fbpixel

Search icon
Search
Πώς να «ξεγελάσετε» τον εαυτό σας ότι βρίσκετε ακόμη σε διακοπές
PSYCHOLOGY

Πώς να «ξεγελάσετε» τον εαυτό σας ότι βρίσκετε ακόμη σε διακοπές

Κι όμως μπορείτε!


Αποχαιρετώντας τον Αύγουστο μας είναι δύσκολο να διανοηθούμε πως οι πρώτες φθινοπωρινές ημέρες πλησιάζουν και ότι οι διακοπές των περισσότερων από εμάς ολοκληρώθηκαν. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απογοητευόμαστε ή να ξεχνάμε πως μπορούμε ακόμα να περάσουμε διασκεδαστικές στιγμές ακόμα και στην πόλη με αγαπημένα πρόσωπα. Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που βοηθούν στο να δημιουργήσουμε ένα αξέχαστε πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα μας, το οποίο θα μας «ξεγελάσει» στο να νομίζουμε πως είμαστε ακόμα σε vacay mood! 

Tasty Habits 

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα των διακοπών είναι η εξερεύνηση νέων πολιτισμών, καθώς και καινούριες γαστρονομικές απολαύσεις μιας διαφορετικής τοπικής κουζίνας. Φυσικά, για την ανακάλυψη αυτών των γεύσεων δεν θα πρέπει να σας σταματήσει το γεγονός ότι βρίσκεστε in-town. Βάλτε το σαν έναν νέο «κανόνα» με τους φίλους σας και αποφασίστε πως κάθε εβδομάδα (ή μήνα, αναλόγως το πρόγραμμά σας) θα δοκιμάζετε μια καινούρια κουζίνα. Αυτή η κίνηση, θα «ξυπνήσει» το συναίσθημα εξερεύνησης που συνοδεύει τα ταξίδια. Δεν χρειάζεται βέβαια να επιλέγετε πάντοτε μια delivery ή eating out επιλογή, μπορείτε κάλλιστα να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε μόνοι σας πιάτα διεθνών γεύσεων, όπως κινέζικο, sushi, ιταλικό, ταϊλανδέζικο ή ινδικό. Η διαδικασία θα σας κάνει να αποδράσετε, ενώ θα περάσετε όμορφες στιγμές με τους κοντινούς σας ανθρώπους. 

shutterstock-1861264615.jpg

New Routine

Τα πρωινά στις διακοπές είναι πάντοτε λίγο πιο εύκολα -μόλις περάσει το jet lag- σωστά; To γεγονός ότι βρίσκετε μακριά από τη ρουτίνα της μονοτονίας και των ευθυνών σας, κάνει το να μένετε στο κρεβάτι να φαίνεται η καλύτερη επιλογή. Έτσι, όταν αποφασίσετε να δημιουργήσετε τη back to school ρουτίνα σας, σκεφτείτε μικρές αλλαγές που θα κάνουν την επιστροφή σας στο γραφείο λίγο πιο ομαλή. Γιατί όχι για παράδειγμα, κάθε 2η Πέμπτη του μήνα, να πηγαίνετε στον αγαπημένο σας φούρνο για καφέ και κρουασάν με φίλους πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας; Ή γιατί δεν αλλάζετε τα απογεύματά σας, αντί να κάνετε jogging γύρω από τη γειτονιά σας, να επιλέγετε μια βόλτα ή τρέξιμο στην παραλία κοντά στη θάλασσα; Αυτές οι απλές αλλαγές μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, ωστόσο έχουν τη μαγική ικανότητα να σας κάνουν να νιώθετε ότι βρίσκετε σε διακοπές, 365 ημέρες το χρόνο.

Stay local 

Ο χρόνος είναι πολύτιμος στις διακοπές, οπότε ο καλά οργανωμένος προγραμματισμός είναι απαραίτητος για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να δούμε και να κάνουμε όλα όσα επιθυμούμε. Έχετε σκεφτεί τι θα γινόταν αν προσεγγίζαμε με τον ίδιο ενθουσιασμό -και προγραμματισμό- ένα Σαββατοκύριακο στην πόλη μας; Ναι, μπορεί να έχετε περάσει από αυτό το κέντρο της χίλιες φορές, ή από το τοπικό μουσείο και είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πολύ καλά τη γειτονιά σας. Ωστόσο, ένας τρόπος για να «ξεγελάσετε» τον εαυτό σας ότι είστε ακόμα σε διακοπές είναι να προσεγγίσετε την περιοχή σας σαν τουρίστας. Οργανώστε τα Σαββατοκύριακά σας με δραστηριότητες που θα σας κάνουν να δείτε την πόλη σας με μια εντελώς νέα ματιά! 

shutterstock-1041430666.jpg

Holiday blues

Όσο βρισκόμαστε σε διακοπές ή όταν γυρνάμε από αυτές αυτό που μας λείπει και αναζητούμε συνεχώς είναι το επόμενο νέο event. Μην αφήσετε τον χρόνο να σας πάρει από κάτω. Προχωρήστε γρήγορα μπροστά από αυτές τις σκέψεις, εξασφαλίζοντας εισιτήρια για κάποια συναυλία ή παράσταση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Παράλληλα, μπορείτε να κάνετε σχέδια για κάποιο νέο ταξίδι με τους φίλους σας. Με αυτόν τον τρόπο θα διώξετε τη μελαγχολία των διακοπών, θα κρατηθείτε απασχολημένοι και το σημαντικότερο, θα έχετε κάτι να περιμένετε!

Turn off notifications 

Εάν υπάρχει ένας απλός -αν όχι πάντα εύκολος- τρόπος απενεργοποίησης από τον πραγματικό κόσμο, αυτός είναι η αποσύνδεση από την τεχνολογία. Προσπαθήστε να περάσετε ένα βράδυ με το τηλέφωνό σας κλειστό (τοποθετήστε το μακριά σας, ακόμη και σ' ένα συρτάρι αν βοηθάει). Πατήστε "οn" στην αγαπημένη σας playlist και απλά απολαύστε το cocktail σας. Σας υποσχόμαστε ότι θα σας δημιουργηθεί αυτή η ευτυχισμένη αίσθηση -χωρίς ενοχλητικές ειδοποιήσεις- που έρχεται με το να ξαπλώνετε σε μια παραλία.