fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα αποφύγετε τις περιττές θερμίδες των ποτών που θα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας
WELLNESS

Πώς θα αποφύγετε τις περιττές θερμίδες των ποτών που θα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας

Drink summer nights: Απολαύστε τα ατελείωτα καλοκαιρινά βράδια χωρίς τύψεις και σκέψεις


Είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι: η κατανάλωση των ποτών πραγματοποιείται απερίσκεπτα και οι τύψεις που αποτελούν επόμενο γεγονός βασανίζουν το μυαλό σας μέχρι τελικά να το ξεχάσετε. Παρά το γεγονός πως κάνατε μια προσπάθεια πριν τις διακοπές σας για να χάσετε εκείνα τα περιττά κιλά που επιθυμούσατε, τώρα που έφτασε η ώρα να ξεχυθείτε σε summer night centers διακατέχεστε από σκέψεις που αφορούν στο πόσο εύκολα -και άδικα- θα πάρετε πίσω την εικόνα της ζυγαριάς σας πριν την αναχώρησή της. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες!

Ανακαλύψτε τους & απολαύστε στο έπακρο κάθε νύχτα ξεγνοιασιάς!

Επιλέξτε ένα μη αλκοολούχο ποτό

Τι θα λέγατε για ένα δροσιστικό ρόφημα που θα μπορέσετε να απολαύσετε χωρίς ένοχες σκέψεις; Σε περίπτωση που αυτή η ιδέα φαντάζει για εσάς ακατόρθωτη, οφείλετε να γνωρίζετε πως εκεί έξω υπάρχει τεράστια ποικιλία ευχάριστων ποτών που μπορείτε να επιλέξετε, δίχως να βάλετε ούτε στιγμή στο μυαλό σας την υπερβολική ποσότητα αλκοόλ και τις extra θερμίδες. Άλλωστε, θεωρείται προτιμότερο να πάρετε αυτήν την ποσότητα των θερμίδων από κάτι φαγώσιμο, που θα σας κρατήσει κιόλας. Επιστρέφοντας, όμως, στην κατηγορία των alcohol free drinks, μπορείτε να παραγγείλετε κάποιο light αναψυκτικό, μια rum and diet cola που θα αντικαταστήσει την all time favorite coca cola, ένα scheweppes από γκρέιπφρουτ ή μια mimosa που δημιουργείται από τον mix χυμό πορτοκαλιού και λίγη σαμπάνια.

1-vgHkL.jpg

Προτιμήστε το κρασί

Εάν πάλι δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το αλκοόλ ακόμα και αν προσέχετε τη σιλουέτα σας, ένα ποτήρι κρασί της επιλογής σας είναι αυτό ακριβώς που θα σας προτείναμε! Οι wine lovers ξεχωρίζουν τη δροσιά που προσφέρει το λευκό, την πλούσια γεύση του κόκκινου, αλλά και το ροζέ για εκείνους που επιθυμούν τις πιο γλυκές γεύσεις. Μια διαδεδομένη επιλογή εκτός από τα παραπάνω είναι και η σανγκρία, που συνδυάζει το έντονο wine flavor και τη νοστιμιά των φρούτων. Μπορείτε, επίσης, να αραιώσετε το κρασί σας με λίγη σόδα, έτσι ώστε να απολαύσετε δύο ή και παραπάνω ποτήρια, χωρίς να αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των θερμίδων. Άλλωστε, έρευνες έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές πως ένα ποτήρι κρασί επί εβδομαδιαία βάση είναι ό,τι πρέπει για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς!

Περιοριστείτε σε λίγα cocktails

Καταλαβαίνουμε απόλυτα πόσο πολύ αγαπάτε τα cocktails, αλλά ακόμα κι εσείς πιθανόν να γνωρίζετε την ποσότητα των θερμίδων που περιλαμβάνουν. Κάθε τέτοιο ρόφημα μπορεί να αποτελείται από 500 θερμίδες τουλάχιστον, κάνοντας έτσι κατανοητό το πόση ποσότητα ζάχαρης μπορεί να περιέχει. Εξού και η τόσο γλυκιά γεύση που προσφέρουν. Φροντίστε, λοιπόν, να περιοριστείτε σε ένα μόνο ποτό σε περίπτωση που θέλετε να επιλέξετε ένα cocktail, χωρίς να το παρακάνετε με περισσότερα. Το ίδιο ισχύει και για την μπύρα, που εύκολα μπορεί να σας δημιουργήσει φούσκωμα και να σας γεμίσει με περιττές θερμίδες που δεν τις έχετε ανάγκη.

2-hKBFE.jpg

Μην παραλείψετε να συνδυάσετε το ποτό σας με τα snacks που θα σας προσφερθούν

Το να συνοδέψετε το ποτό σας με κάτι φαγώσιμο είναι μια καλή επιλογή για να μη ζαλιστείτε και για να μην σας πιάσει ξαφνικός πόνος στο στομάχι. Στην περίπτωση αυτήν, προτιμήστε τις ελιές που είναι αρκετά αλμυρές, εξισορροπώντας έτσι την ποσότητα του αλκοόλ που εισέρχεται στον οργανισμό σας. Καλό είναι να αποφύγετε τα chips και τη μεγάλη ποσότητα από ξηρούς καρπούς, διότι θα σας προσφέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το ζητούμενο. Ό,τι καταναλώνεται με μέτρο, είναι και ο ορθότερος τρόπος για εσάς που προσέχετε το πώς τρέφεστε. Στα περισσότερα nights centers, θα βρείτε ποικιλία από φρούτα εποχής, λαχανικά και κριτσίνια, στα οποία πρέπει να εστιάσετε για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες αναγούλες, χαλώντας άσκοπα το κέφι και την καλή διάθεση.

Μην ξεκινήσετε να πίνετε με άδειο στομάχι

Ίσως ένα από τα σημαντικότερα λάθη στην παγίδα του οποίου οι περισσότεροι έχουμε πέσει! Μπορεί τα bars να είναι εξασφαλισμένα με mini τρόφιμα τα οποία πρέπει να τιμήσετε μαζί με το ποτό σας, αλλά δεν είναι ποτέ αρκετά σε περίπτωση που το προηγούμενο γεύμα σας ήταν πριν από πολλές ώρες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραλείπετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα πριν το night out σας, έτσι ώστε να είστε εξοπλισμένοι με την απαραίτητη ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας summer long βραδιάς, στην οποία το ποτό θα είναι ο πρωταγωνιστής. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα χρειαστεί να «πέσετε με τα μούτρα» στα unhealthy chips που θα βρίσκονται στο τραπέζι σας. Ετοιμαστείτε και πριν φτάσετε στον προορισμό σας πραγματοποιήστε μια στάση σε κάποιο spot για φαγητό και απολαύστε το γεύμα σας, όσο κι αν βιάζεστε να ζήσετε μια ατελείωτη καλοκαιρινή νύχτα. Don’t miss it!