fbpixel

Search icon
Search
Πώς να κάνετε τις πρώτες διακοπές με τη σχέση σας χωρίς να χωρίσετε
PSYCHOLOGY

Πώς να κάνετε τις πρώτες διακοπές με τη σχέση σας χωρίς να χωρίσετε

Ένα “how to” για μια ρομαντική απόδραση με αίσιο τέλος!


Μια ρομαντική απόδραση με τον νέο σας σύντροφο μπορεί να σας προκαλέσει ανησυχία και σίγουρα δεν βοηθάει το γεγονός ότι οι έρευνες δείχνουν πως εάν δεν είστε μαζί για περισσότερους από 7 μήνες, είναι πιθανό να καταλήξει σε καταστροφή. Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι θα φύγετε και θα επιστρέψετε ως ζευγάρι; Εμείς βρήκαμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε τον after-vacation χωρισμό!

Σχεδιάστε μαζί την απόδρασή σας

Για ένα σχετικά νέο ζευγάρι, η ιδέα να προγραμματίσουν μαζί διακοπές φαίνεται κάπως τρομακτική. Αλλά εξίσου, δεν είναι απαραιτήτως δίκαιο να εναποθέτετε τον προγραμματισμό σε ένα άτομο – έτσι ενδέχεται να προκύψουν διαπληκτισμοί χωρίς καν να έχετε ξεκινήσει για τον προορισμό σας. Ένας θετικός τρόπος για να εξετάσουμε την ανάθεση καθηκόντων είναι να αναλάβει κάθε άτομο μια εργασία στην οποία είναι καλό. Εν ολίγοις: ο προγραμματισμός δεν πρέπει να θεωρείται ως αγγαρεία ή βάρος, αλλά μια συναρπαστική δραστηριότητα που μπορούν να κάνουν και οι δύο σύντροφοι μαζί και ανυπομονούν. Ωστόσο, μπορεί να βρεθείτε σε μια θέση όπου μπορείτε και οι δύο να συμφωνήσετε ότι ένας από εσάς θα πρέπει να αναλάβει τα πιο σημαντικά – και αυτό είναι επίσης εντάξει. Αυτό που είναι πραγματικά βασικό είναι να βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε και οι δύο για τα σχέδια προτού ξεκινήσουν οι διακοπές και να λάβετε υπόψη ο ένας τα ενδιαφέροντα του άλλου. Οι σχέσεις χρειάζονται συμβιβασμούς – και οι διακοπές επίσης!

shifaaz-shamoon-p8cjzxjo0lu-unsplash.jpg

Επιλέξτε ένα «dry run» vacation

Όσον αφορά το είδος των διακοπών που θα επιλέξετε, οι ειδικοί συνιστούν να δοκιμάσετε αρχικά μια σύντομη απόδραση, που είναι εύκολη και απευθύνεται και στους δύο ανθρώπους, ως ένα είδος «δοκιμαστικής λειτουργίας». Θα έχετε και πάλι την ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα και αυτό θα συμβεί σε ένα περιβάλλον όπου θα αισθάνεστε και οι δύο άνετα. Αν αγαπάτε την παραλία αλλά ο σύντροφός σας τη μισεί, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Η απόφαση για το πού να πάτε θα πρέπει να προκύψει από μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με το τι κάνει και τους δύο συντρόφους ευτυχισμένους.

Μιλήστε επίσης για το χρόνο που θέλετε να περάσετε μακριά. Ενδεχομένως να είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με ένα μικρότερο ταξίδι, ίσως ένα weekend break, αφού το να καταλήξετε σε μια κατάσταση που σας κάνει να αισθάνεστε αγανακτισμένοι ή εγκλωβισμένοι δεν αποτελεί ποτέ «συνταγή» για χαρούμενες πρώτες διακοπές!

Πρέπει να νιώθετε άνετα να συζητήσετε για τα χρήματα

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα μεγάλα τεστ μιας σχέσης – η συζήτηση για τα χρήματα. Για να πληρώσετε και να αφιερώσετε χρήματα για τις διακοπές σας, θα πρέπει πρώτα να μιλήσετε για το πόσα μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας. Εάν αυτό σας φαίνεται άβολο, τότε θα ακολουθήσουν προβλήματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να επικοινωνήσει σχετικά με τις δαπάνες, αυτό θα ισχύει για κάθε τομέα της σχέσης του – όχι μόνο για τις διακοπές. Ως εκ τούτου, πρόκειται για επιτακτική ανάγκη να αισθάνεστε άνετα να το συζητήσετε. Έπειτα, η συζήτηση για το ποιος διαθέτει το υψηλότερο εισόδημα είναι αναπόφευκτη. Σε περίπτωση που λαμβάνετε χαμηλότερο μισθό, να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι μπορείτε να συνεισφέρετε. Μην υποθέτετε ότι το άλλο άτομο θα σας χρηματοδοτήσει. Από την άλλη, εάν βρίσκεστε στην πλευρά του υψηλότερου εισοδήματος, να είστε προσεκτικοί και να θέσετε με σαφήνεια τα όριά σας.

azrul-aziz-dsvy9nrykrg-unsplash.jpg

Να θυμάστε: Τα προγράμματα είναι unsexy!

Τίποτα δεν μπορεί να αφαιρέσει την σεξουαλική ένταση από τις πρώτες ρομαντικές διακοπές σας όπως ένα αυστηρό πρόγραμμα. Ο αυθορμητισμός είναι must για την απόδρασή σας, κατά την οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συναντήσετε εμπόδια. Είτε είστε πιο οργανωτικοί, είτε προτιμάτε την οπτική του «go with the flow», το πάθος τείνει να εξασθενεί σε μία σχέση όταν ξεκινάει να γίνεται υπερβολικά ελεγκτική!