fbpixel

Search icon
Search
Έρευνες αποκαλύπτουν γιατί τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί παραμένουν δεμένα
PSYCHOLOGY

Έρευνες αποκαλύπτουν γιατί τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί παραμένουν δεμένα

Μικρά μυστικά και πολλά χαμόγελα


Για τις γυναίκες υπάρχουν δυο αιώνια ερωτήματα. Πώς θα καταφέρουν να διατηρήσουν την ιδανική σχέση και πώς θα χάσουν τα περιττά κιλά. Τελικά,μπορείτε να ζήσετε με τον σύντροφό σας όλα αυτά που επιθυμείτε, διατηρώντας ταυτόχρονα τις ισορροπίες; Η απάντηση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεστε και βρίσκεται στα ταξίδια. Ή αλλιώς στον πιο όμορφο τρόπο να μετατρέψετε την καθημερινότητά σας σε κάτι μοναδικό. Αδράξτε κάθε ευκαιρία και μαγευτείτε από τις ιδιαίτερες εμπειρίες που θα μετατραπούν στις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Τα ταξίδια είναι δοκιμασία, είναι ο τρόπος για να ανακαλύψετε εάν τελικά μπορείτε να συνυπάρξετε, εάν σας αρέσει να μοιράζεστε σκέψεις και εικόνες και αν στο τέλος της κάθε κουραστική ημέρας... βρίσκετε σε αυτόν που έχετε δίπλα σας το δικό σας καταφύγιο.

The survey

takidi-mazi.jpg

Σύμφωνα με μια έρευνα του U.S. Travel Association είναι επίσημο πως τα ζευγάρια που ταξιδεύουν -συχνά- μαζί διατηρούν μεγαλύτερα επίπεδα ευχαρίστησης και ικανοποίησης μέσα στη σχέση, με το ρομαντισμό να αυξάνεται κατακόρυφα. Με το θέμα να έχει απασχολήσει εκατοντάδες ερευνητές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, στο Texas A&MTexas A&M University συμπέραναν πως οι παρτενέρ που ταξιδεύουν μαζί πετυχαίνουν μια βαθύτερη επικοινωνία και ένα άρρηκτο δέσιμο. Φυσικά, για να καταλήξουν σε αυτό το αποτέλεσμα, τα ζευγάρια θα πρέπει να ικανοποιούνται με τις ίδιες δραστηριότητες ο καθένας, καθώς μέσω αυτών καλλιεργούνται τα θεμέλια για τη σχέση τους. 

«Οι διακοπές δημιουργούν κίνητρα για αναζήτηση και διαφυγή. Για κάποιους έρχεται πρώτα η περιπέτεια και για άλλους η χαλάρωση. Εάν βρείτε τις ισορροπίες σας τότε σίγουρα θα ανακαλύψετε κάτι μοναδικό» - Dr. James Petrick

Starting with... 
takidi-zeugari-1.jpg

Εάν κοιτάξει κανείς βαθύτερα θα ανακαλύψει πως οι διακοπές αποτελούν στο μυαλό των περισσότερων μια εξιδανικευμένη ανάμνηση των παιδικών χρόνων, οι οποίες πετύχαιναν να ενώσουν την οικογένεια. Έτσι, είτε είστε λάτρεις της ψυχανάλυσης είτε όχι, θα βρείτε σε αυτήν την αναλογία ένα απλοϊκό μοντέλο, που αποδεικνύει τον κύριο λόγο που ο χρόνος που περνάτε στις διακοπές με το σύντροφό σας, νιώθετε ότι σας φέρνει πιο κοντά. 

Satisfaction: Ρομαντισμός, αγάπη, οικειότητα και κοινοί στόχοι οδηγούν σε μια βέβαιη ευχαρίστηση. Μετά από αυτό, είναι εύκολο να συμπεράνετε και εσείς ότι το δέσιμο που βιώνετε γίνεται εντονότερο και φυσικά, πως οι κοινές στιγμές σας γίνονται η τέλεια δικαιολογία για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα, ακόμη και όταν δε βρίσκεστε σε ένα ειδυλλιακό μέρος, αλλά στο σπίτι σας. 

Connecting: Το να υπάρχει χρόνος για επικοινωνία αποτελεί στις μέρες μας ένα άπιαστο ζητούμενο, με τα ζευγάρια να απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο. Οι ατελείωτες ώρες σε μια παραλία με καταγάλανα νερά ή οι ώρες που θα ανακαλύπτετε μια καινούργια πόλη θα αποτελέσουν την ιδανική ευκαιρία για ένα reconnect. Ακούστε, μιλήστε, και πάνω από όλα προσπαθήστε να δώσετε σημασία σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. 

And then...

Πώς θα σας φαινόταν, εάν κάποιος σας έλεγε πως θα βιώσετε τη φλόγα του πρώτου καιρού; Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά η αλήθεια είναι πως ένα νέο μέρος και αρκετές καινούργιες εικόνες και εμπειρίες μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε πως πατάτε το μαγικό κουμπί του restart και πως για εσάς όλα αρχίζουν από την αρχή. Ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας, φαίνεται -επιτέλους- πιο πρόθυμος να ανακαλύψει να γευτεί και να νιώσει μοναδικές στιγμές, με κύριο γνώμονά του... εσάς! Έτσι, το βλέμμα του, που σας σκεπάζει υπό την προστασία του εδώ και καιρό, μπορεί να πάρει ξαφνικά μια νέα διάσταση και να λάμψει ξανά, όπως τις πρώτες φορές που σας κοιτούσε.

takidi-zeugari-2.jpg

Είναι αλήθεια πως τα πάντα είναι στο μυαλό και πολλές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι το κατάλληλο state of mind, όπως λένε και σε άπταιστα αγγλικά πολλοί φίλοι μου, αλλά παρόλα αυτά, λίγη βοήθεια με τις ιδανικές συνθήκες είναι πάντα δεκτή. Με τις σχέσεις να απαιτούν ένα συνεχή αγώνα και με τους ανθρώπους πολλές φορές να χρειάζονται ένα boost, ίσως αυτό που λείπει και από τη δική σας περίπτωση είναι ένα get-away plan. Έτσι, δώστε μια μικρή ευκαιρία σε όλες αυτές τις έρευνες που διαβάσετε παραπάνω και δείτε αν τελικά, κάτω από τον πύργο του Eiffel ή περπατώντας στο Σινικό Τοίχος ή ακόμη και κάτω από μια ομπρέλα σε μια παραλία της μαγευτικής Χαλκιδικής, θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τα πάντα προς το καλύτερο. Απλώς τολμήστε το! Και που ξέρετε; Το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει...