fbpixel

Search icon
Search
Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας ανάλογα με το μέγεθός του
MAGAZINE

Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας ανάλογα με το μέγεθός του

H Ματίνα Σταυροπούλου της Lusso μάς δίνει τις καλύτερες συμβουλές


Η Ματίνα Σταυροπούλου, δεύτερη γενιά της εταιρίας επίπλων, μεγάλωσε στο πριονίδι και τη μυρωδιά των λούστρων. Με πρώτο πτυχίο στην Αρχιτεκτονική και δεύτερο στο Industrial Design, συνεχίζει την επαγγελματική παράδοση, μελετώντας, σχεδιάζοντας και συνθέτοντας χώρους τα τελευταία 22 χρόνια.

Ένας υποψήφιος αγοραστής τι πρέπει να προσέξει, ώστε να κάνει την πιο επιτυχημένη επιλογή επίπλων; 

Εξαρτάται, γιατί συνδέεται άρρηκτα με τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν. Για παράδειγμα, στο καθιστικό το κυρίαρχο κομμάτι είναι ο καναπές. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν θα επιλεγεί το μέγεθός του και το χρώμα του δέρματος ή του υφάσματός του. Ένας πολύ μικρός είναι εξίσου ενοχλητικός μ’ έναν τεράστιο και η απόχρωση πρέπει να είναι αγαπημένη, γιατί εκτείνεται σε μεγάλο όγκο. Αποφύγετε όσο μπορείτε τα γκρι. Οι γκρίζες αποχρώσεις θέλουν καλά στημένο σκηνικό, διαφορετικά κινδυνεύετε να έχετε ένα μουντό καθιστικό.

lusso2.jpg

Πώς μπορεί ν’ αποκτήσει ευελιξία ένα καθιστικό και πόσο εφικτό είναι κάποια στοιχεία του να εναλλάσσονται;

Για να το πετύχουμε αυτό, οφείλουμε να επιλέξουμε ευέλικτα αντικείμενα. Αποφεύγουμε τις εντοιχισμένες ή χτιστές κατασκευές και τα ειδικά κομμάτια. Διαλέγουμε τέτοιες διαστάσεις επίπλων, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν σε περισσότερα από ένα σημεία. Ένας γωνιακός καναπές μπορεί να παραχθεί πλέον και αμφίδρομος ή πολυμορφικός, ώστε, σύμφωνα με τις εκάστοτε προτιμήσεις, να έχει δεξιά ή αριστερά τη γωνία.

Ποια είναι τα στοιχεία που επιτρέπουν σε έναν τέτοιο χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος; 

Σε έναν περιορισμένο χώρο, οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές. Προτιμήστε λίγα έπιπλα σε μεγάλο μέγεθος -αναλογικά με τον χώρο- αντί για πολλά και μικρά αντικείμενα. Συνδυάστε, π.χ. το έπιπλο τηλεόρασης με αυτό της βιβλιοθήκης και του γραφείου σε μια ενιαία σύνθεση. Έτσι, μειώνεται ο οπτικός «θόρυβος» και δίνουμε την αίσθηση του καθαρού, τακτοποιημένου καθιστικού. Τέλος, προτιμήστε μπουφέ ή καναπέ με ψηλά πόδια, ώστε να «ξεκολλούν» από το πάτωμα. Θα έχετε την αίσθηση του πιο ανάλαφρου και μικρότερου επίπλου.

Πώς επιλέγουμε έπιπλα στην Covid εποχή; 

Είναι κάτι που μας απασχόλησε πολύ σοβαρά από τον περασμένο Μάρτιο και τα νέα δεδομένα της αγοράς. Το lockdown μας ανάγκασε όλους να περάσουμε περισσότερο χρόνο στα σπίτια μας και να ανακαλύψουμε ελλείψεις ή λάθη που δεν είχαμε τον χρόνο να διορθώσουμε.

lusso1.jpg

Πώς όμως επιλέγεις έπιπλα με κλειστά μαγαζιά;

Δημιουργήσαμε το πρωτοποριακό -για τα ελληνικά και μη- δεδομένα online-ραντεβού. Δίνουμε, λοιπόν, στους πελάτες μας τη δυνατότητα να κλείσουν διαδικτυακό ραντεβού μέσω του νέου μας e-shop, lusso.gr. Επιλέγουν μέρα και ώρα που τους βολεύει, την πλατφόρμα με την οποία θέλουν να επικοινωνήσουν και τους καλούμε με βιντεοκλήση για να συζητήσουμε και να δειγματίσουμε τα αντικείμενα που έχουν ανάγκη. Το online-ραντεβού λειτουργεί ήδη από τον Οκτώβριο με μεγάλη επιτυχία κι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Δίνει την ευκαιρία σε πελάτες εντός ή εκτός πόλης να δουν από «κοντά» τα έπιπλα, να επιλέξουν υφάσματα και αποχρώσεις ξύλων και μετάλλων. Αλλά δίνει την ευκαιρία και σε εμάς να «μπούμε» στον χώρο των πελατών, ώστε να προτείνουμε με ακρίβεια τις σωστές λύσεις για αυτούς. Όσοι το δοκίμασαν δηλώνουν χαρούμενοι με τις επιλογές τους.

lusso3.jpg
Ματίνα Σταυροπούλου

About

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1967 και από τότε μελετά, σχεδιάζει και παράγει έπιπλα, μετρώντας 54 χρόνια ακατάπαυστης λειτουργίας. Τo 1999, η επιχείρηση δημιούργησε τις νέες εγκαταστάσεις της στη Θέρμη, έκτασης 4.500 τ.μ., συνεχίζοντας στα χέρια της δεύτερης γενιάς να διαμορφώνει τις τάσεις στον χώρο του επίπλου.

Info: Lusso, 14o χλμ. Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, Θέρμη, Θεσσαλονίκη, Τηλ. +30 2310 466489, sales@lusso.gr, www.lusso.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021