fbpixel

Search icon
Search
Preppy Style: Πώς να απογειώσετε την απόλυτη τάση των τελευταίων σεζόν
STYLING TIPS

Preppy Style: Πώς να απογειώσετε την απόλυτη τάση των τελευταίων σεζόν

Όλα τα μυστικά που αξίζει να γνωρίζετε


Υπάρχει σημαντικό λόγος που το preppy style δεν θα θεωρηθεί ποτέ out of fashion. Τα σακάκια, τα knit tops, τα loafers: αυτά τα βασικά κομμάτια της preppy γκαρνταρόμπας είναι η επιτομή των all time classic που κάθε γυναίκα χρειάζεται στη συλλογή της. Αλλά πώς μπορεί κανείς να επανερμηνεύσει αυτά τα κομμάτια με τρόπο που να δείχνουν φρέσκα, updated και γιατί όχι, cool; Αν κρίνουμε από τις πασαρέλες της FW24, το μυστικό βρίσκεται στο παιχνίδι με τις αντιθέσεις και τις αναλογίες.

Στον Dries Van Noten, τα αποδομημένα φούτερ συνδυάστηκαν με φούστες με πιέτες και slouchy trousers, ενώ ο Jonathan Anderson της Loewe επέλεξε γιλέκα με V λαιμόκοψη μαζί με πουκάμισα και γραβάτες. Στην Gucci, τα κλασικά polo knits ανανεώθηκαν με γιακάδες διακοσμημένους με κρύσταλλα, και η Rabanne συνδύασε μπλέιζερ από heritage tweed με μαλακές καρό ζακέτες και brogues.

Συνεχίστε παρακάτω και ανακαλύψτε τα μυστικά που θα απογειώσουν αυτό το trend!

A high-low mix

be0b0135a0fdd63b5bf65e4acdee14e0.jpg

Παρόλο που για πολλούς ένα σετ tracksuits δεν είναι συνώνυμο της tailored αισθητικής, τα διάσημα fashion girls και οι gurus απέδειξαν κατά τη διάρκεια του Fashion Month ότι όλα είναι εφικτά. Για να πετύχετε το ‘chic sportif’ look, ισορροπήστε τη sporty διάθεση της βαμβακερής σας φόρμας μαζί μ' ένα oversized blazer a la Saint Laurent ή μία καμπαρντίνα. Αντικαταστήστε τα αγαπημένα σας sneakers μ' ένα ζευγάρι boots ή ακόμα καλύτερα με slingbacks που θα εκτοξεύσουν την polished essence. Μην ξεχνάτε ότι τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς προσθέτουν λάμψη και κομψότητα. 

The wear-anywhere field jacket

6fd9e0d6c40548d663f6f7a07fd955e9.jpg

Τα διάσημα field jackets έκαναν ένα σημαντικό come back στις πασαρέλες την περασμένη σεζόν και έκτοτε βρίσκονται διαρκώς στο προσκήνιο. Για τη FW24 περίοδο έχουν παρουσιαστεί σε νέες ανανεωμένες σιλουέτες αλλά και σε χρώματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όπως είναι το χακί και το καφέ. Τέλεια επιλογή για day to night εμφανίσεις, τόσο μαζί με denim pants και clogs όσο και με tailored trousers και loafers μαζί με ένα ζευγάρι κοντές κάλτσες για την τέλεια εκδοχή του preppy style. 

Tailoring with sneakers

95e982133e8f4fdb1885daddab6706ed.jpg

Η tailored αισθητική είναι το απόλυτο shortcut για ένα polished look, καθιστώντας την ιδανική επιλογή τόσο για το γραφείο όσο και για περιστάσεις που απαιτούν κομψότητα. Αλλά μην αγνοείτε τη χαλαρή γοητεία της – ειδικά τις φαρδύτερες, slouchy γραμμές που υπόσχονται άνεση όλη την ημέρα και αποπνέουν αβίαστο στiλ. Ένα κοστούμι σε διαχρονική απόχρωση είναι η απόλυτη επένδυση, μεταβαίνοντας ομαλά από την ημέρα στη νύχτα. Από εκεί και πέρα, το styling επικεντρώνεται σε προσεγμένες προσθήκες που αναδεικνύουν το laid-back style. Για πιο casual αποτέλεσμα, ολοκληρώστε με ένα ζευγάρι sneakers και αντικαταστήστε το πουκάμισο με ένα χαλαρό πουλόβερ ή ένα logo t-shirt.

The preppy polo

3292755cc674c8b327294a4c6e6087f6.jpg

Το polo shirt είναι ακρογωνιαίος λίθος του preppy style, αν και επειδή θεωρείται basic πολλές φορές παραβλέπεται. Ωστόσο, όπως αποδεικνύουν διάσημα brands, αυτό το ευέλικτο κομμάτι μπορεί να προσφέρει ποικίλες επιλογές στο ντύσιμό μας. Ενισχύστε την κολεγιακή αίσθηση συνδυάζοντας το με ένα ζευγάρι loafers ή ballerinas. Ολοκληρώστε την εικόνα σας μ'ένα denim trouser αλλά και polished shoulder bag, Μόλις δημιουργήστε ένα σύνολο... out of the box!