fbpixel

Search icon
Search
Πώς ένα διαμέρισμα 60 μόλις τ.μ. στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να χωρέσει ό,τι χρειάζεται
INTERIORS

Πώς ένα διαμέρισμα 60 μόλις τ.μ. στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να χωρέσει ό,τι χρειάζεται

Με την υπογραφή των Τsquare architects


Eίναι πάντα πρόκληση για τους interior designers να σχεδιάσουν έναν μικρό χώρο, έτσι ώστε να καλύψουν όλες τις ανάγκες των ιδιοκτητών και να βρουν έξυπνες λύσεις, συνδυάζοντας αισθητική και λειτουργικότητα. Στην περίπτωση της αρχιτεκτονικής  ομάδας Τsquare architects αυτό επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού σχεδίασε ένα διαμέρισμα μόλις 60 τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε οποιοδήποτε άλλο. 

Και όχι μόνο αυτό, αφού πραγματικά το διαμέρισμα δίνει την αίσθηση ότι είναι αρκετά μεγαλύτερο. Πρόκειται λοιπόν για έναν άνετο χώρο σχεδιασμένο ειδικά, ώστε να καλύπτει όλες τις καθημερινές ανάγκες των ιδιοκτητών του, προσφέροντας παράλληλα την οικειότητα και τη ζεστασιά του «σπιτιού».

antigon-house-05-fb.jpg
H τραπεζαρία ενσωματώθηκε στον πάγκο της κουζίνας για οικονομία χώρου

Βασικός στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία λειτουργικών χώρων, οι οποίοι, όχι μόνο να εξυπηρετούν τους ιδιοκτήτες, αλλά να καλύπτουν και την αισθητική που χρειάζονται στην καθημερινότητά τους, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα ζωής.

Ο σχεδιασμός ακολουθεί απλές γραμμές και γεωμετρίες και η χρωματική παλέτα κινείται σε γήινους τόνους. Σκοπός αυτής της λογικής είναι η δημιουργία ενός ουδέτερου περιβάλλοντος, στον οποίο ο χρήστης να μπορέσει να νιώσει οικεία και να προσαρμοστεί γρήγορα.

Τα δύο μικρά δωμάτια διαμορφώθηκαν σε master bedroom και παιδικό δωμάτιο, που φιλοξενεί δύο παιδιά στο κρεβάτι κουκέτα που σχεδιάστηκε εδικά γι' αυτό.

antigon-house-08-fb.jpg
Το κρεβάτι κουκέτα σχεδιάστηκε ειδικά για τα παιδιά της οικογένειας

Υλικά, όπως το ξύλο και οι ουδέτερες χρωματικές επιλογές, σε συνδυασμό με τους γραμμικούς κρυφούς φωτισμούς δημιουργούν μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερο στοιχείο του σχεδιασμού που προσδίδει ένταση και ζωντάνια στο σπίτι, χωρίς όμως να αλλοιώνει τον ήρεμο χαρακτήρα του σχεδιασμού, αποτελεί η χρήση το μπλε χρώματος, τόσο στον τοίχο του σαλονιού, όσο και στο τσιμεντοπλακίδιο της κουζίνας. Το μπλε, λοιπόν, καθώς γενικώς πρόκειται για ένα χρώμα αρεστό και ευχάριστο με θετική απήχηση στην ανθρώπινη ψυχολογία, συνδυάζεται αρμονικά με τους γήινους τόνους που δεσπόζουν στην υπόλοιπη κατοικία, δημιουργώντας ένα αξιέπαινο αποτέλεσμα.

antigon-house-06-fb.jpg
Ηρεμία και λιτές γραμμές στο master bedroom

About

Το αρχιτεκτονικό γραφείο T.Squarearchitects ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2006 από τις Έλενα Σίτη -η οποία τελείωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην αρχιτεκτονική στο Architecture Royal College of Art του Λονδίνου- Φένια Δούκα και Χριστίνα Αλεξοπούλου -Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, απόφοιτες του τμήματος αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κεντρική φιλοσοφία της ομάδας είναι η δημιουργία ενός νέου τρόπου συμπεριφοράς μέσα στον χώρο, με αποτέλεσμα την καλλιέργεια μιας νέας εμπειρίας.

Η αρχιτεκτονική συνδυάζεται με την τέχνη και τη γραφιστική, ώστε να δώσει σχήμα και μορφή σ' ένα νέο concept ανάλογα με τον εκάστοτε πελάτη. Η διακεκριμένη ομάδα δραστηριοποιείται σε αρχιτεκτονικές μελέτες κτιρίων και εσωτερικών χώρων εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ με μια γρήγορη ματιά στα πρότζεκτ τους καταλαβαίνει κανείς ότι η αισθητική τους κινείται ανάμεσα στο πιο μίνιμαλ στοιχεία, κρατώντας ωστόσο πάντα άθικτη την κομψότητα που χαρακτηρίζει το design style τους.

Φωτογραφία Έκτορας Νικολάκης - Pov Studio