fbpixel

Search icon
Search
Που γευόμαστε τα καλύτερα θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη την Καθαρά Δευτέρα
CITY VIBES

Που γευόμαστε τα καλύτερα θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη την Καθαρά Δευτέρα

Τα top εστιατόρια για το ωραιότερο ψάρι στην πόλη


Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει κι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πέταμα του χαρταετού και φυσικά με τα νηστίσιμα εδέσματα. Ανάμεσα σε αυτά, δε γίνεται να λείπουν τα θαλασσινά, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε στα πιο in spots της Θεσσαλονίκης, που ξεχωρίζουν για τα εκπληκτικά ψάρια που προσφέρουν, αλλά και για τα εξαίσια συνοδευτικά, που δημιουργούν το απόλυτο combo.

Ανακαλύψτε ποια είναι αυτά και πραγματοποιήστε την κράτησή σας για αξέχαστη και γεμάτη υπέροχες γεύσεις Καθαρά Δευτέρα!

Βράχος

240627112-4110880312358147-2861632364665201205-n.jpg

«Ειδικότητα» του Βράχου στην Καλαμαριά αποτελεί το φρέσκο ψάρι! Με τον εξωτερικό του χώρο να παραπέμπει σε νησί χάρη στην breathtaking θέα στη θάλασσα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το εστιατόριο ώστε να βιώσετε μια αξέχαστη fish gastro experience. Εκεί, θα βρείτε γαρίδες μάνες, καραβίδες, συναγρίδες, τσιπούρες, μουρμούρες και ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Ακόμα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις ολόφρεσκες σαλάτες και τα θεσπέσια ορεκτικά.

Info: @vrachos_seafood, Μικράς Ασίας 2, Καλαμαριά, Τηλ.: 231 0447991

Γλυκάνισος

245063050-584440116315928-2757629145294076714-n.jpg

Μια κορυφαία πρόταση, την οποία οι Θεσσαλονικείς εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια! Ο Γλυκάνισος στην Πυλαία αναδεικνύει τη μαγεία της απλότητας και του αυθορμητισμού σε συνδυασμό με τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και την κεφάτη έμπνευση. Ξεκινήστε το γεύμα της Καθαράς Δευτέρας με Αντζούγιες Ισπανίας και λαβράκι καρπάτσιο με λάδι βασιλικού και σάλτσα εσπεριδοειδών, και συνεχίστε με τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, όπως είναι τα στρείδια Βρετάνης, το κριθαρότο με καραβιδοουρές και το τα λινγκουίνι με γαρίδες. Όλα τα παραπάνω μπορούν να συνδυαστούν φοβερά με ένα εξαιρετικό λευκό κρασί!

Info: @glikanisos, Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, Τηλ. 2310 302882

Μαϊάμι

270369335-235508715372916-949663426494899282-n.jpg

Με θέα τη θάλασσα, το Μαϊάμι στη Nέα Κρήνη, είναι από εκείνα τα εστιατόρια που γίνονται αμέσως στέκια, το οποίο μάλιστα μετρά μια παράδοση ετών. Πλέον, το έχει αναλάβει η τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρηση, παρουσιάζοντας και νέες γαστρονομικές προτάσεις. Διαθέτει ατμόσφαιρα που καλωσορίζει θερμά κάθε επισκέπτη, ο οποίος με μια μόνο ματιά στο μενού, δεν ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει. Άρωμα ελληνικό και γνήσιο, θαλασσινά ολόφρεσκα, ορεκτικά πεντανόστιμα και κυρίως πιάτα που θα σας εντυπωσιάσουν φιλοξενούνται σε έναν χώρο που θα σας κλέψει την καρδιά. Εδώ το ψάρι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και σίγουρα δοκιμάζοντάς το, θα καταλάβετε ότι έχει μόλις βγει από τα δίχτυα ντόπιων ψαράδων. Μυδοπίλαφο, αστακομακαρονάδα και σουπιές κρασάτες, αλλά και πιο ιδιαίτερα πιάτα όπως το καρπάτσιο χταπόδι, πρέπει να προστεθούν στα must-try.

Info: @maiami_seafood_rst, Θέτιδος 18, Nέα Κρήνη, Τηλ.: 2310 447996

Μαύρη Θάλασσα

217849709-792440904779216-4445386170965939084-n.jpg

Με ιστορία περισσότερων από 90 ετών, η Μαύρη Θάλασσα στην Καλαμαριά δεν ανήκει άδικα στα κορυφαία εστιατόρια θαλασσινών της πόλης -και όχι μόνο. Εδώ, η παράδοση τιμάται όπως της αρμόζει και εμπλουτίζεται διακριτικά με μοντέρνες πινελιές που απογειώνουν κάθε γεύση που σερβίρεται. Η θέα στον Θερμαϊκό είναι απλά υπέροχη, ενώ η ανοιχτή κουζίνα και η μεγάλη βεράντα δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσετε τα πιο λαχταριστά και φρέσκα εδέσματα. Γυαλιστερές και κυδώνια μοναδικής νοστιμιάς, μύδια μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, αχινούς, ολόγλυκες γαρίδες, καραβίδες και εξαιρετική ταραμοσαλάτα σας περιμένουν σε μια γευστική απογείωση! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το εξαιρετικό καρπάτσιο συναγρίδας. Στα συν πρέπει να σημειώσετε και την πολύ πλούσια κάβα, την οποία συνθέτουν κρασιά από όλη την Ελλάδα, αλλά και το υπέροχο interior design.

Info: @mavri_thalassa, Νικολάου Πλαστήρου 3, Καλαμαριά, Τηλ.: 231 0932542

Πσαράς Ιχθυοπωλείον

216815288-2973524039641251-7589168756806499779-n.jpg

Στην καρδιά της Άθωνος, το πιο διάσημο ιχθυοπωλείο της Θεσσαλονίκης προσφέρει τις γεύσεις που οφείλετε να δοκιμάσετε! Ο θρυλικός Πσαράς από το 1928, που ξεκίνησε όταν ο παππούς Ζαχαρίας άρχισε να οργώνει τις θάλασσες, και συνεχίζει μέχρι και σήμερα, με την οικογένεια Παπαδοπούλου να έχει συνδέσει το όνομα της με το φρέσκο, ποιοτικό ψάρι δίνει άλλη διάσταση στην έννοια ψαροταβέρνα. Δεν πρόκειται για έναν απλό προορισμό όπου θα αγαπήσουν οι ψαροφάγοι, αλλά για ένα μοναδικό γραφικό ταβερνάκι, που προσφέρει το καλύτερο ψάρι στην πόλη, μέσα από πιάτα που θυμίζουν fine dining εστιατόριο. Τόσο το εκπληκτικό, τόσο ζεστό περιβάλλον όσο και τα απίθανα εδέσματα συνθέτουν μια πραγματικά αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Info: @psarasixthiopolion, Μητροπολίτου Γενναδίου 7, 2310 232228

Χαμόδρακας

250822642-4780451941967905-1933003955559240732-n.jpg

Ο Χαμόδρακας, το παλαιότερο εστιατόριο θαλασσινών της Θεσσαλονίκης, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν εδώ τη λίστα! Απογειώνοντας την ελληνική κουζίνα, το restaurant ξεχωρίζει μεταξύ άλλων στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης, ενώ εάν βρεθείτε εκεί, δεν έχετε παρά να γευτείτε το περίφημο ψητό χταπόδι, τα μύδια με το κέλυφός τους σοταρισμένα με σκόρδο και σβησμένα με λευκό κρασί, το ριζότο με θαλασσινά και τον πλούσιο λευκό ταραμά. Από την σαλάτα του «Ραβδούχου» με σπανάκι, ρόκα, μαρούλι και ρόδι, μέχρι την καβουροσαλάτα με φρέσκο καβούρι, εξερευνήστε και τις salad stories, οι οποίες οφείλουν να έχουν μια θέση στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Info: @hamodrakas.greece, Μανώλη Γαγύλη 13, Καλαμαριά, Τηλ.: 2310 447943

Marea Sea Spirit

274642987-143083881513870-5979837299844141397-n.jpg

Σε έναν χώρο απολαυστικά minimal, που συνδυάζει την απλότητα με τη διακριτική κομψότητα, το Marea Sea Spirit σάς περιμένει για να σας προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία γεύσεων. Με τη σύγχρονη διακόσμηση να ταιριάζει άψογα με την urban αισθητική της πόλης και με τις πελώριες τζαμαρίες αφήνουν το φυσικό φως να δημιουργεί ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, απολαμβάνετε συγκλονιστικά πιάτα φτιαγμένα με ολόφρεσκα υλικά. Παραδοσιακές και μοντέρνες τεχνικές δημιουργούν συνταγές που ενθουσιάζουν κάθε ουρανίσκο, όπως το λαχταριστό λαβράκι καρπάτσιο με φρέσκια τρούφα και το ταρτάρ καραβίδας με φρούτα του πάθους, τη μανέστρα με τις γαρίδες και το καπνιστό χέλι με wasabi. Συνοδεύστε το γεύμα σας με ένα κρασί από την πλήρως ενημερωμένη wine list και θυμηθείτε να κρατήσετε λίγο χώρο για το σουφλέ σοκολάτας!

Info: @marea_sea_spirit, Λώρη Μαργαρίτη 13, Τηλ.: 231 0257696

Trizoni Sea Treasures

259165993-320485779604579-127387128803540641-n.jpg

Πίσω στο μακρινό 1983, τότε που ένας δεινός ψαράς στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής μετέτρεψε το σπίτι της οικογένειάς του σε εστιατόριο. Το Trizoni Sea Treasures κατέφθασε και στη Θεσσαλονίκη, συστήνοντας μια νέα εποχή ψαροφαγίας στο κοινό της πόλης. Με τεράστια προσήλωση στα αγνά, ποιοτικά υλικά, τα ψάρια και τα συνοδευτικά που προσφέρονται εντυπωσιάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το νέο αυτό εστιατόριο επενδύει στη μαγειρική στα κάρβουνα, ενώ διαθέτει κι ένα shop in shop fish cellar με διάφορα και ορισμένα δυσεύρετα καλούδια. Το μενού επιμελείται ο Αστέριος Σούσουρας, και περιλαμβάνει σπεσιαλιτέ που σερβίρει επί χρόνια στην Κρυοπηγή, όπως η πηχτή κακαβιά του από πετρόψαρα, η λευκή ταραμοσαλάτα του με yuzu, τα κολοκυθάκια στο τηγάνι με τζατζίκι και φυσικά τα αχνιστά του μύδια με λαδολέμονο και μυρωδικά.

Info: @trizoni_sea_treasures, Λυκούργου 2, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 231 0268880