fbpixel

Search icon
Search
Πρώτες ημέρες ζέστης: Τα tips για να μην ιδρώνετε ενοχλητικά
WELLNESS

Πρώτες ημέρες ζέστης: Τα tips για να μην ιδρώνετε ενοχλητικά

Απολαύστε με ευχαρίστηση την ωραιότερη εποχή του χρόνου


Το καλοκαίρι αποτελεί την ωραιότερη εποχή του χρόνου, ωστόσο πολλές φορές η ζέστη μας ταλαιπωρεί αφού μπορεί να χαλάσει το look ή το μακιγιάζ μας. Ο ιδρώτας είναι ένα φαινόμενο, το οποίο ταλαιπωρεί άνδρες και γυναίκες, ενώ η αντιμετώπιση του κατάφερε να είναι αποτελεσματική μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Don’t worry! Υπάρχουν λύσεις και tips που θα σας κάνουν να παραμείνετε λαμπερή και όμορφη, κρατώντας σε τέλεια αρμονία το καλοκαιρινό outfit που δημιουργήσατε για μια σημαντική κοινωνική εκδήλωση, μέχρι την καθιερωμένη έξοδο σας για cocktails.

Τοποθετήστε αποσμητικό από το βράδυ

stop-sweating.jpg

Το να βάζετε αποσμητικό το βράδυ, λίγο πριν πέσετε για ύπνο, μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, ωστόσο πρόκειται να σας βοηθήσει να ιδρώσετε λιγότερο την επόμενη μέρα. Χρειάζονται περίπου οκτώ ώρες για να ξεκινήσει η διαδικασία, οπότε όταν ξυπνάτε, θα είστε έτοιμες για οποιαδήποτε έξοδο, χωρίς να έχετε το άγχος του ιδρώτα. Η πτώση της θερμοκρασίας του σώματός σας, κατά τη διάρκεια της νύχτας επιτρέπει στο αποσμητικό να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, αφού εκείνες τις ώρες το δέρμα σας είναι εντελώς στεγνό.

Tip: Αφού ξυπνήσετε, απλώς εφαρμόστε το αποσμητικό σας ξανά και ξεκινήστε την ημέρα σας ή την πολυαναμενόμενη έξοδο σας.

Αποφύγετε τα καυτερά φαγητά

stop-sweating-aBgyr.jpg

Μπορεί το καλοκαίρι να μοιάζει σαν η ιδανική στιγμή για να δοκιμάσετε το αγαπημένο σας μεξικάνικο φαγητό, με την καυτή tobacco sauce, που πάντα ονειρευόσασταν –όχι όμως πριν τη μεγάλη σας έξοδο. Δυστυχώς, όλη αυτή η αυξημένη θερμότητα στο στόμα σας, θα μπορούσε να ενισχύσει την εφίδρωση σας στα άκρα. Όταν το σώμα σας έρχεται σε επαφή με την καψαϊκίνη (τη χημική ένωση που βρίσκεται στα πικάντικα τρόφιμα) προσπαθεί να προκαλέσει μια φυσική αυτοάμυνα, ώστε να κρυώσει, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του ιδρώτα. Αν θέλετε να ιδρώνετε όσο το δυνατόν λιγότερο, θα πρέπει πιθανώς να επιλέγετε πιο ήπιες και δροσερές επιλογές στο καλοκαιρινό menu σας.

Μειώστε την καφεΐνη

news-we-arekindred-backstage.gif

Εάν πιστεύετε ότι ιδρώνετε περισσότερο κάθε φορά που πίνετε καφέ, δεν είστε υπερβολικοί. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο ο καφές: οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του ιδρώτα που παράγετε. Η καφεΐνη και τα διάφορα μπαχαρικά έχουν την ικανότητα να ενεργοποιήσουν συγκεκριμένους νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι βρίσκονται στον εγκέφαλό σας. Οτιδήποτε τους διεγείρει μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει τους αδένες, που προκαλούν εφίδρωση. Γι αυτό, όταν προετοιμάζεστε για μια ιδιαίτερα σημαντική έξοδο ή ραντεβού φροντίστε να πιείτε ένα φυσικό χυμό της επιλογής σας ή ένα γευστικό smoothie. Για τους coffee addicts: Ξεκινήστε να επιλέγετε decafeine, κατά τη διάρκεια των ζεστών θερινών μηνών.

Μην τοποθετείτε αποσμητικό μετά το μπάνιο

shower.jpg

Η χρήση του deodorant σας αμέσως μετά το ντους, ακούγεται έξυπνο tip και κάτι που κάνουμε όλοι, σωστά; Κι όμως, όχι! Οφείλετε να δώσετε στο δέρμα σας την ευκαιρία να αναπνεύσει. Εάν αυτό είναι ακόμη λίγο υγρό, το αποσμητικό δεν πρόκειται να είναι σε θέση να κάνει σωστά τη δουλειά του και να κρατήσει τις διάφορες περιοχές του σώματος σας ξηρές, κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών του καλοκαιριού. Γι αυτό το λόγο, επιχειρείστε να εφαρμόσετε το αποσμητικό σας, αφού έχετε τελειώσει και οι μασχάλες σας έχουν στεγνώσει εντελώς. Το μυστικό είναι το δέρμα σας να είναι καθαρό και σε καμία περίπτωση υγρό εκείνη τη στιγμή.

Meditate

mediatte.jpg

Το καλοκαίρι αποτελεί την πιο ήρεμη και ξεκούραστη στιγμή του χρόνου. Παρόλα αυτά, είναι κατανοητό ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο όταν ο ιδρώτας πλημμυρίζει συνεχώς το πρόσωπό σας. Εάν καταβάλλεστε από το καθημερινό άγχος –το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Χαλαρώστε και πάρτε μισή ώρα για τον εαυτό σας λίγο πριν προετοιμαστείτε για την επερχόμενη έξοδο σας. Ξεκινήστε μια καθημερινή 10λεπτη ρουτίνα διαλογισμού, που θα εισάγει νέα δεδομένα στη ζωή σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και στη συνέχεια θα τονώσει τους ιδρωτοποιούς αδένες σας. Η ηρεμία κάτω από το δέρμα σας μπορεί να κάνει θαύματα και να δημιουργήσει ένα μέλλον, χωρίς ιδρώτα.

Δοκιμάστε το Apple Vinegar

vinegar.jpg

Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων του ξυδιού από μήλο είναι πράγματι ατελείωτος. Η ικανότητά του να σας βοηθήσει να ιδρώνετε λιγότερο είναι φανταστική. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το εφαρμόσετε στις περιοχές που συχνά ιδρώνετε το βράδυ –αφού πρώτα σιγουρευτείτε πως είναι ξηρές και στη συνέχεια να το ξεπλύνετε το πρωί. Μαζί με το αποσμητικό, μπορεί να σας βοηθήσει να κρατηθείτε φρέσκια και καθαρή κάτω από το αγαπημένο σας καλοκαιρινό outfit.

Αποχωριστείτε το τυρί από τη διατροφή σας

stop-sweat.jpg

Αποφασίζοντας να βγάλετε το τυρί από τη ζωή σας, δεν θα σας βοηθήσει μόνο να χάσετε εκείνα τα κιλά και το επίμονο πρήξιμο που σας ταλαιπωρεί για καιρό -μπορεί επίσης να σας διατηρήσει καθαρή και λιγότερο ιδρωμένη σε μια καλοκαιρινή εμφάνιση σας. Το σώμα σας δεν επεξεργάζεται εύκολα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία επηρεάζουν το πεπτικό σύστημα του 65% του συνόλου του ανθρώπινου πληθυσμού, γεγονός που διαταράζει το νευρικό σας σύστημα και προωθεί την αύξηση της παραγωγής του ιδρώτα. Αποφύγετε λοιπόν οτιδήποτε περιέχει τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, λίγο πριν οποιαδήποτε σημαντική σας έξοδο και τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.

Χρησιμοποιήστε Baking Soda στις ευαίσθητες περιοχές

stop-swaet.jpg

Σε πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως αυτή κάτω από το στήθος, που πράγματι μπορεί να σας ενοχλήσει το αποσμητικό, τολμήστε να τοποθετήσετε σόδα ψησίματος. Η συγκεκριμένη επιλογή, μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα του συνεχούς ιδρώτα, χωρίς να ερεθίσει το δέρμα σας αφού είναι αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδης. Το συγκεκριμένο tip, εκτός από την αποξήρανση της υγρασίας του σώματος, αποτρέπει και τον ερεθισμό.

Επιλέξτε υφάσματα που αναπνέουν

stop-sweating-B2Nhl.jpg

Μερικές φορές η αντιμετώπιση του ιδρώτα δεν περιλαμβάνει κάποια φανταχτερή θεραπεία -απλώς επιτυγχάνεται με τη χρήση των κατάλληλων υφασμάτων, που δεν παγιδεύουν τη θερμότητα και την υγρασία, στις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις. Δύο από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για να νικήσετε τη ζέστη είναι το λινό και το ελαφρύ βαμβάκι. Βεβαιωθείτε ότι δεν φοράτε οτιδήποτε σφίγγει το δέρμα σας και μπορεί να χειροτερέψει ολόκληρο το θέμα εφίδρωσης.