fbpixel

Search icon
Search
Rafael Nadal: Θα τον δούμε τελικά στο φετινό Roland Garros για ένα last dance στην αγαπημένη του πόλη;
PEOPLE & MOMENTS

Rafael Nadal: Θα τον δούμε τελικά στο φετινό Roland Garros για ένα last dance στην αγαπημένη του πόλη;

Ο Ισπανός εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο και η αγωνία μεγαλώνει


Είναι ένας αθλητής, ένας τενίστας διαφορετικός από όλους τους άλλους και το έχει αποδείξει αυτό με πολλούς τρόπους. Έχει γράψει τη δική του ιστορία στο court, έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα, έχει πανηγυρίσει απίστευτες επιτυχίες, iconic στιγμές. Ο Rafael Nadal έχει κληθεί -ωστόσο- την ίδια στιγμή να ξεπεράσει και πολύ-πολύ σημαντικά εμπόδια στη διάρκεια της απίστευτης καριέρας του. Έχει χαμογελάσει, αλλά έχει κλάψει κιόλας και τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία δύσκολη πραγματικότητα.

Το παλεύει, πιέζει τον εαυτό του και ξεπερνά τα όριά του, όμως το σώμα του μοιάζει να μην υπακούει. Ο Ισπανός ετοιμάζεται -δυστυχώς- για το δικό του last dance και όλοι αναρωτιούνται πλέον, αν θα τον δούμε να αγωνίζεται μπροστά στο αγαπημένο του κοινό για μία τελευταία φορά...

Ένα πρόσωπο με απίστευτη λάμψη!

Τhe dark side

shutterstock-2124911096.jpg

Υπάρχουν αυτοί που τον λατρεύουν και τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα κι υπάρχουν κι αυτοί που δεν ανήκουν στους μεγαλύτερους fans του. Ωστόσο, όλοι παραδέχονται πως ο άνθρωπος αυτός έφτασε εδώ όπου βρίσκεται σήμερα, μέσα από σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Δεν έκανε ποτέ ούτε μισό step back. Δεν έχασε προπόνηση, δεν έδειξε αδυναμία, δεν αρκέστηκε απλά στις ικανότητές του. Ό,τι εχει καταφέρει, ό,τι έχει πετύχει, είναι προϊόν σκληρής δουλειάς και το έχει κερδίσει -και κατακτήσει- ο ίδιος με κόπο. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως τα χρόνια περνούν και τώρα, ο Rafael Nadal βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο σκληρή πραγματικότητα. Έχει φτάσει η στιγμή της τελικής απόφασης κι ίσως, να την έχει ήδη πάρει, αλλά να μην το γνωρίζουμε ακόμη εμείς οι υπόλοιποι. Ο Ισπανός είδε το σώμα του να μην ανταποκρίνεται πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν τραυματίστηκε σοβαρά και κλήθηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Ήξερε ότι εκείνη η απόφαση μπορεί να τον οδηγούσε στο grand finale, αλλά δεν υπήρχε γυρισμός.

Για πρώτη φορά μετά το ντεμπούτο του το 2005, ο Nadal δεν κατάφερε πέρυσι να δώσει το «παρών» στο αγαπημένο του Roland Garros. Έγινε η επέμβαση και παρά το γεγονός ότι τα πρώτα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά, η συνέχεια δεν ήταν απόλυτα ανάλογη. «Είναι δύσκολο να κάνω προβλέψεις, να μιλήσω για το πώς θα είναι το σώμα μου. Θα αφήσω ανοιχτές τις επιλογές και θα δω ποιο θα είναι το καλύτερο πρόγραμμα για μένα. Θέλω να παίξω στα σημαντικά τουρνουά, όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν θα είναι το τελευταίο μου τουρνουά; Δεν ξέρω. Θεωρώ ότι δεν άξιζα να τελειώσω τώρα, έχω παλέψει αρκετά στην καριέρα μου για να έρθει το τέλος μου με διαφορετικό τρόπο και θα παλέψω γι' αυτό», ανέφερε ο Ισπανός σε μία συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας μίλησε ανοικτά για την κατάστασή του, αλλά τώρα, βρίσκεται ξανά σε μία δύσκολη κατάσταση.

The big moment

shutterstock-2225336889.jpg

Όλους αυτούς τους μήνες, ο Rafa προσπαθεί, δουλεύει και παλεύει σκληρά για να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, στο court! Άλλες φορές το κατάφερε κι άλλες όχι, ωστόσο, σε κάθε του αγώνα είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως τίποτα δεν είναι πια όπως πριν. Το σώμα του δεν είναι το ίδιο, όσο κι αν το μυαλό του παραμένει αναλλοίωτο. Θέλει, όμως δεν μπορεί και -δυστυχώς- σε αυτή τη χρονική στιγμή, δεν είναι καν σίγουρο ότι θα μπορέσουμε φέτος να τον δούμε, να τον απολαύσουμε, στο αγαπημένο του, Roland Garros. Το γαλλικό κοινό τον λατρεύει και ο ίδιος ήλπιζε -κι εξακολουθεί να το κάνει προφανώς- πως φέτος θα τα καταφέρει, αλλά είναι και ρεαλιστής και κοιτάζει την πραγματικότητα κατάματα. Μπορεί όλοι να περιμένουν το «αντίο» του Nadal στο Roland Garros (26/5-9/6), αλλά ο ίδιος δεν είναι ακόμα σίγουρος ότι θα αγωνιστεί πράγματι στο Παρίσι, όσο δύσκολη κι αν μοιάζει γι' αυτόν αυτή η σκέψη.

«Αν αισθάνομαι όπως σήμερα, δε θα αγωνιστώ στο Roland Garros. Θα παίξω μόνο αν νιώθω ανταγωνιστικός. Αν παίξω, έπαιξα. Αν όχι, δε θα είναι το τέλος του κόσμου ή της καριέρας μου. Έχω στόχους και μετά το Roland Garros, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες», σημείωσε ο Rafa σε τοποθέτησή του, ενώ μίλησε και για την τελευταία -όπως είπε- παρουσία του στο Masters της Μαδρίτης: «Θα απολαύσω το γεγονός ότι δίνω στον εαυτό μου την ευκαιρία να αγωνιστεί μια ακόμα φορά. Είμαι εδώ, έχω την ευκαιρία και ελπίζω τα πράγματα να βελτιωθούν. Δε χάνω την ελπίδα μου, στον αθλητισμό τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα».


Κανείς δε θέλει να σκέφτεται ότι το οριστικό «αντίο» είναι πραγματικά, τόσο κοντά πλέον, ωστόσο, ο ίδιος καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση με ωριμότητα και ρεαλισμό, παρά το γεγονός ότι όλο αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο κι επίπονο. Ο σπουδαίος, Ισπανός από τη Μαγιόρκα, ο άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία κι αποτελεί πηγή έμπνευσης για πάρα πολύ κόσμο, ετοιμάζεται για το δικό του last dance και μένει να φανεί, το πότε θα συμβεί αυτό. Στο «κάδρο» μπαίνει τώρα και το Laver Cup, εκεί όπου το 2022 στο Λονδίνο, o Roger Federer είδε τους iconic αντιπάλους του να συγκεντρώνονται στο court για χάρη του, ολοκληρώνοντας την τεράστια καριέρα του με τον πιο ιδανικό τρόπο. Τώρα, όλα τα «σημάδια» δείχνουν ότι ο Rafa είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει οριστικά τα courts και μοιάζει αρκετά πιθανό να συμβεί κάτι αντίστοιχο...