fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Πρησμένα μάτια; Έτσι θα απαλλαγείτε μια και καλή και θα αποκτήσετε ξεκούραστο βλέμμα

Όλα τα beauty tips που αξίζει να γνωρίζετε


Πρησμένα μάτια; Έτσι θα απαλλαγείτε μια και καλή και θα αποκτήσετε ξεκούραστο βλέμμα

Με 22 μύες να κινούνται έως και 10.000 φορές την ημέρα, και οι οποίοι προστατεύονται μόνο από το λεπτότερο και άρα πιο εύθραυστο δέρμα που υπάρχει στο σώμα, δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα μάτια είναι η πρώτη περιοχή του προσώπου που δείχνει πόσο ταλαιπωρημένη είναι όταν δεν την προσέχετε όπως θα έπρεπε. Πριν δείτε ακόμη τις αντιαισθητικές λεπτές γραμμές, την απώλεια ελαστικότητας και τη θαμπάδα, θα χρειαστεί να κάνετε μερικές αλλαγές στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. 

Ενώ το πιο αδύναμο μέρος των ματιών είναι το άνω βλέφαρο, τα πραγματικά προβλήματα εμφανίζονται κυρίως κάτω από το μάτι. Μάλιστα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το δέρμα, που βρίσκεται στην under eye area είναι 10 με 20 χρόνια μεγαλύτερο ηλικιακά από αυτό του μάγουλου!

The products to use

eyes.jpeg

Όλο και περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν τις κρέμες ειδικά για τα μάτια και χρησιμοποιούν προϊόντα που εφαρμόζουν σε όλο το πρόσωπο. Επιλέξτε gel και κρέμες με ελαφριά υφή (αντιθέτως οι κρέμες με βαριά σύσταση μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο), οι οποίες απορροφούνται εύκολα και προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ενυδάτωση -μάλιστα αυτές οι λεπτές γραμμές που παρατηρείτε κάτω από τα μάτια προέρχονται από την αφυδάτωση και όχι τόσο από την ηλικία. Ό,τι κι αν χρησιμοποιήσετε, πάντως, εφαρμόστε το στην περιοχή γύρω από τα μάτια προσεκτικά, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας και κάνοντας απαλές κινήσεις προς την έξω πλευρά του προσώπου, για να περιορίσετε το πρήξιμο, που ενδεχομένως να εμφανίζεται κατά καιρούς. 

Οι μάσκες ματιών, επίσης, είναι θαυματουργές και μπορούν να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά το βλέμμα σας, κάνοντάς το να φαίνεται πιο ξεκούραστο. Αν δεν έχετε ιδιαίτερα πρησμένα μάτια, τότε καλύτερα να δοκιμάσετε eye patches σε jelly μορφή, τα οποία μάλιστα μπορείτε να τα εφαρμόσετε το βράδυ και να κοιμηθείτε με αυτά. Λειτουργούν σαν πρόληψη και γίνονται ένα με την επιδερμίδα. Έτσι, εισχωρούν πιο βαθιά τα συστατικά της μάσκας στο δέρμα. Για ταχύτερα αποτελέσματα, τοποθετήστε πάνω από τα eye patches, λίγη ποσότητα από την κρέμα ματιών σας, για να δώσετε ένα hydration boost. 

Bonus tip: Φροντίστε να βάζετε στο ψυγείο οποιοδήποτε προϊόν για τα μάτια, διότι με την κρύα θερμοκρασία, η δράση τους διπλασιάζεται και προσφέρει άμεσα αποτελέσματα. 

eyes.jpg

The lifting technique

Τα προϊόντα που εφαρμόζετε προσφέρουν το 70% της αποτελεσματικότητας, ενώ το 30% αντιστοιχεί στον τρόπο με τον οποίο τα απλώνετε. Για να κάνετε σωστή εφαρμογή, απλώστε το προϊόν γύρω από το μάτι, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, ώστε να εισχωρήσει καλά στην επιδερμίδα και να μεγιστοποιηθεί η δράση του. 

Για να κάνετε ένα μίνι λίφτινγκ στην περιοχή των ματιών, πιάστε το δέρμα ακριβώς κάτω από το τέλος του φρυδιού και τσιμπήστε το για 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, επαναλάβετε, για ακόμη μια φορά αυτή τη διαδικασία, αλλά αυτή τη φορά τσιμπήστε τα φρύδια και σηκώστε τα προς τα πάνω και προς τα έξω. Ύστερα, εφαρμόστε την κρέμα ή τον ορό. Tip: Προσπαθήστε να εφαρμόζετε αυτή την άσκηση 3 φορές την ημέρα και σταδιακά θα αρχίσετε να βλέπετε αποτέλεσμα στην περιοχή των ματιών σας, αφού με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος και η περιοχή των ματιών δε μένει στάσιμη. 

Μια ακόμα συμβουλή για πιο όμορφο και νεανικό βλέμμα είναι να τοποθετήσετε στο καθένα από αυτά δύο κρύα κουταλάκια του γλυκού κάθε πρωί που ξυπνάτε και μπορεί να είναι αρκετά πρησμένα.

The products

 Multi-glow

Multi-glow

Glow Awakening and Reinforcing Eye Cream, Lancome

 For all skin types

For all skin types

Eye Sleeping Mask, Laneige

Buy now
 For your eyes only

For your eyes only

De-Puffing Anti-Oxidant Eye Cream, Darphin

 Overnight energy

Overnight energy

Advanced Night Repair Concentrated Recovery Eye Mask, Estee Lauder

Buy now
 For easier application

For easier application

The Eye Concentrate, La Mer

 In jelly form

In jelly form

Rejuvenating Eye Gels, Patchology

Buy now