fbpixel

Search icon
Search
Πώς να ακολουθήσετε μια "demure" προσέγγιση στη δουλειά σας αυτό το φθινόπωρο
LIFE & CAREER

Πώς να ακολουθήσετε μια "demure" προσέγγιση στη δουλειά σας αυτό το φθινόπωρο

Οι τρόποι για να ακολουθήσετε μια πιο συνειδητοποιημένη πορεία στην καριέρα σας


Σε ποιον δεν αρέσει να θέτει υψηλούς στόχους, να παρακολουθεί την πρόοδό του και να γιορτάζει τις νίκες του; Το φθινόπωρο, συχνά νιώθουμε την ανάγκη «παρατρέξουμε» μέχρι το τέλος του έτους, παρόλα αυτά θα ήταν σίγουρα καλύτερο να ακολουθήσουμε μια πιο «σεμνή και προσεκτική» προσέγγιση αυτή τη σεζόν, όπως μας προτρέπει και η Jools Lebron στο viral βίντεο της “very demure”, “very mindful”. Φυσικά, η Lebron αναφερόταν στο μακιγιάζ της για τη δουλειά, αλλά αυτή η τάση που δημιούργησε, ενθάρρυνε και άλλους να νιώσουν έτσι σε διάφορους τομείς της δικής τους ζωής.

Παρακάτω μοιραζόμαστε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να υιοθετήσετε αυτήν την "demure" προσέγγιση επαγγελματικά! 

Αλλάξτε τη νοοτροπία σας

Αν εργάζεστε σε μια δουλειά που δεν σας κάνει να σηκώνεστε με χαρά από το κρεβάτι κάθε πρωί, δεν είστε οι μόνοι. Το να πρέπει να δουλεύετε για να ζήσετε δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να κάνουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το βλέπετε ως αγγαρεία και να κοπιάζετε μέσα στην ημέρα. Το να περιμένετε μέχρι τις 5 το απόγευμα ή την Παρασκευή να έρθει η ώρα να φύγετε, δεν είναι τρόπος ζωής και δεν είναι πολύ "demure". Αντ' αυτού, αρχίστε να σκέφτεστε τι σας αρέσει πραγματικά στη δουλειά σας- ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι μικρό.

shutterstock-2478052125.jpg

Δημιουργήστε έναν χώρο που σας κάνει ευτυχισμένους

Εάν βρίσκεστε σε ένα φυσικό γραφείο ή έχετε λιγότερες δυνατότητες να τροποποιήσετε τον χώρο σας, επικεντρωθείτε στα μικρά πράγματα για να κάνετε τη μέρα σας πιο ευχάριστη: να έχετε πάντα κοντά σας ένα μαλακό πουλόβερ ή μια κουβέρτα αν κάνει κρύο, να έχετε φωτογραφίες που αγαπάτε στο γραφείο σας και να έχετε έτοιμα τα αγαπημένα σας στιλό ή είδη γραφείου (ορκιζόμαστε στα ροζ Post-Its!). Επίσης, μια καλή λύση είναι να ανανεώνετε -με βάση την εποχή- την φωτογραφία φόντου του υπολογιστή σας. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά τα μικρά πράγματα μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τη συνολική νοοτροπία σας κάθε μέρα.

Να απολαμβάνετε τα break σας 

Αν το διάλειμμα στη δουλειά σας μοιάζει συχνά με το να απολαμβάνετε μια μπάρα δημητριακών ενώ κάνετε scrolling στο TikTok για 10 λεπτά, μόνο και μόνο για να επιστρέψετε αμέσως στον υπολογιστή σας ή να κάνετε την επόμενη κλήση, τότε δώστε προσοχή! Τα διαλείμματά σας πρέπει να αλλάξουν, οπότε πρέπει να αρχίσετε να τα σχεδιάζετε από την αρχή της ημέρας. Βγείτε εκτός γραφείου ή σε κάποιο μπαλκόνι για να πάρετε καθαρό αέρα, και να επιτρέψετε στο βλέμμα σας να φύγει μακριά. Πιείτε ένα καφέ, και αφήστε για λίγη ώρα την οθόνη σας. Κάνοντας πραγματικά ένα διάλειμμα και δίνοντας χρόνο στον εγκέφαλό σας να μην είναι συνδεδεμένος ή παραγωγικός, θα παρατηρήσετε ότι θα νιώσετε ανανεωμένη και έτοιμη να ξαναπιάσετε δουλειά!

shutterstock-2432308041.jpg

Ορίστε όρια που λειτουργούν για εσάς

Ο καθορισμός υγιών ορίων αποτελεί βασικό στοιχείο για να κάνετε τις ημέρες σας στο γραφείο καλύτερες. Αν ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας για να ικανοποιείτε τις ανάγκες των άλλων ή για να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε, θα νιώσετε δυσαρεστημένοι και εξαντλημένοι πολύ γρήγορα, αντί για χαλαροί και με κίνητρα. Όταν πρόκειται για την καριέρα σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε αν μπορείτε να αναλάβετε ένα ακόμα task με τον τρέχοντα φόρτο εργασίας σας. Στη συνέχεια, συζητήστε με τους συναδέλφους σας για το πώς μοιάζει η ιδανική εργάσιμη μέρα σας, ώστε να είναι ενήμεροι.