fbpixel

Search icon
Search
Πρώτη ημέρα σε νέα δουλειά: Πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε;
LIFE & CAREER

Πρώτη ημέρα σε νέα δουλειά: Πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε;

Κι όμως δεν είναι τόσο αγχωτικό όσο ακούγεται


Περάσατε από τη συνέντευξη για την εργασιακή θέση που επιθυμούσατε με επιτυχία, προσληφθήκατε και έφτασε η ημέρα που θα βρεθείτε για πρώτη φορά στο νέο σας γραφείο. Και τώρα τι γίνεται; Πολλές είναι οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό σας, όπως και τα πράγματα που φαντάζεστε, τα οποία στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Ωστόσο, πώς χρειάζεται να πράξετε όταν θα φτάσει η κρίσιμη ώρα; Εμείς σας έχουμε όλες τις απαντήσεις για να αποβάλλετε το περιττό άγχος και να αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δικτυωθείτε

Μην ντρέπεστε και μην διστάζετε να πείτε μια ζεστή, χαμογελαστή “καλημέρα” στους συναδέλφους σας, παρόλο που τους βλέπετε για πρώτη φορά στη ζωή σας. Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να τους γνωρίσετε, να δεθείτε μαζί τους και να μάθετε περισσότερα πράγματα για τη ζωή τους.

1503997874-baw.jpg

Μην τα αφήσετε όλα για την τελευταία στιγμή

Η οργάνωση στην ζωή μας είναι το παν. Ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη στιγμή χρειάζεται να είστε εξίσου πειθαρχημένοι, έχοντας προετοιμάσει όλα όσα θα χρειαστείτε να έχετε μαζί σας στην πρώτη σας ημέρα. Τσάντα, κολατσιό και outfit οφείλουν να βρίσκονται στην εντέλεια, με σκοπό να μην αγχωθείτε λεπτό το ερχόμενο πρωί.

Προσπαθήστε να χαλαρώσετε

Προσπαθήστε να μην έχετε στρες και να ηρεμήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Σίγουρα είναι δύσκολο, ειδικά αν είστε αγχώδης από τη φύση σας, όμως αξίζει να απολαύσετε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, βλέποντας τα πράγματα από μια πιο θετική σκοπιά. Άλλωστε, η ημέρα εκείνη σηματοδοτεί ένα νέο και άκρως ενθουσιώδες ξεκίνημα!

Κάντε μια έρευνα για την εταιρία στην οποία θα εργαστείτε

Είναι πολύ χρήσιμο να κάνετε μια έρευνα για την εταιρία, στην οποία από εδώ και πέρα θα εργάζεστε. Με αυτόν τον τρόπο, θα κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας της, τους άμεσους στόχους της και τις απαιτήσεις που έχει από τους εργαζομένους της.

epistrofi-sti-douleia-2.jpg

Μην διστάσετε να λύσετε τις απορίες σας

Κάντε ερωτήσεις! Ναι, ακόμα και αν δεν κατανοήσετε κάτι που ειπώθηκε στο 100% πρέπει να λύσετε όλες σας τις απορίες, ώστε να μπορέσετε να ανταποκριθείτε με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις σας. Εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία, μάθετε όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε, διευρύνετε τις γνώσεις σας και αποδείξτε πως λαμβάνετε σοβαρά υπόψη το νέο επαγγελματικό σας ρόλο.

Δώστε έμφαση στο ντύσιμο σας

Καλώς ή κακώς η εμφάνιση αποτελεί την πρώτη εντύπωση, για αυτό χρειάζεται να είναι ιδιαιτέρως προσεγμένη και επιμελημένη. Βάσει επιστημονικών ερευνών οι άνθρωποι δημιουργούμε την πρώτη μας εντύπωση για κάποιον εντός, μόλις, 7 δευτερολέπτων, οπότε όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ακολουθήστε το dress code της επιχειρήσης και δε θα έχετε να φοβηθείτε τίποτα απολύτως.

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στην πρώτη μας ημέρα;

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα που ήρθε στο “φως” της δημοσιότητας από Βρετανικό Πανεπιστήμιο αποδείχθηκε πως το 80% των εργαζομένων κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη στην πρώτη ημέρα στη δουλειά. Υπερβολική φιλικότητα, gossiping, συζητήσεις περί προσωπικών, άγχος και ανυπομονησία για το πότε θα φτάσετε στο σπίτι είναι μερικές από τις ενέργειες που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία.

alexa-iagm5.jpg

Συνεπώς, την πρώτη ημέρα στη δουλειά καταλαβαίνουμε πως τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγχωθείτε υπερβολικά, αλλά να “ρουφήξετε” κάθε λεπτό και κάθε μοναδική εμπειρία και ευκαιρία που σας προσφέρεται, δρώντας πάντα προς όφελος σας. Δώστε έμφαση στη σωστή σας συμπεριφορά, ηρεμήστε, χαμογελάστε και είμαστε σίγουροι πως όλα θα πάνε ακόμα καλύτερα από όσο τα φανταζόσασταν.

Καλή αρχή!