fbpixel

Search icon
Search
Πώς να κάνετε τα ρούχα σας να μυρίζουν υπέροχα ακόμα και χωρίς μαλακτικό
WELLNESS

Πώς να κάνετε τα ρούχα σας να μυρίζουν υπέροχα ακόμα και χωρίς μαλακτικό

Έξυπνα tips που θα σας «λύσουν» τα χέρια


Η αίσθηση που χαρίζουν τα φρεσκοπλυμένα ρούχα είναι πραγματικά μοναδική, ειδικά όταν το άρωμά τους αναδύεται με κάθε σας κίνηση! Υπάρχουν, όμως, φορές που παρά το γεγονός πως τα έχετε πλύνει κι έχετε προσθέσει αρκετή δόση από το μαλακτικό σας, δε διαρκεί η μυρωδιά τους ή -ακόμα χειρότερα- μυρίζουν δυσάρεστα κι εσείς μένετε με την απορία. Ήρθε η στιγμή να δώσετε τέλος σε αυτό που συχνά συμβαίνει, αντλώντας συμβουλές από τη λίστα με τα tips που ετοιμάσαμε για εσάς και να επαναφέρετε στο μυαλό σας τη μαγευτική αναζωογόνηση που μπορούν να προσφέρουν οι clean αυτές μυρωδιές. 

Ανακαλύψτε τα έξυπνα tips!

Αφήστε τα να αεριστούν

Μπορεί στην τόσο διαφορετική εποχή που διανύουμε να κρίνεται απαραίτητο το καθημερινό πλύσιμο των ρούχων, αλλά υπάρχουν μερικά κομμάτια με ιδιαίτερα υφάσματα που σίγουρα θα αποφεύγετε να βάζετε τόσο συχνά στο πλυντήριο. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, μπορείτε να δώσετε μια προσωρινή λύση στην κατάσταση και να φροντίζετε να κρεμάτε στην απλώστρα όσα φοράτε, μετά τη δουλειά ή οποιαδήποτε έξοδό σας. Δώστε χρόνο και αφήστε τα στο εξωτερικό του σπιτιού σας για αρκετές ώρες -ακόμα και για μια ολόκληρη νύχτα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και πριν από τις πλύσεις, με σκοπό να μην απορροφήσουν μυρωδιά από τα υπόλοιπα ρούχα που θα έχετε τοποθετήσει στο καλάθι με τα άπλυτα.

shutterstock-226738495.jpg

Πείτε «ναι» στους κόκκους καφέ

Μπορεί να μην το είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα, αλλά ο καφές μπορεί να αποδειχθεί για ακόμα μια φορά θαυματουργός! Προμηθευτείτε μερικούς κόκκους καφέ και τοποθετήστε τους σε ένα πουγκί από τούλι, προκειμένου να μην εμποδίσετε την ανάδυση των έντονων οσμών. Στην περίπτωση αυτή, τη λύση δεν τη δίνουν απαραιτήτως αυτές οι μυρωδιές αλλά τα γεγονός πως οι κόκκοι έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να τις απορροφήσουν. 

Χρησιμοποιήστε μια πλάκα σαπουνιού 

Κάτι αντίστοιχο με τον καφέ μπορείτε να καταφέρετε και με το σαπούνι. Συγκεκριμένα μια πλάκα σαπουνιού που μπορείτε να τοποθετήσετε κάτω ή ενδιάμεσα στα ρούχα που έχετε στα συρτάρια και τα ράφια σας, θα αποφέρει υπέροχες και φυσικές μυρωδιές χωρίς, ωστόσο, το αποτέλεσμα να είναι αποπνικτικά έντονο. Για τη λύση αυτή, είναι προτιμότερο να επιλέξετε άρωμα λεβάντας για σαπούνι, καθώς αποτελεί ιδιαίτερα συχνή προσθήκη σε προϊόντα καθαρισμού ρούχων κι επιφανειών.

shutterstock-1232491951.jpg

Ψεκάστε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια

Για εσάς που επιθυμείτε ένα πιο έντονο άρωμα που θα διαρκεί και περισσότερο, η λύση βρίσκεται στα αιθέρια έλαια. Πάρτε ένα δοχείο βαποριζατέρ (με spray στο τελείωμά του δηλαδή), τοποθετήστε λίγο νερό και ρίξτε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας -και πάλι μπορείτε να προτιμήσετε τη λεβάντα- και ψεκάστε τα ρούχα σας με το υγρό που θα φτιάξετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε λίγο από το άρωμά σας και με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσετε την ευωδία που αφήνετε σε κάθε σας πέρασμα.

Στεγνώστε τα σε λιγότερη ώρα

Πολλές φορές το μυστικό εντοπίζεται στους χρόνους! Γι' αυτό, λοιπόν, μην ξεχνάτε ποτέ να βγάζετε στην ώρα τους τα ρούχα από το στεγνωτήριο του πλυντηρίου. Ένα θερμό και σκοτεινό περιβάλλον, όπως ο κάδος του πλυντηρίου, είναι το κατάλληλο μέρος για να αναπτυχθούν βακτήρια και να εμφανιστεί μούχλα. Επίσης, εάν δεν έχετε στεγνωτήριο και χρησιμοποιείτε απλώστρα, φροντίστε να τα μαζεύετε όταν είναι εντελώς στεγνά, χωρίς να καθυστερείτε τη διαδικασία. Ειδικά όταν ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει, θα υπάρχουν έντονα στην ατμόσφαιρα οσμές από καμινάδες, κάτι που προφανώς θα αποτυπωθεί και στα κρεμασμένα σας ρούχα. Έτσι, δε θα χρειάζεται να τοποθετείτε επιπλέον μαλακτικό με σκοπό να διαρκεί περισσότερο η μυρωδιά τους.

shutterstock-1022840863.jpg

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πλυντήριό σας

Τελευταίο tip αλλά εξαιρετικά σημαντικό για την απόλυτη επιτυχία αποτελεί η σωστή καθαριότητα του πλυντηρίου που δεν πρέπει να παραμελείτε. Μπορεί εσείς να προσθέτετε μια γενναιόδωρη δόση μαλακτικού, αλλά είναι μια πραγματικά περιττή κίνηση εάν δεν έχει προηγηθεί ένα καλό καθάρισμα στις εσωτερικές επιφάνειες του πλυντηρίου σας. Έπειτα από κάθε πλύση, λοιπόν, σκουπίστε τα νερά από τη ροδέλα του κάδου και χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά για να αποφύγετε την εμφάνιση αλάτων και μούχλας. Πείτε λοιπόν «αντίο» στις περιττές σπατάλες που εντοπίζονται στη χρήση μαλακτικού!