fbpixel

Search icon
Search
Πώς μια ανακαινισμένη κατοικία στην Ιταλία δίνει «πνοή» αισιοδοξίας στο αστικό τοπίο
INTERIORS

Πώς μια ανακαινισμένη κατοικία στην Ιταλία δίνει «πνοή» αισιοδοξίας στο αστικό τοπίο

Πρόκειται για το εξοχικό σπίτι των designers Lorenzo Grifantini & Allegra Figus


Ο επιτυχημένος αρχιτέκτονας Lorenzo Grifantini, όπως και η σύζυγός του, Allegra Figus, ανήκουν στους designers της νέα γενιάς που γνωρίζουν καλά τι πάει να πει σύγχρονος σχεδιασμός, παραμένοντας ωστόσο πιστοί σε όσα όρισαν τον χώρο αυτόν και δημιούργησαν τάσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο. Από κοινού δίνουν τη σχεδιαστική τους υπογραφή σε κατοικίες, οι οποίες αποτυπώνουν την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα, σε συνδυασμό με ένα all time classic twist στην πιο σύγχρονη εκδοχή του.

Το δικό τους σπίτι βρίσκεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή Apulia. Πρόκειται για ένα κτίσμα του 2000, το οποίο το design duo και η οικογένειά του χρησιμοποιούν ως εξοχική κατοικία, μιας και η βάση τους είναι η Ρώμη. Όταν το αγόρασαν είχαν ανάγκη από ένα πραγματικό ησυχαστήριο, το οποίο θα ανταποκρινόταν απόλυτα στις ανάγκες τους και θα τους χάριζε στιγμές ηρεμίας.

092-2.jpg


Αρχικά, αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας είναι οι υπέροχοι και πολύ προσεγμένοι outdoor χώροι. Δέντρα ξεπροβάλουν από τη βοή του αστικού σκηνικού και δημιουργούν γωνίες με σκιά, λουλούδια χαρίζουν colorful και παραμυθένια διάσταση, αλλά κι ευρύχωρα κατάλευκα σημεία θυμίζουν παραμύθι. Ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται απόλυτα στην έννοια του slow living και δίνει μια άλλη, πιο γαλήνια διάσταση στην ιταλική φινέτσα.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, βλέπουμε πως ο σύγχρονος μινιμαλισμός έχει αποτυπωθεί με τον πιο κομψό και up to date τρόπο. Συγκεκριμένα, εντύπωση μας προκαλούν τα έντονα χρώματα που ισορροπούν φανταστικά με τις κλασικές, πιο ουδέτερες αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα pop design με έντονα κλασικές και πολύ minimal αναφορές. Ο λόγος που δεν έχουν τοποθετηθεί περιττά έπιπλα, έγινε με σκοπό να εξασφαλιστούν ιδανικοί χώροι, δίχως καμία υπερβολή στη διακόσμηση.

Από χώρο σε χώρο, η λιτότητα προσεγγίζεται με μια μοντέρνα αισθητική. Glam στοιχεία, funky πινελιές που δίνουν διάσταση, άνετες και πρακτικές γραμμές στα έπιπλα που χαρίζουν απόλυτη λειτουργικότητα, είναι όλα όσα συνθέτουν το σπίτι και το κάνουν τόσο μοναδικό. Ένα περιβάλλον που η οικογένεια απολαμβάνει καθημερινά, προσφέροντας στα μέλη της όλες τις πολυτελείς ανέσεις.

093-1075x.jpg


Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, ο προσεγμένος φωτισμός είναι ένα σημαντικό bonus που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να παραλείψουμε. Τόσο στο indoor όσο και στο outdoor σκηνικό, έχουν επιλεχθεί οι κατάλληλες πηγές τεχνητού φωτός για τις ώρες που ο ήλιος πέφτει, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, όλα φωτίζονται εξαιρετικά χάρη στα τεράστια παράθυρα που έχουν επιλεχθεί κατά την κατασκευή.

Με λίγα λόγια, κάθε λεπτομέρεια της κατοικίας είναι ειδικά σχεδιασμένη για να αποπνέει ηρεμία και απόλυτη ανεμελιά. Ένα family-friendly σκηνικό που η ίδια η οικογένεια έχει λατρέψει και δε βλέπει την ώρα να το επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί.

Εντοπίστε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Πηγή: House & Garden