fbpixel

Search icon
Search
Quarantine Reading: 5 νέες κυκλοφορίες βιβλίων για να διαβάσετε αυτές τις ημέρες στο σπίτι
ARTS & CULTURE

Quarantine Reading: 5 νέες κυκλοφορίες βιβλίων για να διαβάσετε αυτές τις ημέρες στο σπίτι

Οι καλύτερες ιστορίες που θα σας κρατήσουν συντροφιά κατά τη διάρκεια του lockdown 2.0


Όσο οι μέρες του δεύτερου lockdown κυλούν, η επιθυμία μας να περάσουμε ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο μας στο σπίτι ολοένα και αυξάνεται. Σίγουρα όμως, ένα καλό βιβλίο μπορεί να μας κάνει να χαθούμε στην ιστορία που κλείνει μέσα στις σελίδες του και να μας βοηθήσει να μην καταλάβουμε πόσο γρήγορα περνούν οι στιγμές ακόμα και τώρα που πολλές φορές ανυπομονούμε πώς και πώς να περάσει αυτός ο καιρός και να γυρίσουμε στις παλιές συνήθειές μας.

Εάν ψάχνετε το ιδανικό βιβλίο για να κρατήσετε στα χέρια σας και να χαθείτε στο inside story του, βρείτε παρακάτω τις ολοκαίνουριες κυκλοφορίες και τοποθετήστε τες στη βιβλιοθήκη σας!

Τρεις Γυναίκες, Lisa Taddeo

unnamed-XLexB.jpg

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία για τη σεξουαλική ζωή τριών Αμερικανίδων, βασισμένη σε μια έρευνα σχεδόν δεκαετίας. Οι Τρεις Γυναίκες βασίστηκαν σε πολλά χρόνια διεξοδικής έρευνας και με την εκπληκτική αμεσότητά τους το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα πρωτοποριακό πορτρέτο του ερωτικού πόθου στη σημερινή Αμερική, φέρνοντας στο φως πόσο ευάλωτη, πολύπλοκη και άνιση είναι η γυναικεία επιθυμία. Είναι, ταυτόχρονα, ένα δημοσιογραφικό επίτευγμα κι ένας αφηγηματικός θρίαμβος, ένα βιβλίο γεμάτο ψυχολογικές αποχρώσεις κι ενσυναίσθηση, που μας συστήνει τρεις αλησμόνητες γυναίκες –και μια εξαιρετική συγγραφέα– που οι εμπειρίες τους μας υπενθυμίζουν ότι δεν είμαστε μόνες.

Ρίζες και Θεμέλια, Μαρία Ευθυμίου

2349fb10301884552f330b1286d66fbf.jpg

Η ιστορία των Ελλήνων ταξιδεύει στον χρόνο πάνω στο καράβι που ονομάζεται ελληνική γλώσσα. Οι συμπολίτες μας ανά τα χρόνια έπαιξαν κομβικό ρόλο κατά την αρχαιότητα στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα. Η γλώσσα τους έγινε εργαλείο μάθησης αλλά και επικοινωνίας για πολλούς λαούς της ευρύτερης περιοχής, όπως και, αργότερα, για τον αναδυόμενο Xριστιανισμό. Με την επανάστασή τους, το 1821, απέκτησαν το πρώτο εθνικό ανεξάρτητο κράτος της ανατολικής Μεσογείου, συνδέθηκαν με τον δυτικό κόσμο, επεξέτειναν τα σύνορά τους και πήραν θέση ανάμεσα στους λαούς της σύγχρονης Ευρώπης και του κόσμου. Στο βιβλίο αυτό, μέσα από τις συζητήσεις της καθηγήτριας Ιστορίας Μαρίας Ευθυμίου με τον Μάκη Προβατά, προσεγγίζεται ο Ελληνισμός από τις απαρχές του μέχρι σήμερα, ανιχνεύονται οι ρίζες, τα θεμέλια και τα οδόσημα της Ιστορίας του. Πίσω από ημερομηνίες και γεγονότα υπάρχουν καιροί και χώροι πολύ μεγαλύτερης σημασίας. Υπάρχουν κομβικά πρόσωπα και συμβάντα που δεν είναι πάντοτε τα προφανή.

Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, Guillaume Musso

978-960-645-057-0.jpg

Ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό μυθιστόρημα που έγινε παγκόσμιο best seller κάνοντας λόγο για έγκλημα και μυστήριο, για την τέχνη και τη μοναξιά. Η Μάντλιν, μια Λονδρέζα πρώην αστυνομικός, νοικιάζει το ατελιέ ενός ζωγράφου στο Παρίσι για να προσφέρει στον εαυτό της την απομόνωση που χρειάζεται ώστε να ξαναβρεί τη γαλήνη. Από κάποια παρεξήγηση, εμφανίζεται στην πόρτα της ο Γκασπάρ, ένας μισάνθρωπος Αμερικανός συγγραφέας με τον ίδιο σκοπό: να απομονωθεί για να γράψει το θεατρικό του έργο. Αυτές οι δυο ταραγμένες ψυχές, που αναζητούν απελπισμένα τη μοναξιά, θα πρέπει αναγκαστικά να συνυπάρξουν. Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Λόρεντς, συντετριμμένος από την απαγωγή και δολοφονία του γιου του, πέθανε αφήνοντας πίσω του τρεις πίνακες που έκτοτε έχουν εξαφανιστεί. Μαγεμένοι από την ιδιοφυΐα του, η Μάντλιν και ο Γκασπάρ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακαλύψουν αυτούς τους σπάνιας ομορφιάς πίνακες, αλλά, στην προσπάθειά τους να φέρουν στην επιφάνεια το πραγματικό μυστικό, έρχονται αντιμέτωποι με τους δικούς τους δαίμονες.

Δε Κούκμπουκ, Μαριλού Παντάκη (Madame Ginger)

c49a50f6-42af-4bee-a917-3523ec612170-YXBp5.jpeg

Το πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Madame Ginger απευθύνεται σε όλους και αφορά κάθε διατροφική προτίμηση. Όλοι εμείς, με τις επιλογές, τις ιδιαιτερότητες, τις παραξενιές ή τη διατροφή που απαιτεί το σώμα μας, έχουμε περισσότερα κοινά απ' όσα πιστεύουμε. Λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ζυμαρικά, ξηροί καρποί, σπόροι, δημητριακά, γαλακτοκομικά (ζωικά ή φυτικά) και πολλές άλλες τροφές μπορούν να μαγειρευτούν σε υπέροχες αλμυρές και γλυκές συνταγές και να αγαπηθούν πραγματικά από όλους. 61 λαχταριστές συνταγές που εμπνεύστηκαν με γνώμονα τη νοστιμιά, την ευκολία στην παρασκευή και την θρεπτική τους αξία, συνταγές που δοκιμάστηκαν ξανά και ξανά, αγαπήθηκαν από όλους μας και πιστεύω ότι θα αγαπηθούν κι από όλους όσους μπουν στην κουζίνα και τις μαγειρέψουν.

Το Νησί Πάνω στο Ψάρι, Έλσα Κορνέτη

bks0355472.jpg

Παράξενες κοχυλόμορφες πολιτείες, αλαφιασμένοι φαροφύλακες, ψάλτες κορακόμορφοι και κοράκια-βουτηχτές, πόλεις που σαπίζουν, θάλασσες που ναρκοθετούνται και τάματα που υπεξαιρούνται, εφευρετικοί φτεροσυλλέκτες, πρίγκιπες των αλγόριθμων, αλησμόνητοι πρόγονοι κι εγκλωβισμένοι σε λαβυρίνθους, συνθέτουν μεταξύ άλλων τον δραματικό κόσμο στον οποίο εκτυλίσσονται οι 24 ευφάνταστες ιστορίες αυτής της συλλογής. Με γλώσσα που κατάγεται από τον μαγικό ρεαλισμό, με γνήσια μεταφυσική αγωνία αλλά και συναίσθηση του τραγικού αδιεξόδου στο οποίο έχει φτάσει η σχέση ανθρώπου-φύσης, η Έλσα Κορνέτη βουτά θεαματικά και γενναία στα έγκατα της φαντασίας περιγράφοντας με εκφραστική ακρίβεια και οξυδερκή ποιητική ματιά έναν κόσμο που ακροβατεί μεταξύ ονείρου κι εφιάλτη και αφηγείται την οδυνηρή μετάβαση από την ψευδαίσθηση της σύγχρονης ευδαιμονίας στην καταστροφή, από τα τεχνολογικά επιτεύγματα στην εμπέδωση της αλλοτρίωσης αλλά και από την αποδοχή της απόγνωσης στην απροσδόκητη λύτρωση.