fbpixel

Search icon
Search
Πώς να κάνετε το μαύρισμά σας να διαρκέσει περισσότερο από τις διακοπές σας
FACE & BODY

Πώς να κάνετε το μαύρισμά σας να διαρκέσει περισσότερο από τις διακοπές σας

Σταματήστε το ξεθώριασμα, διατηρήστε τη λάμψη


Οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης, οι θερμοκρασίες που συνεχίζουν να είναι χαμηλές, η δουλειά... πολλά μας ενοχλούν όταν επιστρέφουμε στην πραγματικότητα μετά από τις διακοπές μας. Ωστόσο, ένα από τα πράγματα που με ενοχλούν περισσότερο είναι το ξεθώριασμα του μαυρίσματος που με τόσο κόπο κατάφερα να αποκτήσω (εάν μαυρίζετε εύκολα τότε είστε τυχεροί). Όλοι το έχουμε περάσει: είστε χρυσαφένιοι και λαμπεροί ενώ κάθεστε στην παραλία και τη στιγμή που μπαίνετε στο γραφείο, το δέρμα σας είναι θαμπό και τρεις αποχρώσεις πιο ανοιχτό.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να κάνετε το μαύρισμά σας να διαρκέσει περισσότερο; 

Πώς να κάνετε το μαύρισμά σας να διαρκέσει περισσότερο

1. Prep

Όπως ακριβώς προετοιμάζεστε πλήρως για το ταξίδι σας, έτσι και με το μαύρισμα θα πρέπει να προγραμματίσετε εκ των προτέρων. Για τις ημέρες που προηγούνται του μαυρίσματος, διατηρήστε το δέρμα σας εξαιρετικά ενυδατωμένο. Είναι επίσης βασικό να κάνετε απολέπιση πριν, για να έχετε οποιαδήποτε ομοιόμορφη επιφάνεια.

snapinstaapp-457019037-1776739979798720-2412573870560593697-n-1080.jpg

2. Ενυδατώστε το δέρμα σας

Το κλειδί για να κάνετε το μαύρισμά σας να διαρκέσει περισσότερο, είτε είναι αληθινό είτε ψεύτικο, είναι η ενυδάτωση. Αναζητήστε πλούσια butters σώματος, μεταξένια έλαια και λοσιόν με υαλουρονικό οξύ που θα θρέψουν πραγματικά την επιδερμίδα σας. Πάντα να κρατάτε το δέρμα σας ιδιαίτερα ενυδατωμένο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μαύρισμα, γιατί ο ήλιος ξηραίνει το δέρμα σας. Οι κρέμες σώματος aftersun είναι εξαιρετικές για να δώσουν στο δέρμα που έχει υποστεί ηλιοθεραπεία μια δόση υγιούς ενυδάτωσης, οπότε συνεχίστε να τις εφαρμόζετε καθημερινά μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.

3. Κάντε ντους με κρύο νερό 

Το ντους με πολύ ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα τα φυσικά του έλαια και να το ξηράνει. Και όλοι ξέρουμε ότι ξηρό δέρμα = ξεθωριασμένο μαύρισμα. Κρατήστε τη θερμοκρασία του ντους σας σε χαμηλά επίπεδα για να παρατείνετε τη διάρκεια του μαυρίσματός σας. Για επιπλέον πόντους μαυρίσματος, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα ντους για να διατηρήσετε το δέρμα ελαστικό και ενυδατωμένο.

4. Αποτρέψτε το ξεφλούδισμα

Εντάξει, τεχνικά αυτό το σημείο είναι πιο σημαντικό πριν το μαύρισμα, αλλά και πάλι αξίζει σίγουρα να το αναφέρουμε. Αν καείτε, το δέρμα σας είναι πιθανό να ξεφλουδίσει, και μόλις αρχίσετε να ξεφλουδίζετε, μπορείτε να πείτε «αντίο» στην ηλιοκαμένη σας λάμψη. Φορέστε αντηλιακή κρέμα με παράγοντα 30 ή μεγαλύτερο στις διακοπές και θα διατηρήσετε το μαύρισμά σας για πολύ περισσότερο χρόνο όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Συνιστώ να εφαρμόζετε SPF σε όλο το σώμα σας πριν φορέσετε το μπικίνι ή τα ρούχα σας, με αυτόν τον τρόπο, αν κάτι κινείται, το δέρμα σας θα είναι προστατευμένο και θα αποφύγετε να καείτε και να καταστρέψετε το μαύρισμα.

5. Απολεπιστείτε 

Καταλαβαίνουμε ότι ακούγεται αντι-διαισθητικό, αλλά αν πραγματικά θέλετε το μαύρισμά σας να διαρκέσει (και να ξεθωριάσει σταδιακά και όχι κατά τόπους), τότε η απολέπιση είναι εξαιρετικά σημαντική. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας μπορεί να αμβλύνουν τη λάμψη σας, οπότε θέλετε να τα απομακρύνετε απαλά για να αναδείξετε το ηλιοκαμένο μαύρισμα που βρίσκεται από κάτω.

Επιπλέον, η μελανίνη στα κύτταρα του δέρματός σας (αυτό που κάνει το δέρμα σας να φαίνεται μαυρισμένο) δεν επηρεάζεται από το τρίψιμο, καθώς βρίσκεται στην επιδερμίδα σας, η οποία δεν επηρεάζεται από την απολέπιση ή το ξύρισμα.

snapinstaapp-448519387-383141384230769-5980295450217606139-n-1080.jpg

6. Hydrate

Ναι, το μαντέψατε. Όπως και με κάθε άλλο beauty hack εκεί έξω, η κατανάλωση νερού μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια του μαυρίσματός σας. Το νερό κρατά το δέρμα υγιές, ελαστικό και κυρίως ενυδατωμένο, γι' αυτό φροντίστε να πίνετε τα 2 λίτρα την ημέρα.

7. Δώστε λάμψη στην επιδερμίδα σας

Νιώθετε ότι το μαύρισμά σας έχει χάσει τη λάμψη του; Δοκιμάστε μια illyminating λοσιόν ή λάδι σώματος για να δώσετε στο σώμα σας μια άμεση ώθηση λάμψης.

8. Χρησιμοποιήστε fake tan

Έχετε εξασφαλίσει το βασικό χρώμα, οπότε γιατί να μην δώσετε στο μαύρισμά σας ένα χέρι βοήθειας χωρίς ήλιο (και με απόλυτη ασφάλεια); Το ψεύτικο μαύρισμα φαίνεται ακόμα καλύτερα στο φυσικά μαυρισμένο δέρμα, ζεσταίνοντας τα ανώτερα στρώματα και παρατείνοντας τη διάρκεια της λάμψης σας.