fbpixel

Search icon
Search
Ραντεβού: 5 κανόνες που ακολουθούν οι πιο ρεαλιστές
PSYCHOLOGY

Ραντεβού: 5 κανόνες που ακολουθούν οι πιο ρεαλιστές

Ένα tribute στους καθημερινούς έρωτες


Ο έρωτας είναι ίσως το πιο όμορφο συναίσθημα. Πεταλούδες στο στομάχι, μια αίσθηση πως γίνεστε ξανά παιδιά και ένα γλυκό χαμόγελο που επιμένει να υπενθυμίζει πως αυτός ο μικρός θεός ξέρει να ρίχνει τα βέλη του εκείνη ακριβώς τη στιγμή που δεν το περιμένετε. Μπορεί, λοιπόν, να μην υπάρχουν κανόνες και σωστές διαδρομές για να κατακτήσετε το αντικείμενο του πόθου σας, αλλά σίγουρα μερικές συμβουλές θα σας φανούν απόλυτα χρήσιμες. 

Με τους dating experts να ισχυρίζονται πως στην κοινωνία του 2019 το «παιχνίδι» έχει αλλάξει και τον ρεαλισμό να μπαίνει τις περισσότερες φορές πριν το ρομαντισμό, είναι βέβαιο πως και εσείς χρειάζεστε ένα guide line.

sxeseis-2.jpg

The one

Όσο νωρίτερα απορρίψετε την ιδέα πως έχετε έναν soul mate σε αυτή τη γη, τόσο πιο σύντομα μπορείτε να συναντήσετε τον πραγματικό έρωτα. «Είναι ένας μύθος ότι με κάποιο τρόπο το κάρμα ή ο Θεός ή η μοίρα θα σας φέρει κοντά με την "αδερφή ψυχή σας"», δήλωσε ο Zach Brittle, ψυχοθεραπευτής και παρουσιαστής του podcast "Μarriage Therapy Radio". Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως οι επιλογές των σχέσεων θα πρέπει να γίνονται με βάση τα χαρακτηριστικά του παρτενέρ και όχι με άξονα το ότι αυτός μπορεί να είναι «ο ένας». Καλό θα ήταν λοιπόν να μη βασίζετε την ερωτική σας ζωή στην αναζήτηση του ανθρώπου που θα γεμίσει τα κενά σας μαγικά και να προτιμήσετε κάποιον με τον οποίο ταιριάζετε πραγματικά.

Person-focused sxeseis-3.jpg

Τα ραντεβού στα χρόνια του internet γίνονται παιχνίδι, με τα dating apps να κλέβουν την παράσταση. Σύντομα βιογραφικά, κολακευτικές φωτογραφίες, match, και στη συνέχεια μια συζήτηση που της λείπουν τα -υπέροχα- βλέμματα όλο υπόσχεση πριν το πρώτο ραντεβού. Για πολλούς, αυτό το σκηνικό φαίνεται πλέον οικείο, αφού ολοένα και περισσότεροι καταφεύγουν σε αυτή την εύκολη λύση. Η life coach Deb Besinger ανέφερε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα: «Εάν σας εκφράζει αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, τότε εστιάστε στο άτομο, σαν προσωπικότητα, και όχι σε αυτό που βλέπετε». Μπορεί, λοιπόν, οι συγκεκριμένες εφαρμογές να είναι βασισμένες αποκλειστικά στην εικόνα, προτρέποντάς σας να αφήσετε στην άκρη τα πιο βαθιά χαρακτηριστικά του πιθανού σας συντρόφου, αλλά για δικό σας καλό, δώστε χρόνο και στην επικοινωνία... εκεί κρύβεται το πραγματικό νόημα.

Sober

Αυτό το άρθρο χτίστηκε πάνω σε αποκλειστικά πρακτικές συμβουλές και για αυτό το λόγο δε θα μπορούσε παρά να περιέχει ένα από τα απόλυτα must-tips. Εάν και εσείς αισθάνεστε πιο απελευθερωμένοι την ώρα που βρίσκεστε στο 3ο ποτό τότε κρατήστε αυτή την αίσθηση μακριά από τα πρώτα σας ραντεβού και απολαύστε την μόνο στην έξοδο με τους φίλους σας. Γιατί; Σύμφωνα με τον Greg Cason, ψυχολόγο στο Λος Άντζελες «Το αλκοόλ είναι κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και ο ίδιος μηχανισμός που απομακρύνει το νευρικό άγχος απομακρύνει επίσης τις ορθολογικές σας ανησυχίες», δήλωσε. «Ως εκ τούτου, είναι πιο πιθανό να μειώσετε τα standards σας». Έτσι, είναι προτιμότερο να μη νιώθετε η πιο cool εκδοχή του εαυτού σας από το να μη βρίσκεστε σε θέση να κατανοήσετε τις πραγματικές προθέσεις του παρτενέρ σας.

End it

sxeseis-4.jpg

Οι δεύτερες ευκαιρίες είναι ίσως ένα από τα πιο δυνατά όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε σχέση, με τους ανθρώπους να μην μπορούν πάντα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συντρόφου τους. Παρόλα αυτά, εάν νιώθετε ότι το σύντομο ρομάντζο το οποίο βιώνετε δεν προχωράει παρακάτω, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως με έναν όμορφο τρόπο θα πρέπει να το τερματίσετε. Η επικοινωνία, άλλωστε αποτελεί το Α και το Ω σε κάθε σχέση και αν αυτή απουσιάζει, τότε δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να σας κρατάνε με έναν άνθρωπο. Η Meg Rector, dating coach στο Λος Άντζελες έχει πει «Ένα σαφές τέλος σε μια σχέση, όσο σύντομη και αν είναι, είναι κάτι που πρέπει να γίνει καθώς είναι ο μόνος τρόπος και για τους δύο να προχωρήσουν παρακάτω». 

Potentials

sxeseis-5.jpg

Είναι ιδανικός αλλά... Οι γυναίκες έχουν πολλές φορές την τάση μπαίνοντας σε μια σχέση να επιθυμούν να αλλάξουν τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους. Θέλετε να το πείτε εγωιστικό, θέλετε να πείτε πως είναι στη φύση μας, το μόνο βέβαιο είναι πως αυτό το «παιχνίδι» είναι το απόλυτο lose-lose. Αποφασίστε να αλλάξετε τρόπο σκέψης και μην μπαίνετε σε αυτή τη ρομαντική και καθόλου εφικτή σκέψη, η οποία μπορεί να σας προκαλέσει μόνο περιττό κόπο. Άλλωστε, όπως είπε και η συγγραφέας Jenny Block «Η αγάπη είναι μεγαλοπρεπής, αλλά δε μετατρέπει τους ακατάστατους ανθρώπους σε οργανωτικούς και τους μη συναισθηματικούς σε εξαιρετικά ευαίσθητους».