fbpixel

Search icon
Search
Πρίγκιπας Harry & Meghan Markle: Γιατί τους αποκαλούν τέταρτης κατηγορίας celebrities;
PEOPLE & MOMENTS

Πρίγκιπας Harry & Meghan Markle: Γιατί τους αποκαλούν τέταρτης κατηγορίας celebrities;

Το βασιλικό ζεύγος βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο


Τα τελευταία δύο χρόνια, από την ανακοίνωση της αποχώρισής τους από το παλάτι κι έπειτα, έχουν γραφτεί πολλά για τον Πρίγκιπα Harry και τη σύζυγό του Meghan Markle. Η σχέση που έχουν με τους υπόλοιπους royals, οι τίτλοι των ίδιων αλλά και των παιδιών τους, αλλά και η απουσία του από σημαντικές εκδηλώσεις, όπως το δείπνο πριν από την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ έχουν συζητηθεί ιδιαίετερα. Ειδικότερα, μετά από την συνέντευξη της Δούκισσας του Σάσσεξ στην Oprah Winfrey, τα αρνητικά σχόλια απέναντι στο ζευγάρι έχουν γίνει εντονότερα, με τους Βρετανούς να υποστηρίζουν περισσότερο τα επίσημα μέλη της οικογένειας. 

Τις τελευταίες μέρες νέες δηλώσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους, οι οποίες κατακεραυνώνουν τον Harry και την Meghan. Πιο συγκεκριμένα, η βασιλική βιογράφος Christina Brown, η οποία είχε συναντήσει τη Πριγκίπισσα Diana λίγο πριν τον θάνατό της και είναι η συγγραφέας των βιβλίων The Palace Papers και The Diana Chronicles, χαρακτήρισε το ζευγάρι, ως «φτωχούς και τέταρτης γενιάς celebrities», όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις φήμες που θέλουν την Meghan Markle να αναζητά σπίτι στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τις φήμες, η Δούκισσα ερευνά την αγορά μιας λιγότερο πολυτελής κατοικίας από αυτές που ανήκουν σε πάμπλουτους A-listers, στην περιοχή. 

310525999-115019464698346-8015998321841551480-n.jpg
Image source: @misanharriman

Δίνοντας συνέντευξη στο φεστιβάλ Henley Literary η Brown ανέφερε, ότι «Δεν είναι πολύ ευχάριστο να είσαι τέταρτης κατηγορίας celebrity που, για εκείνους (τους πλούσιους της Καλιφόρνια) δεν έχουν πολλά λεφτά. Είναι εντελώς διαφορετικό επίπεδο να είσαι μ'αυτούς τους βαθούπλουτους ανθρώπους».

Η αλήθεια είναι πως, η εκτιμώμενη καθαρή αξία της Meghan και του Harry είναι περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με μεγάλα ονόματα όπως ο Jay Z και η Beyonce, των οποίων είναι πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Tyler Perry που φιλοξένησε το βασιλικό ζεύγος ενώ μετακόμιζαν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κατά προσέγγιση 880 εκατομμύρια δολάρια και η Ellen DeGeneres που υπολογίζεται σε σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια. Σε σύγκριση με όλα τα παραπάνω, τότε μπορούμε να πούμε ότι το βασιλικό ζεύγος βρίσκεται σε χαμηλότερη κλίμακα.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις της η Brown, υποστηρίζει ότι ο Harry και η Meghan βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς έχουν κάνει την συμφωνία για την έκδοση του βιβλίου του Harry, ο οποίος μιλάει για όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε από το θάνατο της μητέρας του και έπειτα, αλλά και για τη σχέση του με τον πατέρα του. Τώρα όμως ο κλοιός στενεύει και ο Harry γνωρίζει πολύ καλά ότι αν προχωρήσει στην έκδοση του βιβλίου, παρόλο που πήρε την προκαταβολή, τότε θα διακόψει κάθε σχέση με την βασιλική οικογένεια.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ακόμα ένας βιογράφος, ο Tom Brown, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βασιλικό έγγραφο, το οποίο θέτει στο στόχαστρο τον Harry και την Meghan. Σύμφωνα με τον Brown o Harry είναι ένας «κατεστραμμένος» και «με μεγάλη διαταραχή» άνθρωπος, λόγω του παιδικού του τραύματος από την απώλεια της μητέρας του, και η Meghan είναι μια γυναίκα, η οποία τον χειραγωγεί και ξέρει καλά να καλύπτει όλες τις ανάγκες του.

lipsis-1.jpeg

«Είναι ψυχολογικά πληγωμένος τόσο από τον θάνατο της μητέρας του, όσο και από την αντιμετώπιση της μητέρας του από τον πατέρα του, αλλά και του ίδιου όσο ήταν παιδί»αναφέρεται στο βασιλικό έγγραφο. Ο Harry έχει ανοιχτεί και παραδεχτεί δημοσίως το τραύμα τής παιδικής του ηλικίας, κατηγορώντας μέσω του podcast “Armchair Expert” το 2021 τον πατέρα του πως του κληροδότησε «έναν κύκλο γενετικού πόνου και οδύνης». 

Η αλήθεια είναι πως η απουσία του από σημαντικές συγκεντρώσεις της οικογένειας κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους για την Βασίλισσα, η απαγόρευση να φορέσει τη στρατιωτική του στολή αλλά και να προσκυνήσει το φέρετρο της αγαπημένης του γιαγιάς ήταν πράγματα που του υπενθύμισαν ότι είναι αποκομμένος από την οικογένεια και τους φίλους του και τον έκαναν να νιώσει ένα πραγματικό outsider.

Παρόλα αυτά τέτοιες δηλώσεις από στενούς ανθρώπους της βασιλικής οικογένειας, όπως οι παραπάνω βιογράφοι, επιβεβαιώνουν ότι η μοναρχία ακόμα και σήμερα είναι δυστυχώς, ριζωμένη στις απαρχαιωμένες απόψεις της. Σε μια περίοδο που η «Ελισαβετιανή εποχή» έχει τελειώσει και η εμπιστοσύνη του λαού απέναντι στον νέο Βασιλιά δεν είναι ξεκάθαρη, καλό θα ήταν να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από αυτές τις εκδηλώσεις μίσους και κακίας για κάθε τι που δεν συμβαδίζει με τα πιστεύω τους. Άλλωστε αυτό προσπαθούσε πάντοτε και η Ελισάβετ...