search
Relaxing rituals: Οι 5 μυρωδιές που μας χαλαρώνουν σύμφωνα με τους experts
WELLNESS

Relaxing rituals: Οι 5 μυρωδιές που μας χαλαρώνουν σύμφωνα με τους experts

Οι φυσικές αρωματικές νότες που συμβάλουν ενεργά στην τόνωση της θετικής μας διάθεσης


Διεγείρουν, ηρεμούν και απελευθερώνουν τις σκέψεις μας. Ενεργοποιούν την περιοχή των συναισθημάτων και της μνήμης, παίζοντας, έτσι, καθοριστικό ρόλο στην ευημερία μας. Αυτές οι μυρωδιές έχουν το χάρισμα να μας χαλαρώνουν με μια μόνο εισπνοή. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη συνθήκη, αποδίδοντας σε αυτές τον τίτλο του «καταπραϋντικού αρώματος». Αρκετοί είναι αυτοί, οι οποίοι τονίζουν ότι η σύνδεση μεταξύ μυρωδιάς και συναισθήματος είναι αστραπιαία, γι' αυτό και η αρωματοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει ένα τόσο ισχυρό εργαλείο στην καθημερινότητά μας. 

Ας δούμε τις 5 φυσικές αρωματικές νότες, οι οποίες λειτουργούν ως ισχυρά boosters της θετικής μας διάθεσης!

Λεβάντα

ada005c2fbb3ea3debd62cd75db4e815.jpg

Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια για χαλάρωση με το λουλουδάτο και ήρεμο άρωμά του να πρωταγωνιστεί στις επιλογές μας για χαλάρωση. Η λεβάντα διακρίνεται για την γλυκιά μυρωδιά, που καταφέρνει  να μας συνεπαίρνει σε βαθύ και ξεκούραστο ύπνο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μυρωδιά της βελτιώνει σε μεγάλο ποσοστό την ποιότητα της ανάπαυσης.

Κέδρος

1-oE2ow.jpg

Ένα ιδιαίτερο άρωμα ξύλου, που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση και την ουσιαστική διαδικασία ησυχίας και ηρεμίας. έρευνες δείχνουν ότι η σεντρόλη, μια συγκεκριμένη ένωση στα αιθέρια έλαια κέδρου, συνδέεται με ηρεμιστικά αποτελέσματα. Η μυρωδιά του αξιοποιείται συνήθως σε τελετουργίες διαλογισμού για την προώθηση της αίσθησης της πνευματικότητας.

Περγαμόντο

f92cac4ab7f872c3da87130a5e8236f5.jpg

Εκλεπτυσμένο άρωμα, το οποίο καταφέρνει να διεγείρει τις αισθήσεις σε χρόνο dt. Το περγαμόντο αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες μυρωδιές των θεραπευτών. Συνδέεται άμεσα με αισθήματα θετικότητας και ισορροπημένης σκέψης, στοιχεία που το ανάγουν σε προτεραιότητα σε ποικίλα relaxing rituals. Υποστηρίζεται επιστημονικά ότι το αιθέριο έλαιο του περγαμόντου βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και της αϋπνίας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φυσικό αφρόλουτρο με την προσθήκη επίσης αγαπημένων ελαίων και αλάτων και να αφιερώσουμε την ημέρα μας στην απόλυτη ηρεμία. 

Σανδαλόξυλο

1be1c90c7c2f09a58797e3d5abb6b783.jpg

Με ινδική προέλευση, το συνδαλόξυλο χρησιμοποιείται συχνά για πνευματικές τελετές και διαλογισμό. Το προφίλ του αρώματος δεν θυμίζει τίποτα από τα λουλουδάτα ή τα γλυκά εσπεριδοειδή. Διακρίνεται για μια ζεστή, πλούσια, γήινη νότα. Πολλοί είναι αυτοί, που έχουν παραδεχτεί ότι προσγειώνει το σώμα και τους βοηθά να βρουν την κατάλληλη ηρεμία μέσα στην ημέρα. Για εκείνους που επιθυμούν λίγο περισσότερη ένταση από τα παραδοσιακά μείγματα λεβάντας, η προσθήκη σανταλόξυλου μπορεί να κάνει το άρωμα ακόμη πιο δυναμικό και πολυτελές.

Χαμομήλι

b196747379019106d06d72b9db57e702.jpg

Ένα απαλό και διακριτικό άρωμα που ξεκουράζει τις αισθήσεις, ειδικά μετά από μια αρκετά κουραστική ημέρα. Το χαμομήλι δημιουργεί την κατάλληλη ιεροτελεστία ηρεμίας πριν από τον βραδινό μας ύπνο, είτε το απολαύσουμε ως ζεστό ρόφημα, είτε ως αρωματικό αιθέριο έλαιο. 

Stay calm and smell the aromas!