fbpixel

Search icon
Search
Meditation time: Πώς να δημιουργήσετε το ιδανικό corner διαλογισμού και ηρεμίας στο σπίτι σας
WELLNESS

Meditation time: Πώς να δημιουργήσετε το ιδανικό corner διαλογισμού και ηρεμίας στο σπίτι σας

Ένας χώρος χαλάρωσης είναι απαραίτητος για κάθε περιβάλλον


Ένα δωμάτιο ή ακόμα μια ειδική γωνία στο σπίτι θα ήταν ότι πρέπει για την δημιουργία ενός χώρου, που θα μοιάζει στην πραγματικότητα σαν μια όαση στην μέση ενός ταραχώδους κόσμου. Η αλήθεια είναι πως όλοι μας έχουμε την ανάγκη να περιβαλλόμαστε με αντικείμενα που αγαπάμε, χρώματα που μας προκαλούν συναισθήματα χαράς και ευτυχίας, καθώς και οικογενειακές φωτογραφίες που φέρνουν πίσω ευχάριστες αναμνήσεις. Όλα αυτά μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα σημείο στο σπίτι σας και να τον ονομάσετε ως ο χώρος της ηρεμίας και της γαλήνης. Σε αυτό το περιβάλλον μπορείτε να διαλογιζόσαστε και να εξολοθρεύετε κάθε αρνητικότητα και κάθε ίχνος άγχους.

Just to know…

Έρευνες έχουν αποδείξει πως μπορούμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά την υγεία και την ευεξία μας, με λίγα λεπτά την ημέρα που θα αποσυνδεθούμε από τις καθημερινές μας συνήθειες. Μια αυξανόμενη ομάδα επιστημόνων υποδηλώνει ότι ο κανονικός διαλογισμός, ακόμα και για λίγο, μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό το άγχος, την κατάθλιψη, την αρτηριακή πίεση και τον πόνο, βελτιώνοντας παράλληλα την διάθεση μας, τον ύπνο μας, την υγεία μας, καθώς και την ψυχική μας οξύτητα.

Για να αποκομίσετε τα πολλά οφέλη από αυτήν την πρακτική, χρειάζεται να δημιουργήσετε στο σπίτι σας ένα ειρηνικό περιβάλλον. Διαβάζοντας προς τα κάτω, θα ανακαλύψτε όλους τους τρόπους για να το υλοποιήσετε!

Εντοπίστε το κατάλληλο σημείο

meditation-1.png

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε τον χώρο ή το δωμάτιο που σας εμπνέει και ταυτόχρονα σας ξεκουράζει, γιατί μην ξεχνάτε θα είναι το περιβάλλον που θα γυρνάτε μετά από μια δύσκολή μέρα. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε έναν μεγάλο χώρο, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ακόμα και μια γωνία στο σπίτι σας και απλά να της προσδώσετε έναν άλλον αέρα, προσθέτοντάς της στοιχεία που γαληνεύουν την ψυχή σας – όπως αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς και αρωματικά κεριά. Πιο συγκεκριμένα, το δωμάτιο θα πρέπει να είναι σχετικά ήσυχο, με περιορισμένο αριθμό επίπλων και άλλων περισπασμών. Επιπλέον, προτιμήστε έναν χώρο με άφθονο φυσικό φως, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο εύκολα σε «επαφή» με την φύση. Plus, δεν είναι υποχρεωτικό να χτίσετε τον χώρο αυτό αποκλειστικά εσωτερικά, μπορείτε ακόμα να τον δημιουργήσετε και εξωτερικά, ειδικά εάν είναι άνοιξη ή καλοκαίρι.

Οργανώστε τον προσωπικό σας χώρο

meditation-2.png

Εφόσον βρείτε το κατάλληλο σημείο για εσάς, καθαρίστε το και απαλλαχθείτε από τα έπιπλα, τα διακοσμητικά αντικείμενα ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να σας αποσπάσει την προσοχή ή να σας προξενήσει αρνητικότητα. Με λίγα λόγια, η καλύτερη μέθοδος μπορεί να είναι η πλήρης εκκένωση του δωματίου και η επανεγκατάσταση μόνο των πιο ουσιωδών στοιχείων. Βέβαια, πριν τοποθετήσετε στον εσωτερικό ή στον εξωτερικό χώρο τα έπιπλα, υπολογίστε πρώτα με τεράστια προσήλωση ολόκληρο το περιβάλλον που προτιμήσατε. Μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να βάλετε πολλά αντικείμενα, γιατί ο χώρος πρέπει να είναι ανοιχτός για να σας προσδώσει αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη, μια ευάερη ατμόσφαιρα.

Προτιμήστε φωτεινά χρώματα

meditation-3.png

Οι αποχρώσεις που επιλέγουμε γενικά στην ζωή μας «παίζουν» πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, όχι μόνο στην θετική επίδραση που προσφέρει στην διάθεση μας, αλλά μέσα απ’ αυτές «καθρεφτίζετε» και η προσωπικότητά μας. Σίγουρα, οι περισσότεροι από εσάς έχετε ένα αγαπημένο χρώμα που σας προσφέρει συναισθήματα γαλήνης και ηρεμίας και εκεί θα στοχεύσετε. Είναι απαραίτητο να νιώθετε όμορφα συναισθήματα, καθώς και ασφάλεια, για να μπορεί το "είναι" και η σκέψη σας να ηρεμήσουν. Αποχρώσεις που φημίζονται από τους επαγγελματίες διακοσμητές τέτοιων χώρων, είναι τα ουδέτερα χρώματα, οι nude και οι pastel αποχρώσεις, διότι έχουν την δύναμη να σας «ξεκλειδώσουν» περισσότερο. Συνήθως, τα σκούρα ή γενικά τα "τολμηρά" χρώματα δεν είναι κατάλληλα για αυτούς τους χώρους, αλλά εάν εσάς σας προσδίδει πραότητα, τότε ναι δοκιμάστε το!

Επιλέξτε φυτά εσωτερικού χώρου

plantss.jpg

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, η φύση πάντα θα αποτελεί την θεραπεία για όλα. Τα φυσικά στοιχεία μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της αρμονίας και της ισορροπίας σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού μας, ειδικά σε έναν χώρο διαλογισμού. Μερικοί άνθρωποι ερμηνεύουν τον διαλογισμό ως πράξη που συνδέει το μυαλό και το σώμα με την φύση, έτσι ώστε ένα φυτό ή περισσότερα να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε αυτή την γραμμή. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε κομμένα λουλούδια, τοποθετημένα σε όμορφα αισθητικά βάζα. Επίσης, μια μικρή σχετικά πινελιά αλλά ταυτόχρονα τόσο ξεχωριστή είναι να βάλετε μια μικρή βρύση, που να σας προσφέρει ένα σημείο εστίασης για την ατελείωτη ροή των συλλογισμών σας.

Ενσωματώστε διάφορους ήχους

meditation-5.png

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν αρκετά χρήσιμο να συμπεριλάβουν ένα ηχητικό στοιχείο για να εστιάσουν την προσοχή τους και γενικά να καταφέρουν να συγκεντρωθούν πιο εύκολα. Οι καμπάνες και τα γκονγκ είναι όλες οι δυνατότητές σας αλλά αποτελούν και τις πιο ήσυχες, ήρεμες, καθώς και ακουστικές διαδρομές. Μπορείτε απλά να τα δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε. Ωστόσο, στην γνωστή σε όλους μας πλατφόρμα Spotify, ακόμα και στο διαδίκτυο, συγκεκριμένα στο YouTube, υπάρχουν αμέτρητα playlist με ενδιαφέρον ήχους. Σίγουρα κάποια απ’ αυτά θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα σας βοηθήσουν να βγάλετε από μέσα σας οποιοδήποτε αίσθημα πίεσης ή άγχους νιώθετε.

Προσθέστε προσωπικά αντικείμενα

meditation-6.png

Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε ή απλά να χαλάσετε την γενική διακόσμηση του σπιτιού σας, μερικά μικρά συμβολικά στοιχεία μπορούν να σας βοηθήσουν να το προσωποποιήσετε. Τι μπορείτε να προσθέσετε; Τέλεια επιλογή αποτελούν τα έργα τέχνης, οι πέτρες, τα κεριά, καθώς και τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα ethnic χαλιά. Όλες αυτές οι προσθήκες μπορούν άνετα να ευχαριστήσουν το μυαλό σας, αλλά και να ανακουφίσουν την ψυχή σας.