fbpixel

Search icon
Search
Οι προορισμοί που αξίζει να τους επισκεφθείτε out of season
ESCAPE

Οι προορισμοί που αξίζει να τους επισκεφθείτε out of season

Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την πραγματική τους ομορφιά


Τα ταξίδια σημαίνουν χαλάρωση, σημαίνουν αναμνήσεις, σημαίνουν εμπειρίες. Μας γεμίζουν με πολλά, διαφορετικά συναισθήματα και στιγμές που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. Αισθάνεστε κι εσείς την ανάγκη να εξερευνήσετε τα πιο όμορφα σημεία του κόσμου; Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο ιδιαίτερες πόλεις, που γίνονται ακόμη πιο ακαταμάχητες στη low season, όταν δεν κατακλύζονται από visitors. Ετοιμάστε τη δική σας bucket-list κι απολαύστε το επόμενο ταξίδι σας περισσότερο από ποτέ.

Must-visit προορισμοί!

Βενετία, Ιταλία

shutterstock-793249456.jpg

Η Βενετία είναι μία πόλη με πολύ ιδιαίτερα vibes, με μία σαγηνευτική αύρα. Είναι γεμάτη ρομαντισμό και κάθε της σημείο, προκαλεί ένα διαφορετικό συναίσθημα. Ωστόσο, δεδομένου πως θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για travelers από όλο τον κόσμο, είναι λίγο δύσκολο να απολαύσει κανείς την πραγματική της ομορφιά στην high-season. Σύμφωνα με τους locals, ιδανική περίοδος, για όσους θέλουν πραγματικά να την εξερευνήσουν είναι το διάστημα από τον Νοέμβρη, μέχρι και τις αρχές της άνοιξης. Η πόλη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν με τον καλύτερο τρόπο, αποκτά αυτό το διάστημα μία διαφορετική ομορφιά και μοιάζει πιο σαγηνευτική κι ικανή να μαγέψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors. Η ιδανική μέρα στη Βενετία, ολοκληρώνεται με μία ρομαντική βόλτα με γόνδολα, ενώ must-visit θεωρείται κι η Piazza San Marco.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

shutterstock-765777007.jpg

Μαγευτικά σοκάκια, απέραντο πράσινο, εντυπωσιακά τοπία και ιστορικά μνημεία. Η Λισαβόνα τα συνδυάζει όλα, με αρμονικό τρόπο και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όσοι την επισκέπτονται, θέλουν συνεχώς να επιστρέφουν σε αυτήν. Η πόλη αυτή, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, τα έντονα χρώματα και τα μεθυστικά αρώματά της, ενώ αποτελεί go to προορισμό για τους λάτρεις της γαστρονομίας, που θέλουν να απολαύσουν τα μυστικά διαμάντια της πορτογαλικής κουζίνας. Ιδανική περίοδος για να επισκεφτεί κανείς, είναι το χειμώνα, καθώς η θερμοκρασία κινείται σε μέτρια επίπεδα κι επιτρέπει στους visitors να περπατήσουν στα μικρά της δρομάκια και να γνωρίσουν την πραγματική, την αυθεντική της ομορφιά. Η παλιά πόλη δε θα πρέπει να λείπει από την bucket-list όσον καταφθάνουν σε αυτήν, όπως και το Torre de Belém, που κατασκευάστηκε το 16ο αιώνα κι αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Μαρακές, Μαρόκο

shutterstock-1217402773.jpg

Για τους travel-lovers, ένα ταξίδι στο Μαρόκο αποτελεί στόχο ζωής και βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα τους για αρκετούς λόγους. Ειδικά το Μαρακές, είναι μία πόλη πολύ διαφορετική από τις άλλες, ένα μέρος με μία ιδιαίτερη αύρα, με μία μεθυστική ομορφιά, ωστόσο, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να βρεθεί κανείς σε αυτό την κατάλληλη περίοδο. Το Μαρόκο αποτελεί για πολλούς ιδανικό summer-προορισμό, ωστόσο, δεδομένου πως πρόκειται για μία αφρικανική χώρα που τους καλοκαιρινούς μήνες οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι τους 50 βαθμούς, είναι προτιμότερο να το αποφύγετε. Αντίθετα, μοιάζει ιδανικό ένα ταξίδι στην festive-season, όταν είναι σαφώς λιγότεροι οι visitors, αλλά κι οι θερμοκρασίες επιτρέπουν τις βόλτες και την περιήγηση στα στενά δρομάκια της πόλης. Αφεθείτε στα χέρια των locals, εμπιστευθείτε τους και γνωρίστε την αυθεντική πλευρά της πόλης, που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Ουμπούντ, Μπαλί

shutterstock-631736717.jpg

Ποιος δε θα ήθελε αυτήν τη στιγμή να απολαμβάνει τις διακοπές του σε κάποιον μαγευτικό προορισμό μακριά από τους έντονους αστικούς ρυθμούς; Το Μπαλί θεωρείται go to προορισμός για τους wellness-lovers κι όχι μόνο κι όσοι το επισκέπτονται, αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη σχέση με αυτό, εντάσσοντάς το στους αγαπημένους τους προορισμούς. Το Ουμπούντ, με το Monkey Forest και την τεράστια αγορά, συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα επάνω του και δικαίως, αποτελεί αγαπημένη επιλογή για όσους επιλέγουν να κάνουν αυτό το ταξίδι κι αν σκοπεύετε να το εντάξετε κι εσείς στην bucket-list σας, αξίζει να επιλέξετε την wet season, που διαρκεί από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο. Θα συναντήσετε αρκετές, ξαφνικές κλιματικές αλλαγές, ωστόσο, είναι η ιδανική περίοδος για να γνωρίσετε την ομορφιά αυτού του τόπου, με τη βοήθεια των locals. Αφήστε τους να σας παρασύρουν στους δικούς τους ρυθμούς και γνωρίστε την άλλη πλευρά της ζωής.