fbpixel

Search icon
Search
Πώς να προσθέσετε χρώμα στο σπίτι: Όλα όσα προτείνουν οι interior designers
INTERIORS

Πώς να προσθέσετε χρώμα στο σπίτι: Όλα όσα προτείνουν οι interior designers

Δώστε μια διαφορετική οπτική στο χώρο που κινήστε


Γνωρίζουμε ότι η εποχική κατάθλιψη είναι μια πραγματικότητα. Τώρα, λοιπόν, που αυτή συνδυάζεται και με την απομόνωση λόγω COVID-19 το stress κατακλίζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους με αποτέλεσμα να ψάχνουν καταφύγιο σε διαφορετικές εναλλακτικές. Μια από αυτές είναι η ενασχόληση με τους εσωτερικούς χώρους καθώς η παραμονή στο σπίτι κρίνεται απαραίτητη. Πλέον τα σπίτια γίνονται πιο άνετα, ζεστά και φιλόξενα από ποτέ και με τις τάσεις να επιβάλλουν την προσθήκη φωτεινών χρωμάτων η διάθεση ανεβαίνει χωρίς πολλή προσπάθεια. 

Τολμήστε το χρώμα σε κάθε γωνία, ενσωματώστε το ακόμη και στους ψυχρότερους μήνες του χρόνου και δείτε την αισθητική σας να αναμορφώνεται μέσα από επιλογές που δε θα κάνατε ποτέ άλλοτε. 

Ανακαλύψτε παρακάτω τους κανόνες που ορίζουν οι ειδικοί για τη διαμόρφωση με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά και ακολουθήστε τους!

Μικρές πινελιές

xroma-spiti-H7bCx.jpg

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να ζωντανέψετε τον υπάρχοντα χώρο σας με έντονα χρώματα που δεν απαιτούν συνολική αναδιαμόρφωση ή δαπανηρές επενδύσεις. Τα μικρά αξεσουάρ είναι ένα τέλειο σημείο εκκίνησης από όπου μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές παλέτες και διαθέσεις. Αλλάξτε τα μαξιλάρια και τα διακοσμητικά σας αντικείμενα μερικές φορές το χρόνο για να δείτε το χώρο σας να προσαρμόζεται σε κάθε σεζόν. Αυτό δεν απαιτεί μεγάλες δαπάνες στα οικονομικά σας καθώς με μια funky κουρτίνα ή με ένα ιδιαίτερο βάζο μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. 

xroma-spiti.jpg

Προσθέστε αρκετά φυτά και φρέσκα λουλούδια.  Αυτά θα δώσουν χρώμα και θετική ενέργεια στο σπίτι χωρίς προσπάθεια. Οι μελέτες δείχνουν ότι η διαδικασία φροντίδας και διαβίωσης με φυτά εσωτερικού χώρου μειώνει την ψυχολογική δυσφορία και αυξάνει την ψυχική υγεία. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί με χρώμα στα πιο απρόσμενα μέρη. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να βάψετε -Ναι, μόνοι σας- το εσωτερικό της ντουλάπας σε ένα αρκετά vibrant χρώμα όπως το κίτρινο και με αυτό τον τρόπο να δείτε τα πάντα να αλλάζουν χωρίς αυτό να είναι εμφανές και χωρίς να έχετε δεσμεύσεις. 

xroma-sto-spiti.jpg

Για τους ακόμη πιο τολμηρούς μια απόλυτα pop ιδέα είναι να βάψετε το πάνω σημείο του τοίχου σας που αγγίζει το ταβάνι, σε διαφορετικές αποχρώσεις. Αυτή η πολύχρωμη παλέτα θα κάνει το προοπτική του διαμερίσματος να μοιάζει μεγαλύτερη και θα ανεβάσει το βλέμμα σας πιο ψηλά αφήνοντας το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Μην ξεχνάτε πως για να πετύχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αφήσετε τις κλασικές «συνταγές» στην άκρη. 

Μεγάλες αλλαγές

spiti-xroma-6Iqqh.jpg

Μην φοβάστε να βάψετε ολόκληρο το δωμάτιό σας με ένα αγαπημένο σας χρώμα. Πολλές φορές, ο μεγαλύτερος δισταγμός των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν την αλλαγή είναι πως η χρήση ενός χρώματος με τολμηρό τρόπο θα τους οδηγήσει στο να μετανιώσουν την επιλογή τους άμεσα. Παρόλα αυτά αυτό δεν αποτελεί μια αλήθεια καθώς το χρώμα στους τοίχους είναι πολύ εύκολο να αλλάξει ξανά. Μάλιστα, αν και μια σκούρη επιλογή θα μοιάζει αρκετά τολμηρή στην αρχή, με τη βοήθεια του κατάλληλου φωτισμού καθώς και με αξεσουάρ που επιλέγονται με βάση τη συμπληρωματικότητα των χρωμάτων θα δείτε ακόμη και τις πιο «βαρετές» γωνίες να γίνονται ένα μοναδικό αριστούργημα σε ένα καμβά που δημιουργήσατε εσείς. 

Extra tip: Για δραματικό αποτέλεσμα μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές αποχρώσεις ακόμη και στο ταβάνι καθώς αυτό αποτελεί έναν τρόπο να φέρετε τις ζωηράδα σε ένα χώρο χωρίς να δεχτείτε τις επιπτώσεις των μεγάλων αλλαγών. 

Επιλέξτε συνδυασμούς

xroma-spiti-1.jpg

Όταν θέλετε να εντάξετε το χρώμα στο χώρο σας ίσως θα πρέπει μη μείνετε στις μεμονωμένες πινελιές αλλά να επιλέξετε συνδυασμούς που θα σας κάνουν την επόμενο pop-up-artist της γειτονιάς σας. Χρησιμοποιείστε το ανοιχτό μπλε με το κόκκινο, το λιλά με το κοραλλί, το βαθύ πράσινο με το ροζ και το πράσινο με το πορτοκαλί σαφράν. Τολμήστε το κίτρινο, το πράσινο και το ροζ, καθώς αυτοί οι απόλυτα χαρούμενοι τόνοι θα μεταφέρουν την πίεση που έχετε συσσωρευμένη και θα σας ταξιδέψουν μέσα από την απλότητα τους. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε πως το μυστικό κρύβεται στην ισορροπία και στη δημιουργία ιεράρχησης στα χρώματα. Πρέπει να υπάρχει το κύριο χρώμα, το δευτερεύον χρώμα και μια ποικιλία τόνων. Τέλος, φροντίστε να αναμίξετε την κλίμακα των μοτίβων, ώστε να αισθάνονται συνεκτικά μεταξύ τους και όχι χαοτικά εκ πρώτης όψεως.