fbpixel

Search icon
Search
Πώς να τονίσετε τα ζυγωματικά σας με τη βοήθεια του μακιγιάζ
MAKE UP

Πώς να τονίσετε τα ζυγωματικά σας με τη βοήθεια του μακιγιάζ

Yπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε τη φυσική δομή των οστών σας


Και ποια είναι εν τέλει η μαγεία του μακιγιάζ, αν όχι το να μεταμορφώνουμε το πρόσωπό μας στην καλύτερή του εκδοχή; Οι τεχνικές ενίσχυσης των φυσικών μας χαρακτηριστικών ποικίλλουν, με ειδικούς και beauty advisors να μας προσφέρουν νέες συμβουλές on the spot. Ένα από τα σημεία του προσώπου που σίγουρα μπορούμε να "απογειώσουμε" με την σωστή τεχνική και προϊόντα είναι τα ζυγωματικά. Από sculpting sticks μέχρι γυαλιστερά highlighters και χρωματιστά balms, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε τη φυσική δομή των οστών σας.

Αυτοί είναι οι beauty editor-approved τρόποι να τονίσετε τα ζυγωματικά σας χρησιμοποιώντας makeup!

Εντοπίστε τα ζυγωματικά σας

Τα ζυγωματικά του καθενός αρχίζουν και τελειώνουν σε διαφορετικά σημεία του προσώπου του. Για να βρείτε τα δικά σας, χαμογελάστε. Τα μήλα των ζυγωματικών σας είναι κατά κύριο λόγο το σημείο όπου εφαρμόζετε το μεγαλύτερο μέρος του προϊόντος, στη συνέχεια, θέλετε να αναζητήσετε το σημείο όπου τα ζυγωματικά ανεβαίνουν προς τους κροτάφους - αυτή είναι η γραμμή που πρέπει να ακολουθήσετε για ανασηκωμένα και δομημένα ζυγωματικά.

snapinstaapp-438896943-1483917272509174-2364764645017756197-n-1080.jpg

Θυμηθείτε τον κανόνα της φώτισης και της σκίασης

Η ενίσχυση των ζυγωματικών σας με μακιγιάζ έχει να κάνει με τη δημιουργία της σωστής ποσότητας φωτός και σκιάς. Θυμηθείτε: τονίστε αυτό που θέλετε να αναδείξετε- περιγράψτε αυτό που θέλετε να "σπρώξετε" προς τα πίσω. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το hack της «Kate Moss». Πάρτε ένα κρεμώδες προϊόν, κάντε μια κουκκίδα κάτω από το σημείο όπου τελειώνουν τα ζυγωματικά σας (κοντά στις πλευρές του στόματός σας) και αναμείξτε απαλά με κυκλικές κινήσεις μέχρι να εξομαλυνθεί. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των κοίλων μάγουλων.

Προσέγγιση "από τα χείλη στο αυτί"

Όταν πρόκειται για το περίγραμμα, χρησιμοποιήστε τις εξωτερικές γωνίες του στόματός σας ως σημεία εκκίνησης. Φανταστείτε κάθετες γραμμές που ανεβαίνουν από εκεί μέχρι τις κορυφές των αυτιών σας. Ξεκινήστε να απλώνετε το χρώμα - είτε πρόκειται για κρεμώδες bronzer είτε για πούδρα - κατά μήκος των γραμμών, σταματώντας όταν φτάσετε στα σημεία όπου το κέντρο των ματιών σας θα συναντούσε τα μάγουλά σας. Θέλετε οποιοδήποτε χρώμα να παραμείνει κάτω από τα ζυγωματικά, όχι πάνω από αυτά. Αυτό θα σας βοηθήσει να «σηκώσετε» τη δομή των οστών αντί να την ισοπεδώσετε.

Οι πούδρες είναι ιδανικές για το contouring. Ξεκινήστε από την κορυφή των ζυγωματικών σας - δίπλα στο αυτί σας - και στη συνέχεια σαρώστε προς τη μύτη, κάτω από τα ζυγωματικά σας. Αυτό δημιουργεί μια σκιά και ένα πιο λεπτό σχήμα προσώπου. Στη συνέχεια, θέλετε να προσθέσετε λίγο φως και να φέρετε τα ζυγωματικά προς τα εμπρός. Χρησιμοποιήστε ένα highlighting stick. Περάστε το κατά μήκος της επάνω πλευράς των ζυγωματικών σας και αναμείξτε το με τις άκρες των δαχτύλων σας.

Βρείτε το σωστό τόνο

Για να δημιουργήσετε ένα φυσικό περίγραμμα ή σκιά κάτω από τα ζυγωματικά σας, χρησιμοποιήστε προϊόντα με πιο ψυχρό τόνο. Προσπαθήστε να αποφύγετε οτιδήποτε κίτρινο ή πολύ χρυσό γύρω από τα ζυγωματικά σας, καθώς αυτό μπορεί να καταλήξει να φαίνεται "λασπωμένο".

snapinstaapp-446355569-343579948473454-7718514990361120334-n-1080.jpg

Μην παραλείπετε το highlighter

Ένας από τους πιο αλάνθαστους τρόπους για να τονίσετε τα ζυγωματικά σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμώδες highlight με ελάχιστη λάμψη. Μια μικρή ποσότητα που εφαρμόζετε στα υψηλότερα σημεία των ζυγωματικών σας μπορεί να είναι αρκετή - ειδικά αν δεν έχετε πολύ χρόνο. Ψάξε για αυτά που έχουν μόνο μια υποψία λάμψης, ώστε να πιάνουν το φως.

Επιλέξτε τη σωστή υφή

Αν ο τύπος του δέρματός σας είναι πιο φυσιολογικός προς λιπαρός, συνιστώ να χρησιμοποιείτε φόρμουλες πούδρας για το bronzer, το ρουζ ή το highlighter σας. Αν ο τύπος του δέρματός σας είναι κανονικός έως ξηρός, η κρέμα λειτουργεί καλά και θα σφραγίσει την υγρασία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χρησιμοποιήστε τα πάντα αρμονικά

Για μια φυσικά σμιλευμένη εμφάνιση, το παν είναι να αναμειγνύετε καλά και να χρησιμοποιείτε προϊόντα που συνεργάζονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η ανάμειξη του περιγράμματος με το ρουζ, το bronzer και το highlighter είναι απαραίτητη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλά προϊόντα: απλά χρησιμοποιήστε μια μικρή πινελιά χρώματος κάτω από τα ζυγωματικά, μια μικρή ποσότητα ρουζ στα μήλα των μάγουλων, προσθέτοντας λίγη ζεστασιά με το bronzer σας και ένα διακριτικό highlighter για το τέλος. Είτε χρησιμοποιείτε πούδρα, κρέμες ή υγρά, αφήστε όλα τα χρώματα να λιώσουν μεταξύ τους, ώστε να μην ξεχωρίζουν μόνα τους.

Αποφύγετε το Fake Tan

Το TikTok είναι υπεύθυνο για την τάση όπου οι άνθρωποι εφαρμόζουν λοσιόν μαυρίσματος σαν bronzer, το αφήνουν να σταθεροποιηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και την επόμενη μέρα ξυπνούν με πιο γραμμωμένα ζυγωματικά. Αν και αυτό μπορεί να λειτουργήσει για κάποιους, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μακιγιάζ για να ενισχύσετε τη δομή των οστών σας. Το ψεύτικο μαύρισμα προσκολλάται στην υφή του δέρματος, οπότε θα έχετε πάντα πιο αποσπασματικά αποτελέσματα. Αν θέλετε ζεστασιά, χρησιμοποιήστε το bronzer σας. Εφαρμόστε το εκεί που θα σας έπιανε φυσικά ο ήλιος - κατά μήκος της κορυφής του μετώπου σας, κατά μήκος των ζυγωματικών προς τη μύτη και κατά μήκος του λαιμού σας. Το ρουζ θα πρέπει να τοποθετείται στην κορυφή των μήλων των μάγουλών σας για επιπλέον όγκο και ανύψωση.

@abbybaffoe Replying to @happiestnatalieonearth selftan face contour in depth tutorial ???????????? #selftan #selftanner #selftanface #facecontouring #beautyhacks ♬ original sound - Abby Baffoe

Δώστε προσοχή στα πινέλα σας

Μόλις βρείτε τις αποχρώσεις και τις υφές που σας ταιριάζουν, είναι εξίσου σημαντικό να βρείτε τα κατάλληλα εργαλεία με τα οποία θα τα εφαρμόσετε.

Δοκιμάστε εργαλεία περιποίησης

Δεν είναι μόνο το μακιγιάζ που μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση πιο ευδιάκριτων ζυγωματικών - τα σωστά εργαλεία περιποίησης της επιδερμίδας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Μια καλή συνεδρία gua sha μπορεί να κάνει θαύματα. Είναι μη επεμβατικό, θεραπευτικό και, αν και τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα, μπορεί να βοηθήσει να δώσετε στο πρόσωπό σας μια προσωρινή λάμψη, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μια επιθυμητή λεμφική αποσυμφόρηση.

Τέλος, προχωρήστε αργά

Το λιγότερο είναι περισσότερο όταν πρόκειται για την ενίσχυση των ζυγωματικών σας. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που βλέπω να κάνουν οι άνθρωποι είναι να βουτάνε το πινέλο σε ένα προϊόν περιγράμματος και να μην σκέφτονται πού το εφαρμόζουν ή πόση ποσότητα χρησιμοποιούν. Προχωρήστε αργά και "χτυπήστε" την περίσσεια στα χέρια σας πριν εφαρμόσετε οτιδήποτε στα μάγουλά σας. Θέλετε να κάνετε στρώσεις σταδιακά - να θυμάστε, είναι πιο εύκολο να προσθέσετε περισσότερο παρά να αφαιρέσετε. Αν εφαρμόσετε πάρα πολύ προϊόν και έναν τόνο που είναι πολύ έντονος, θα φαίνεται πολύ αφύσικο.